Ρίτσαρντ Τσάντλερ: Μεγιστάνας της ενέργειας

INBusinessNews  20/06/2014 16:49
Ρίτσαρντ Τσάντλερ: Μεγιστάνας της ενέργειας

Ρίτσαρντ Τσάντλερ: Μεγιστάνας της ενέργειας

INBusinessNews  20/06/2014 16:49

Ο 55χρονος επιχειρηματίας Ρίτσαρντ Τσάντλερ, μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, έχει κατορθώσει να γίνει ένας μεγιστάνας με περιουσία που αριθμεί πέρα των 3,7 δις. δολαρίων. Χαρακτηριστικό του, είναι ότι δεν μιλάει στον Τύπο. Είναι πολύ χαμηλών τόνων, ενώ ακόμα και οι υπάλληλοι του δεν μιλούν γι’ αυτόν, επικαλούμενοι συμφωνίες. Τα στελέχη των περισσότερων εταιρειών στις οποίες επενδύει η εταιρεία Chandler έχουν επαφή μόνο με το προσωπικό του. «Ποτέ δεν τον συνάντησα και δεν τον ξέρω», λέει ο Ινδός δισεκατομμυριούχος Malvinder Singh, του οποίου η εταιρεία (Fortis Healthcare) πώλησε το σύνολο της συμμετοχής της σε βιετναμέζικο νοσοκομείο στην εταιρεία του Ρίτσαρντ Τσάντλερ  για $80 εκατ. τον Αύγουστο 2013. 

Πίσω από τη σιωπή, ο 55 χρονος επιχειρηματίας, έχει συσσωρεύσει μια περιουσία που ο δείκτης του Bloomberg υπολογίζει σε 3.7 δις δολάρια. Οι εταιρείες του που ασχολούνται με την ενέργεια αντιπροσωπεύουν τουλάχιστον 1.2 δις  της περιουσίας του. Ο  Νεοζηλανδός δισεκατομμυριούχος ποντάρει στον ενεργειακό τομέα της Αφρικής και της Ασίας εκμεταλλευόμενος την ζήτηση από την αυξανόμενη μεσαία τάξη της Ασίας. Οι επενδύσεις του Τσάντλερ, μέσω της εταιρείας του Chandler Corp., (πρώην InterOil Corp.) που έχει έδρα στην Σιγκαπούρη, επεκτείνονται από την Παπούα Νέα Γουινέα έως την Κένυα και την Αιθιοπία. Η εταιρεία του διαθέτει κατά το 1/3 άδεια εξερεύνησης για το μεγαλύτερο πεδίο φυσικού αερίου, το Antelope  fields, της Παπούα Ν. Γουινέα ενώ οι επενδύσεις του στην νοτιοανατολική Ασία επεκτείνονται πέρα από την ενέργεια στα καταναλωτικά αγαθά και τα χρηματοοικονομικά.

Η εταιρεία Chandler διαθέτει μερίδιο $366 εκατ. στην βιετναμέζικη Masan Group Corp που δραστηριοποιείται στην παρασκευή τροφίμων και αναψυκτικών και παρέχει επίσης τραπεζικές υπηρεσίες.  Στον τομέα της υγείας, η εταιρεία Chandler κατέχει μειοψηφικό πακέτο σε δίκτυο Ιατρικών Κέντρων, με 3 νοσοκομεία  και 23 εξωτερικά ιατρεία στις Φιλιππίνες.

Πηγή: businessweek

RELATED ARTICLES

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
Πίσω στην αρχή της σελίδας