ΟΕΒ: Νέος πρόεδρος ο Χρ. Μιχαηλίδης

INBusinessNews  19/05/2014 15:13
ΟΕΒ: Νέος πρόεδρος ο Χρ. Μιχαηλίδης

ΟΕΒ: Νέος πρόεδρος ο Χρ. Μιχαηλίδης

INBusinessNews  19/05/2014 15:13

Ο Χρίστος Μιχαηλίδης εξασφάλισε 42 ψήφους και εκλέγηκε νέος πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εργοδοτών και Βιομηχάνων.  Ο ανθυποψήφιος του Λάκης Τοφάριδης εξασφάλισε 27 ψήφους.

 

 

 

Στον πρώτο γύρο, αποκλείστηκε η Δήμητρα Καραντώκη η οποία εξασφάλισε 18 ψήφους έναντι 28 του Χρ. Μιχαηλίδη και 25 του Λάκη Τοφαρίδη.

Ο Χρίστος Μιχαηλίδης γεννήθηκε στη Λεμεσό το 1959, είναι νυμφευμένος και πατέρας τριών παιδιών. Σπούδασε στο Πανεπιστήμιο του Έρλαγκεν – Νυρεμβέργης στη Γερμανία Διοίκηση Επιχειρήσεων (Μ.Β.Α.) με ειδικότητα στο Μάρκετινγκ και στην Επιχειρηματική Έρευνα. Με το πέρας των σπουδών του εργάστηκε στο τμήμα μάρκετινγκ και ανάπτυξης νέων προϊόντων της πολυεθνικής Uni Lever. Επιστρέφοντας στην Κύπρο το 1987 εργάστηκε ως Διευθύνων Σύμβουλος στην εταιρεία Cyproservus, οίκο Διαχείρισης εταιρειών διεθνούς δραστηριότητας. Στη συνέχεια ίδρυσε την Cypronetwork που σταδιακά εξελίχθηκε στον ομώνυμο όμιλο εταιρειών Συμβουλευτικής και Ερευνών Αγοράς με δραστηριότητα στην Κύπρο, Ελλάδα και Μέση Ανατολή.
Διετέλεσε μεταξύ άλλων:

 • Συνιδρυτής και Γενικός Γραμματέας του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Διεθνών Δραστηριοτήτων
 • Πρόεδρος του Συνδέσμου Εταιρειών Δημοσκοπήσεων και Ερευνών Αγοράς Κύπρου (ΣΕΔΕΑΚ)
 • Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Αρχής Λιμένων Κύπρου
 • Ειδικός Σύμβουλος του Ελληνικού Οργανισμού Εξωτερικού Εμπορίου

Διατελεί σήμερα:

 • Πρόεδρος του Κυπριακού Συνδέσμου Συμβούλων Επιχειρήσεων (ΚΣΣΕ)
 • Αντιπρόεδρος και μέλος της Εκτελεστικής της ΟΕΒ
 • Αντιπρόεδρος του Κυπρο-Ελλαδικού Επιχειρηματικού Συνδέσμου
 • Πρόεδρος της Επιτροπής Ενέργειας της ΟΕΒ
 • Μέλος του Δ. Σ. του Συνδέσμου Εταιρειών Δημοσκοπήσεων και Ερευνών Αγοράς Κύπρου (Σ.Ε.Δ.Ε.Α.Κ.)
 • Επίτιμο μέλος του Συνδέσμου Εταιρειών Διεθνών Δραστηριοτήτων (CIBA)
 • Μέλος των CEO’s boards των πολυεθνικών δικτύων Scholz & Friends (Επικοινωνία) και Horwath HTL (Hotel, Tourism & Leisure)

Είναι Certified Management Consultant (του IMCA) σε θέματα Διεύθυνσης, Δημοσκόπος, Σύμβουλος Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας, Τουρισμού, Επιχειρηματικής Οργάνωσης και Στρατηγικού Προγραμματισμού, Ξένων Επενδύσεων, Ανάλυσης και Ανάπτυξης Αγορών από το 1987.

Νωρίτερα

Νέα σελίδα ετοιμάζεται να ανοίξει για την ΟΕΒ αφού το απόγευμα της Δευτέρας θα εκλέξει νέο πρόεδρο. Υποψήφιοι για την προεδρία είναι οι Δήμητρα Καραντώκη εκτελεστική πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος του ομίλου Καραντώκη, Κλεόβουλος Τοφαρίδης ιδρυτής και εκτελεστικός πρόεδρος της εταιρείας TOFARCO και Χρίστος Μιχαηλίδης εκτελεστικός πρόεδρος του ομίλου συμβουλευτικών υπηρεσιών Cypronetwork.

Αν και τηρούν χαμηλούς τόνους και οι τρεις υποψήφιοι εμφανίζονται αισιόδοξοι για την έκβαση του αποτελέσματος.Το αποτέλεσμα της εκλογικής διαδικασίας αναμένεται να ανακοινωθεί γύρω στις πέντε το απόγευμα.

Οι τρεις υποψήφιοι είχαν την ευκαιρία να αναπτύξουν τις θέσεις τους σε debate στην κάμερα του InBusinessNews.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

RELATED ARTICLES

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
Πίσω στην αρχή της σελίδας