Χ.Αγγελίδης: Ο Kύπριος σωτήρας της Abercrombie & Fitch;

O κυπριακής καταγωγής Χρίστος Αγγελίδης άφησε την αλυσίδα ρούχων Next και διορίστηκε πρόεδρος της εταιρείας Abercrombie & Fitch. Ο κ. Αγγελίδης εργάστηκε στην εταιρεία Next για 28 χρόνια, ενώ ήταν product director τα τελευταία 14 χρόνια. Σύμφωνα με σχετικά δημοσιεύματα, ο κ. Αγγελίδης παραιτήθηκε αμέσως από το ΔΣ, ενώ θα αποχωρήσει από την εταιρεία τον Σεπτέμβριο. Η Next δεν σκοπεύει να βρει άμεσα αντικαταστάτη στο ΔΣ, αν και η αλυσίδα ρούχων θα κάνει αλλαγές στους επόμενους μήνες. 

Πάντως, η μετοχή της Next, μιας από τις εταιρείες με τις καλύτερες επιδόσεις στο εμπόριο, έπεσε σχεδόν 2 μονάδες (στις £65.15) με το άκουσμα της αποχώρησης του κ. Αγγελίδη.

Ο ανεξάρτητος σύμβουλος λιανικών πωλήσεων Richard Hyman, δήλωσε ότι η εταιρεία θα πρέπει να είναι σε θέση να αντέξει και να διαχειριστεί την απώλεια του κ. Αγγελίδη, καθώς ο διευθύνων σύμβουλος Λόρδος Wolfson, είχε χτίσει στέρεα δομή στην ηγετική πυραμίδα της εταιρείας.  «Ο Χρήστος έχει κάνει φανταστική δουλειά, αλλά η “παράσταση” θα συνεχιστεί με τον ίδιο τρόπο. Η κληρονομιά του θα είναι ακριβώς αυτό», είπε ο κ. Hyman.

Ο Χρίστος Αγγελίδης θα έχει τη συνολική ευθύνη για όλα τα προϊόντα και τις δραστηριότητες  της Abercrombie αλλά και για το παιδικό της τμήμα, ενώ θα είναι υπόλογος στο διευθύνοντα σύμβουλο  Mike Jeffries.

Τέλος, οι FT αναφέρουν ότι ο διορισμός του κ. Αγγελίδη έρχεται σε μια ευαίσθητη στιγμή για την Abercrombie. Η Abercrombie προσπαθεί να μειώσει τις ζημιές της και έχει επιδιώξει ανανέωση του ΔΣ ώστε να επιλύσουν τις εσωτερικές διαφορές που έχουν με έναν επενδυτή ο οποίος είχε κατηγορηθεί για «αποτυχημένη ηγεσία χρόνων».

Δειτε Επισης

The Landmark Nicosia: Το νέο Spa και οι εγκαταστάσεις Fitness & Wellness του ξενοδοχείου (pics)
Αντίστροφη μέτρηση για 16α ΙΝ Βusiness Awards-Ολοκληρώνεται στις 4 Απριλίου η διαδικασία ψηφοφορίας
Υποχωρεί το κατασκευαστικό κόστος-Τα οικοδομικά υλικά με τις μεγαλύτερες μειώσεις
Λιανικό εμπόριο: Ελπίδες στην άμεση απασχόληση ξένων εργαζομένων-Κλειδί οι φοιτητές
Τα ESG και τι αλλάζει για τις εταιρείες η διατραπεζική αξιολόγηση-Οι νέες τους υποχρεώσεις
«Αυτή η Κυβέρνηση δεν θα ακολουθήσει πολιτικές που οδήγησαν την Κύπρο στα κοινωνικά παντοπωλεία»
Σε τροχιά απογείωσης η γραμμή πλεύσης της κυπριακής ναυτιλίας... Παγκοσμίου φήμης ναυτιλιακό σύμπλεγμα η Κύπρος
Κεραυνός... on fire: «Πολιτικές που άφησαν καμένη γη και κούρεμα-Δεν είναι κανείς σε θέση να μας δώσει μαθήματα»
Βάζει πίεση για τον φορολογικό μετασχηματισμό ο Χριστοδουλίδης-Η πρόοδος του έργου και τα επόμενα βήματα
Πέντε μέτρα στήριξης με κόστος 35,3 εκατομμύρια ευρώ-Πόσοι και ποιοι επωφελούνται