Η Μέρκελ είναι η ισχυρότερη γυναίκα στον κόσμο

INBusinessNews  29/05/2014 07:59
Η Μέρκελ είναι η ισχυρότερη γυναίκα στον κόσμο

Η Μέρκελ είναι η ισχυρότερη γυναίκα στον κόσμο

INBusinessNews  29/05/2014 07:59

H Καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ παραμένει και φέτος η ισχυρότερη γυναίκα του κόσμου, με την Πρόεδρο της αμερικανικής Κεντρικής Τράπεζας (Fed), την Τζάνετ Γέλεν, να την ακολουθεί, σύμφωνα με την ετήσια κατάταξη του περιοδικού Forbes που δημοσιεύτηκε.

Είναι η τέταρτη συναπτή φορά που η Μέρκελ κατατάσσεται πρώτη στον κατάλογο των ισχυρότερων γυναικών του κόσμου και η 9η φορά μέσα σε διάστημα 11 ετών.

Η Αμερικανίδα φιλάνθρωπος και επιχειρηματίας Μελίντα Γκέιτς καταλαμβάνει την 3η θέση, όπως πέρυσι, ακολουθεί η Πρόεδρος της Βραζιλίας Ντίλμα Ρούσεφ, η οποία έπεσε από την 2η στην 4η θέση, και η Γαλλίδα Κριστίν Λαγκάρντ, η Γενική Διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), η οποία κερδίζει δύο θέσεις και ανεβαίνει από την 7η στην 5η.

Η Χίλαρι Κλίντον βρίσκεται στην 6η θέση της ετήσιας κατάταξης των πιο ισχυρών γυναικών του κόσμου, εκ των οποίων 18, περιλαμβανομένης της Τζάνετ Γέλεν, εμφανίζονται για πρώτη φορά σε αυτήν.

Η νέα Πρόεδρος της General Motors, η Μέρι Μπάρα, κατατάσσεται 7η και την ακολουθεί στην 8η θέση η Μισέλ Ομπάμα, η σύζυγος του Προέδρου των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα.

Στη λίστα περιλαμβάνονται 9 αρχηγοί κρατών - που αντιπροσωπεύουν 641 εκατομμύρια ανθρώπους -, 28 διευθύνων σύμβουλοι και 13 δισεκατομμυριούχοι.

Η νεότερη από τις γυναίκες της κατάταξης παραμένει η εκκεντρική τραγουδίστρια Λέιντι Γκάγκα (28 ετών, στην 67η θέση).

Η γηραιότερη είναι η βασίλισσα Ελισάβετ (88 ετών στην 35η θέση).

Οι 100 ισχυρότερες γυναίκες του κόσμου (www.forbes.com/power- women) εργάζονται στους τομείς της τεχνολογίας, της πολιτικής, των επιχειρήσεων, των μέσων ενημέρωσης, της οικονομίας, του θεάματος, σε φιλανθρωπικούς οργανισμούς ή κατέχουν περιουσία δισεκατομμυρίων ευρώ.

Η ισχύς τους προσδιορίζεται από το περιοδικό Forbes σε συνάρτηση με την περιουσία τους, την προβολή τους στα μέσα ενημέρωσης, τον αντίκτυπό τους και τους τομείς επιρροής τους.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
Πίσω στην αρχή της σελίδας