Και πολιτισμός και headquartering

Όραμα να μεταμορφωθεί η Κύπρος σε προορισμό φιλοξενίας ξένων εταιρειών υψηλής τεχνολογίας φαίνεται πως έχει ο Γιώργος Κουντούρης, ο οποίος όπως όλα δείχνουν θα είναι ο αριστίνδην υποψήφιος του ΔΗΚΟ στις επικείμενες βουλευτικές εκλογές.

Σε δημοσίευση του στο Facebook, ο μαέστρος της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων, Δρ. Γιώργος Κουντούρης, σχολιάζοντας την πρόβλεψη της Saxo Bank ότι η Amazon το 2021 θα «εξαγοράσει» την Κύπρο, αναφέρει ότι η προσέλκυση τεχνολογικών κολοσσών για δημιουργία έδρας στη χώρα μας, θα πρέπει να αποτελεί μία από τις βασικές προτεραιότητες σε θέματα οικονομικής στρατηγικής.

Διευκρινίζει βέβαια, ότι το σχόλιο της Saxo Bank με τον τρόπο που αναπτύχθηκε, είναι προσβλητικό για την Κύπρο. «Τα οφέλη από τέτοιου είδους επενδύσεις, σε αντίθεση με πρόσκαιρες επενδύσεις σε παραοικονομικούς τομείς, είναι πολλά, μακροχρόνια και αφορούν όλους. Από τα κρατικά ταμεία μέχρι τους εργαζόμενους - ειδικευμένους και μη. Η επένδυση στην Έρευνα και στην Ανάπτυξη είναι ζωτικής σημασίας για την ανάπτυξη της παρακμάζουσας κυπριακής οικονομίας», σχολιάζει χαρακτηριστικά ο υποψήφιος βουλευτής. Αναμένουμε να δούμε αν όντως στις επερχόμενες εκλογές θα έχουμε υποψήφιο ο οποίος να προωθεί και τον πολιτισμό αλλά και τη διεθνή πτυχή της επιχειρηματικότητας στην Κύπρο.
 
 
 

Δειτε Επισης

Ισχυρές προσωπικότητες του κυπριακού επιχειρείν στο πλευρό του Χαράλαμπου Προύντζου
Η κριτική και η αναγνώριση του έργου που επιτελεί ο Γιάννης Παναγιώτου
Το μέγεθος της Eurobank ιδίοις ομάσσοι-Μια μοναδική εμπειρία
Η ενιαία εποπτική αρχή και η «μονοκόμματη» στάση του Δικηγορικού Συλλόγου
Οι «δηλητηριασμένες» λέξεις του Χρήστου Στυλιανίδη που εξόργισαν τον John Christodoulou
Η φημολογία για Κεραυνό-Κουμή και η... ψήφος εμπιστοσύνης που πήραν από Χριστοδουλίδη
Επιχειρηματικό κέντρο μάι άς
Έπλεξε το εγκώμιο και έστειλε μηνύματα για τον Διοικητή Ηροδότου ο Αγκαστινιώτης
Τι βρέθηκε στο… μενού εξόρμησης Κωνσταντίνου Πετρίδη και Παύλου Ιωάννου στα ορεινά
Η Black Friday που ατόνησε και ο θεσμός που πρέπει να βρει ξανά την χαμένη του αίγλη