Κ. Γουλιάμος: Νέος πρύτανης Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου

Νέος πρύτανης του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου εξελέγη ο καθηγητής Κώστας Γουλιάμος, επικρατώντας του ανθυποψηφίου του, καθηγητή Ανδρέα Γ. Ορφανίδη κατά τις εκλογές για την ανάδειξη νέων πρυτανικών αρχών και κοσμητόρων.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, στη θέση του Αντιπρύτανη Ερευνών και Διεθνών Σχέσεων εξελέγη ο καθηγητής Ανδρέας Ευσταθίου, ο οποίος επικράτησε του ανθυποψηφίου του Αθανασίου Χατζημανόλη.

Στη θέση των κοσμητόρων εξελέγησαν ο αναπληρωτής καθηγητής Γιώργος Μπούστρας (Σχολή Διοίκησης Επιχειρήσεων), ο αναπληρωτής καθηγητής Χρήστος Δημόπουλος (Σχολή Επιστημών), ο αναπληρωτής καθηγητής Χρήστος Κασιμέρης (Σχολή Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών) και ο αναπληρωτής καθηγητής Λοϊζος Συμεού (Σχολή Τεχνών και Επιστημών Αγωγής).

Τα αποτελέσματα «σηματοδοτούν μια νέα αφετηρία για τα ακαδημαϊκά δεδομένα του κορυφαίου Ιδρύματος», προστίθεται.

Ο νέος πρύτανης γεννήθηκε στην Καλαμάτα και επί πολλά χρόνια δίδαξε και ερεύνησε σε πανεπιστήμια του Καναδά πριν έρθει στην Κύπρο. Είναι επίτιμος καθηγητής στο Lanzhou City University της Κίνας, αντιπρόεδρος της Συνόδου των Πρυτάνεων Κύπρου και επί σειρά ετών υπήρξε εκπρόσωπος της χώρας στο Συμβούλιο της Ευρώπης/Επιτροπή Ανώτατης Εκπαίδευσης και Έρευνας.

Υπήρξε για μια οκταετία (2005-2013) μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Κοινωνικής Έρευνας, του γνωστού συγκριτικού ερευνητικού προγράμματος που κατέκτησε το βραβείο Descartes στην Ευρώπη. Είναι επίτιμος μέλος του EUROPRIX/International Center for New Media του Πανεπιστημίου Εφαρμοσμένων Επιστημών του Salzburg.

Έχει εκδώσει με κριτική προσέγγιση ένα μεγάλο αριθμό βιβλίων, κεφαλαίων και άρθρων ενώ συμμετείχε στη σύνταξη δύο παγκοσμίων εκθέσεων, με αντικείμενο την επικοινωνία που εκδόθηκαν στο Ηνωμένο Βασίλειο. Μέρος της εργασίας του έχει μεταφραστεί στα ισπανικά, γαλλικά, κινεζικά, ιταλικά, αγγλικά.

Δειτε Επισης

Με τον Σταυρό του Τάγματος Αξίας της Γερμανίας τιμήθηκε ο Καθηγητής Νικόλαος Ζαμπόγλου
Παρασημοφόρηση του επίτιμου Προξένου του Βελγίου Μάριου Ε. Λανίτη από το βελγικό κράτος
Danos Group: Νέος Chief Marketing Officer ο Κυριάκος Κοιλιάρης
Δρ. Τριαντάφυλλος Στυλιανόπουλος: Ο Κύπριος ερευνητής που εξασφάλισε €2,5 εκ. επιχορήγηση από την Ε.Ε.
Μάριος Γιωργούδης: Η επόμενη μέρα της αποχώρησης από τη θέση του γενικού διευθυντή του TechIsland
Ξάνθος Σαρρής: Ένας μεγάλος επιχειρηματίας, ηγέτης, και άνθρωπος
Ο Κύπριος Hassabis που διαπρέπει στον τομέα του AI και έγινε... ιππότης στο Ηνωμένο Βασίλειο
Φεύγει από τη NAGA μετά από δέκα χρόνια o Ben Bilski-Προχωρά σε νέα εγχειρήματα
Το Foody αποκτά νέο Managing Director στην Κύπρο
Η Μαριάννα Χατζηαντωνίου εκτελεστική αντιπρόεδρος στην Energame