Βασίλισσα: Στοιχίζει 56 πένες στον κάθε Βρετανό

Η βασιλική οικογένεια της Βρετανίας κόστισε πέρσι στον φορολογούμενο £35.7 εκ. που αναλογεί σε 56 πένες για κάθε άτομο στη χώρα. Οι επίσημες δαπάνες της βασίλισσας αυξήθηκαν κατά £2,4 εκατ. το προηγούμενο έτος. Περισσότερα από το ένα τρίτο της κρατικής επιχορήγησης - τα μετρητά από το δημόσιο ταμείο για τη στήριξη των επίσημων καθηκόντων της μοναρχίας – δαπανήθηκαν για τη συντήρηση των παλατιών.  Οι λογαριασμοί που παρουσιάζουν τις δαπάνες για τη συντήρηση των ακινήτων αυξήθηκαν κατά £4,2 εκατ. σε £13,3 εκατ., αύξηση της τάξης του 45%.

133 έργα που κοστίζουν περισσότερο από £3500 διεξήχθησαν σε όλη την περιουσία, συμπεριλαμβανομένων των £3,4 εκ. για την ανακαίνιση του παλατιού του δούκα και της δούκισσας του Cambridge. Το διαμέρισμα στο Παλάτι του Κένσινγκτον ανακαινίστηκε πλήρως ως το νέο σπίτι για το δούκα και της δούκισσας του Cambridge. Ενώ η αρχική εκτίμηση ήταν 1 εκ. λίρες, το κόστος έχει ανέλθει σε £ 4,1 εκ. 

Βασιλικές πηγές ανέφεραν ότι το διαμέρισμα απαιτούσε πλήρη επανεξοπλισμό και είχε προβλήματα με το τρεχούμενο νερό και τη θέρμανση, αλλά οι δαπάνες σε αυτό έχουν πλέον ολοκληρωθεί. Τα έπιπλα και ο λοιπός εξοπλισμός στο σπίτι, το οποίο έχει περίπου 20 δωμάτια, πληρώθηκε από τα ιδιωτικά χρήματα της βασιλικής οικογένειας. 

Τα έξοδα ταξιδιού του πρίγκιπα της Ουαλίας ανήλθαν σε περισσότερα από £1 εκ., συμπεριλαμβανομένων των £434.000 κατά την επίσκεψή του στην Ινδία με την δούκισσα της Κορνουάλης, £255.000 ώστε  να παρευρεθεί στην κηδεία του Νέλσον Μαντέλα και £245.000 για ένα ταξίδι στην τη Μέση Ανατολή. Οι λογαριασμοί έδειξαν επίσης ότι το συνολικό κόστος της στελέχωσης  (μισθοδοσίες προσωπικού) των βασιλικών παλατιών από τα δημόσια ταμεία ανήλθαν στα £18,2 εκ. - £100.000 πιο κάτω για το προηγούμενο έτος. 

Ο υπεύθυνος για το βασιλικό χαρτοφυλάκιο Sir Alan Reid  δήλωσε ότι η δημόσια χρηματοδότηση της μοναρχίας είχε μειωθεί κατά 8% σε πραγματικούς όρους τα τελευταία δύο χρόνια, εάν αφαιρεθούν τα κόστη συντήρησης των παλατιών. 

ΠΗΓΗ: scotsman

Δειτε Επισης

Από πού αντλεί τουρίστες η Κύπρος-Οι κύριες αγορές, οι ανακατατάξεις και το... Ισραήλ
ΟΕΒ: Η γενική συνέλευση, οι προκλήσεις για το επιχειρείν και η σημασία της συνεργασίας με το ΚΕΒΕ
DORA: Ο κανονισμός που έρχεται να θωρακίσει τράπεζες, fintech και επενδυτικές από κυβερνοαπειλές
Paul Sies: Μετά την αποχώρηση από Cyprus Airways, αναλαμβάνει CEO στην Journey Mentor
Ανοίγει ο δρόμος για απασχόληση ξένων εργαζομένων-Συμφωνούν οι κοινωνικοί εταίροι με πρόταση Παναγιώτου
Γ. Παπαναστασίου για Great Sea Interconnector: Όχι επιβάρυνση του καταναλωτή πριν τη λειτουργία του καλωδίου
Το στίγμα πορείας του Χριστόδουλου Πατσαλίδη-Η συνεργασία με Κεραυνό και το πρώτιστο μέλημα του Διοικητή
Στα ταμεία του κράτους €608 εκ. από ληξιπρόθεσμες οφειλές στο Τμήμα Φορολογίας
«Country Homes 2»: Η νέα οικιστική ανάπτυξη της Cyfield στα Λεύκαρα-Ένα συγκρότημα 17 κατοικιών
Ξεκίνησε το buyback μετοχών η Τράπεζα Κύπρου