Αρτέμη: Το έμβασμα ήταν... Local

INBusinessNews  07/05/2014 14:55
Αρτέμη: Το έμβασμα ήταν... Local

Αρτέμη: Το έμβασμα ήταν... Local

INBusinessNews  07/05/2014 14:55

Εκπληξη εκφράζει σε ανακοίνωσή του ο πρώην πρόεδρος του ΔΣ της Τράπεζας Κύπρου Ανδρέας Αρτέμη για το ότι στον κατάλογο που έδωσε στη δημοσιότητα κατά τη διάρκεια της σημερινής ομιλίας του ενώπιον της Βουλής των Αντιπροσώπων ο Πρόεδρος της Επιτροπής Θεσμών Δημήτρης Συλλούρης “και αναπαράχθηκε από ιστοσελίδες, περιλαμβάνεται το όνομα μου και αυτό της συζύγου μου ως να έχουμε εμβάσει στο εξωτερικό στις 28/3/2013 (μετά το άνοιγμα των τραπεζών) ποσό 110.718,87 Ευρώ”.
Ο κ. Αρτέμη αναφέρει ότι επιθυμεί “αυτό να το διαψεύσω με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο και να αναφέρω ότι ουδέποτε προέβηκα σε οποιοδήποτε έμβασμα στο εξωτερικό είτε πριν τις 15/3/2013 είτε κατά τη διάρκεια της περιόδου που οι τράπεζες ήταν κλειστές”.

Το συγκεκριμένο ποσό που φέρει στον κατάλογο την ένδειξη «local», προσθέτει, αποτελεί κατάθεση στον τρεχούμενο λογαριασμό τους στη Λαϊκή Τράπεζα στη Λευκωσία επιταγής προς όφελος της συζύγου του από την οικογενειακή τους εταιρεία CITY FINANCE CO LTD, η οποία επίσης εμφανίζεται δυο φορές στον ίδιο κατάλογο “ως εάν να έχει εμβάσει ποσά στο εξωτερικό, ενώ πρόκειται για δυο τοπικές πληρωμές με επιταγές της Λαϊκής, η μία προς τη σύζυγο μου ως αναφέρω πιο πάνω και η άλλη προς την αδελφή της”.

Ο κ. Αρτέμη επισυνάπτει αντίγραφο της κατάθεσης και καταλήγει ότι θεωρεί “απαράδεκτο οι ίδιοι οι αντιπρόσωποι του λαού να διασύρουν άτομα με αυτό τον επιπόλαιο τρόπο χωρίς οποιαδήποτε προηγούμενη διερεύνηση”.

RELATED ARTICLES

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
Πίσω στην αρχή της σελίδας