Υφυπουργείο Ναυτιλίας: Δυνατή Ναυτιλία - Δυνατότερη Κύπρος (βίντεο)

InBusinessNews  13/04/2021 17:30
Υφυπουργείο Ναυτιλίας: Δυνατή Ναυτιλία - Δυνατότερη Κύπρος (βίντεο)

Υφυπουργείο Ναυτιλίας: Δυνατή Ναυτιλία - Δυνατότερη Κύπρος (βίντεο)

InBusinessNews  13/04/2021 17:30

Ένα πολύ ενδιαφέρον και ενημερωτικό βίντεο δημοσίευσε το Υφυπουργείο Ναυτιλίας μέσα από το οποίο παρουσιάζει τις προοπτικές και τη δυναμική του τομέα στην Κύπρο. 

Σε αυτό αναφέρεται ότι η Κύπρος είναι ένα αξιόπιστο ναυτιλιακό κράτος, καθώς είναι 11η Παγκόσμια Ναυτιλιακή Δύναμη αλλά και 3η στην Ευρωπαϊκή Ένωση. 

 Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Υφυπουργός Ναυτιλίας, Βασίλης Δημητριάδης «είναι σημαντικό, οι συμπολίτες μας, να ενημερωθούν για τη δυναμική αυτού του τομέα αλλά και το γεγονός ότι, η μικρή Κύπρος, σημειώνει σημαντικές επιδόσεις και διαδραματίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στα διεθνή ναυτιλιακά δρώμενα».

«Η στόχευση είναι να απευθυνθούμε στην κοινωνία των πολιτών, στους συμπολίτες μας, για να γνωρίσουν αυτόν τον τομέα, να αντιληφθούν τη δυναμική του, να εκτιμήσουν τις δυνατότητες και προοπτικές του και να αντιληφθούν τι προσφέρει στην οικονομία του τόπου», συμπλήρωσε.

Με μότο το Δυνατή Ναυτιλία - Δυνατότερη Κύπρος, το Υφυπουργείο βάζει στόχο οι πολίτες να γνωρίσουν την πραγματική δυναμική μίας έξυπνης, αειφόρου και εξωστρεφούς ντόπιας βιομηχανίας. 

Μέσα από το 2 λεπτών και 36 δευτερολέπτων φιλμάκι, παρουσιάζεται η δυναμική και τα ποιοτικά χαρακτηριστικά της ναυτιλίας μας, η οποία κατέχει την 11η θέση παγκόσμια και την 3η στην ΕΕ, με περισσότερα από χίλια υπό κυπριακή σημαία.

Καταγράφονται δε σημαντικά στοιχεία, όπως το γεγονός ότι είναι ο μεγαλύτερος πρεσβευτής της χώρας μας στο εξωτερικό, ότι συνεισφέρει στο  7% του ΑΕΠ της Κυπριακής οικονομίας και πως, 200 ναυτιλιακές εταιρείες έχουν την έδρα τους στο νησί μας.

Γίνεται, ακόμη, αναφορά στο έργο του Υφυπουργείου αλλά και στο γεγονός ότι η Κύπρος έλαβε τα εύσημα από την παγκόσμια ναυτιλιακή κοινότητα για τον τρόπο που ανταποκρίθηκε στην πανδημία, διευκολύνοντας τις αλλαγές πληρωμάτων και τον επαναπατρισμό χιλιάδων ναυτικών.

RELATED ARTICLES

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ

Σχετικά Άρθρα

Πίσω στην αρχή της σελίδας