Πρώτη γυναίκα πρόεδρος στην ιστορία του RICS

H Louise Brooke-Smith έχει διοριστεί από την 30η Ιουνίου ως η νέα Πρόεδρος του Royal Institution of Chartered Surveyors (RICS) και αποτελεί την πρώτη γυναίκα πρόεδρο στην ιστορία των 146 χρόνων του Ινστιτούτου.

Η Louise διαδέχεται τον  απερχόμενο Πρόεδρος του RICS, Michael Newey και παράλληλα με την προεδρία του RICS θα συνεχίσει να ασχολείται με το Brooke Smith Planning που έχει βάση το Μπέρμιγχαμ και σχετίζεται με το σχεδιασμό και την ανάπτυξη συμβουλευτικών υπηρεσιών.

Το RICS πιστοποιεί πάνω από 118.000 εξειδικευμένους επαγγελματίες σε ολόκληρο τον κόσμο που σχετίζονται με θέματα γης, ακινήτων, κατασκευών και υποδομών. Κατά τη διάρκεια της ενός έτους προεδρίας της, η Louise θα επικεντρωθεί σε τρεις βασικούς τομείς: την ποικιλομορφία, την Αφρική και τις επαγγελματικές ειδικότητες της, το σχεδιασμό και τα οικονομικά της γης.

Η νέα Πρόεδρος του RICS, Louise Brooke-Smith, σχολιάζοντας τα σχέδια της για το έτος, δήλωσε: « Το επάγγελμα των πιστοποιημένων πραγματογμωμόνων (chartered surveying) είναι παγκοσμίως αναγνωρισμένο και πρέπει να διασφαλίσουμε ότι είναι ανοικτό σε όλους, ανεξάρτητα από το υπόβαθρο, ή το φύλο. Είμαστε μια περήφανη βιομηχανία, αλλά υστερούμε όσον αφορά στην αξιοποίηση ενός πολύμορφου εργατικού δυναμικού. Γι 'αυτό είμαι ευτυχής που η εκστρατεία του RICS ‘Surveying the Future’ είναι ένας πυλώνας της προεδρικής μου θητείας και θα βοηθήσει την αλλαγή σε ολόκληρο τον κλάδο για να διασφαλίσουμε ότι θα προσελκύσει και θα διατηρήσει τα καλύτερα ταλέντα».

Σχετικά με το γεγονός ότι είναι η πρώτη γυναίκα πρόεδρος στην ιστορία του RICS ανέφερε: «Έχω εκλεγεί με βάση τα ιδιαίτερα μου χαρακτηριστικά και όχι λόγω του φύλου μου. Παρόλο που μια τέτοια απόφαση έχει αργήσει μερικά χρόνια, κάποια πρέπει να είναι η πρώτη και είμαι εξαιρετικά υπερήφανη που είμαι εγώ. Έχουμε ήδη μια γυναίκα στη θέση της Senior Vice President, την Amanda Clack, και την Fiona Grant, Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου του Ηνωμένου Βασιλείου και Ιρλανδίας,  έτσι ευελπιστώ ότι θα είμαι η πρώτη από τις πολλές γυναίκες που θα συμβάλουν στη διαμόρφωση του ινστιτούτου.»

H Louise εργάζεται στον κλάδο για σχεδόν 30 χρόνια και είναι Διευθύντρια του Brooke Smith Planning, συμβουλευτική εταιρεία σε θέματα ανάπτυξης που ιδρύθηκε στο Μπέρμιγχαμ το 1994. Είναι επίσης Επισκέπτρια Καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Sheffield Hallam και κατέχει τον τίτλο του Επίτιμου Διδάκτορα για υπηρεσίες προς Εκτιμητές από το Πανεπιστήμιο του Wolverhampton. Υπήρξε αντιπρόεδρος του National Planning Forum και και πρόεδρος στις Γυναίκες σε Ακίνητα στην περιφέρεια  του West Midlands. Σήμερα είναι Επίτροπος Διαχείρισης Καταστροφών στο RICS.

 

Δειτε Επισης

Φεύγει από τη NAGA μετά από δέκα χρόνια o Ben Bilski-Προχωρά σε νέα εγχειρήματα
Το Foody αποκτά νέο Managing Director στην Κύπρο
Η Μαριάννα Χατζηαντωνίου εκτελεστική αντιπρόεδρος στην Energame
Νέα καθήκοντα και διευθυντής τομέα ραδιοφώνου στο Alpha radio ο Παναγιώτης Όθωνος
HUMED: Η πρωτοπόρος εταιρεία δύο φοιτητών που βάζουν την Κύπρο ψηλά στον διεθνή χάρτη της οδοντιατρικής
Νέος COO της Intership ο Capt. Michael P. Elwert
E&G Economides LLC: Η Βιργινία Αδαμίδου προάγεται σε Συνέταιρο της Εταιρείας
Θλίψη ΠΕΟ για τον θάνατο του ΓΓ ΣΕΒΕΤΤΥΚ Χαράλαμπου Πρατσή
Η πολυσχιδής προσφορά του Αλέκου Γαβριηλίδη στην αρχιτεκτονική της Κύπρου
PASCAL International Education: Oλιστική ανάπτυξη των παιδιών και συνεχής ανάπτυξη στο επίκεντρο της στρατηγικής