Ατταλίδου: Η σημασία των Ευρωεκλογών

Για τη  σημασία των Ευρωεκλογών μίλησε στο InBusinessNews  η κυρία Αλεξάνδρα Ατταλίδου αναπληρώτρια Επικεφαλής του Γραφείου του Ευρωπαϊκου Κοινοβουλίου στη Κύπρο.

Μεταξύ άλλων, ανέφερε, πως «το κοινό μπορεί με τη ψήφο του να στείλει στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο εκείνους τους ανθρώπους που θα είναι οι καταλληλότεροι να χειριστούν τα πολύ σημαντικά προβλήματα που έχει η Ένωση αυτή τη στιγμή και να δώσουν λύσεις. Οι πολίτες θα αποφασίσουν τί Ευρώπη θέλουν στη ζωή τους, τί θέλουν να κάνει η Ευρώπη με τους προϋπολογισμούς, τι θέλουν να κάνει η Ευρώπη τα επόμενα  χρόνια»

Η κυρία Ατταλίδου αναφέρθηκε στους λόγους που οι νέοι της Κύπρου απαξιώνουν το θεσμό των Ευρωεκλογών. «Είναι τραγικό γιατί πραγματικά υπάρχει απαξίωση των νέων. Χρόνια τώρα η πολιτεία δεν έχει κατορθώσει να βάλει μέσα στη ζωή και τη καθημερινότητα μας τη πραγματική σημασία του τι σημαίνει να είσαι μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης». 

Σημείωσε επίσης, ότι πρώτοι οι πολιτικοί  απαξιώνουν την ΕΕ μερικές φορές. Αυτό το προσλαμβάνει η κοινή γνώμη και θεωρεί την Ένωση ως κάτι απομακρυσμένο ή εχθρικό. «Φταίει και η ίδια η Ένωση με την έννοια ότι θα πρέπει να κάνει μεγαλύτερες προσπάθειες για να έρθει κοντά στους πολίτες και ειδικά στους νέους», συμπλήρωσε.
  Η κ. Ατταλίδου έστειλε το μήνυμα στους Κύπριους πολίτες ενόψει των ευρωεκλογών. «Ειδικά στους νέους θέλω να πω  να πάρουν τη ζωή τους στα χέρια τους. Η Ευρώπη χρειάζεται  ενεργούς πολίτες και αυτοί οι ενεργοί πολίτες θα πρέπει να αποφασίσουν τι θέλουν από το μέλλον, την Ευρώπη και τους πολιτικούς και να το πουν με καθαρά και ξάστερο τρόπο». 

Δειτε Επισης

Paul Sies: Μετά την αποχώρηση από Cyprus Airways, αναλαμβάνει CEO στην Journey Mentor
Με τον Σταυρό του Τάγματος Αξίας της Γερμανίας τιμήθηκε ο Καθηγητής Νικόλαος Ζαμπόγλου
Παρασημοφόρηση του επίτιμου Προξένου του Βελγίου Μάριου Ε. Λανίτη από το βελγικό κράτος
Danos Group: Νέος Chief Marketing Officer ο Κυριάκος Κοιλιάρης
Δρ. Τριαντάφυλλος Στυλιανόπουλος: Ο Κύπριος ερευνητής που εξασφάλισε €2,5 εκ. επιχορήγηση από την Ε.Ε.
Μάριος Γιωργούδης: Η επόμενη μέρα της αποχώρησης από τη θέση του γενικού διευθυντή του TechIsland
Ξάνθος Σαρρής: Ένας μεγάλος επιχειρηματίας, ηγέτης, και άνθρωπος
Ο Κύπριος Hassabis που διαπρέπει στον τομέα του AI και έγινε... ιππότης στο Ηνωμένο Βασίλειο
Φεύγει από τη NAGA μετά από δέκα χρόνια o Ben Bilski-Προχωρά σε νέα εγχειρήματα
Το Foody αποκτά νέο Managing Director στην Κύπρο