Ακαδημαϊκός του CIIM ο Γκίκας Χαρδούβελης

Για μια και πλέον δεκαετία ο νέος Υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας Γκίκας Χαρδούβελης είναι μέλος του Ακαδημαϊκού Συμβουλίου του Cyprus International Institute of Management (CIIM).

Έχει προσφέρει σημαντικά στις επιτυχίες και τη διάκριση του Ινστιτούτου, με την εμπειρογνωμοσύνη και τις συμβουλές του. Είναι ένας από τους πιο καταξιωμένους οικονομολόγους της Ελλάδας έχοντας διευθύνει το Οικονομικό Γραφείο δυο πρωθυπουργών, του Κώστα Σημίτη και του Λουκά Παπαδήμου.

Με πτυχίο και μεταπτυχιακό στα εφαρμοσμένα Μαθηματικά από το Harvard και Διδακτορικό στα Οικονομικά από το Berkeley, ο Δρ Χαρδούβελης διετέλεσε καθηγητής στα πανεπιστήμια Columbia και Rutgers, καθώς και καθηγητής χρηματοοικονομικών στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς. Υπήρξε επίσης,  Διευθυντής Ερευνών της EUROBANK και μέλος του Ακαδημαϊκού Συμβουλίου του Συνδέσμου Ελληνικών Τραπεζών. Η τραπεζική του εμπειρία περιλαμβάνει την: FRB New York, την Τράπεζα της Ελλάδος, το European Monetary Institute και το Athens Derivatives Exchange, του οποίου είναι ένας από τους ιδρυτές. Άρθρα του έχουν δημοσιευθεί σε κορυφαία επιστημονικά περιοδικά  των οικονομικών και  έχει περιληφθεί στους 50 κορυφαίους συγγραφείς του Hall of Fame στην εφαρμοσμένη οικονομετρία. 

Σε ανακοίνωσή του το CIIM εκφράζει την περηφάνια του γιατί ένας από τους καταξιωμένους ακαδημαϊκούς του συμβούλους και μέντορες έχει επιλεγεί από τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας για να αναλάβει τα ηνία της ελληνικής οικονομίας σε μια από τις πιο δύσκολες καμπές της ιστορίας της. Παράλληλα, το ευελπιστεί ότι θα υπάρξει πιο στενή συνεργασία με τον Κύπριο ομόλογο του από τους προκατόχους του, ιδιαίτερα σε θέματα της Ευρωζώνης και του Eurogroup, που επηρεάζουν και τις δύο χώρες ή ενώ αφορούν κυρίως την Ελλάδα επηρεάζουν και την Κύπρο.
Το Ακαδημαϊκό και Διοικητικό Συμβούλιο, η Διεύθυνση, το προσωπικό, οι καθηγητές, οι φοιτητές και οι απόφοιτοι του CIIM εύχονται στον Υπουργό Οικονομικών της Ελλάδας Γκίκα Χαρδούβελη κάθε επιτυχία στο δύσκολο έργο του.

 

Δειτε Επισης

Paul Sies: Μετά την αποχώρηση από Cyprus Airways, αναλαμβάνει CEO στην Journey Mentor
Με τον Σταυρό του Τάγματος Αξίας της Γερμανίας τιμήθηκε ο Καθηγητής Νικόλαος Ζαμπόγλου
Παρασημοφόρηση του επίτιμου Προξένου του Βελγίου Μάριου Ε. Λανίτη από το βελγικό κράτος
Danos Group: Νέος Chief Marketing Officer ο Κυριάκος Κοιλιάρης
Δρ. Τριαντάφυλλος Στυλιανόπουλος: Ο Κύπριος ερευνητής που εξασφάλισε €2,5 εκ. επιχορήγηση από την Ε.Ε.
Μάριος Γιωργούδης: Η επόμενη μέρα της αποχώρησης από τη θέση του γενικού διευθυντή του TechIsland
Ξάνθος Σαρρής: Ένας μεγάλος επιχειρηματίας, ηγέτης, και άνθρωπος
Ο Κύπριος Hassabis που διαπρέπει στον τομέα του AI και έγινε... ιππότης στο Ηνωμένο Βασίλειο
Φεύγει από τη NAGA μετά από δέκα χρόνια o Ben Bilski-Προχωρά σε νέα εγχειρήματα
Το Foody αποκτά νέο Managing Director στην Κύπρο