Γ. Στουρνάρας: Ο νέος διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος

Τον Γιάννη Στουρνάρα πρότεινε για τη θέση του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος το Γενικό Συμβούλιο. Σύμφωνα με ανακοίνωση της Τράπεζας της Ελλάδας, η πρόταση προς το Υπουργικό Συμβούλιο για τον διορισμό διοικητή αφορά στο πρόσωπο του τέως υπουργού Οικονομικών. Η εισήγηση αναμένεται να γίνει αποδεκτή από το Υπουργικό Συμβούλιο και στις 20 Ιουνίου ο κ. Στουρνάρας θα αναλάβει τα νέα του καθήκοντα.

Η σχετική ανακοίνωση αναφέρει τα εξής: «Ανακοινώνεται ότι το Γενικό Συμβούλιο της Τράπεζας της Ελλάδος, ενόψει της αποχώρησης, μετά τη λήξη της θητείας του στις 19 Ιουνίου 2014, του Διοικητή Γεωργίου Προβόπουλου, αποφάσισε ομόφωνα κατά τη σημερινή συνεδρίασή του να προτείνει προς το Υπουργικό Συμβούλιο, βάσει του άρθρου 29 του Καταστατικού της Τράπεζας, τον διορισμό του κ. Γιάννη Στουρνάρα στη θέση του Διοικητή».

Βιογραφικό

 Ο κ. Στουρνάρας γεννήθηκε το 1956 στην Αθήνα. Σπούδασε στο Οικονομικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Αθηνών και πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης. Έχει διατελέσει ειδικός σύμβουλος στο υπουργείο Εθνικής Οικονομίας (1986-1989), ειδικός σύμβουλος στην Τράπεζα της Ελλάδος (1989-1994), τακτικό μέλος της Οικονομικής και Νομισματικής Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Ένωσης (1994-2000), πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Εμπορικής Τράπεζας κ.ά. Από το 1989 διδάσκει στο Οικονομικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Αθηνών. Είναι γενικός επιστημονικός διευθυντής του Ιδρύματος Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών. Διετέλεσε ως Υπουργός Οικονομικών επί διακυβέρνησης Σαμαρά.

ΠΗΓΗ: in.gr 

Δειτε Επισης

Ο Κύπριος Hassabis που διαπρέπει στον τομέα του AI και έγινε... ιππότης στο Ηνωμένο Βασίλειο
Φεύγει από τη NAGA μετά από δέκα χρόνια o Ben Bilski-Προχωρά σε νέα εγχειρήματα
Το Foody αποκτά νέο Managing Director στην Κύπρο
Η Μαριάννα Χατζηαντωνίου εκτελεστική αντιπρόεδρος στην Energame
Νέα καθήκοντα και διευθυντής τομέα ραδιοφώνου στο Alpha radio ο Παναγιώτης Όθωνος
HUMED: Η πρωτοπόρος εταιρεία δύο φοιτητών που βάζουν την Κύπρο ψηλά στον διεθνή χάρτη της οδοντιατρικής
Νέος COO της Intership ο Capt. Michael P. Elwert
E&G Economides LLC: Η Βιργινία Αδαμίδου προάγεται σε Συνέταιρο της Εταιρείας
Θλίψη ΠΕΟ για τον θάνατο του ΓΓ ΣΕΒΕΤΤΥΚ Χαράλαμπου Πρατσή
Η πολυσχιδής προσφορά του Αλέκου Γαβριηλίδη στην αρχιτεκτονική της Κύπρου