Ρευστό σε τιμή «ευκαιρίας»

InBusinessNews  18/10/2017 09:06
Ρευστό σε τιμή «ευκαιρίας»

Ρευστό σε τιμή «ευκαιρίας»

InBusinessNews  18/10/2017 09:06
Με τις Μη Εξυπηρετούμενες Χορηγήσεις να μειώνονται με ρυθμούς χελώνας και τις καταθέσεις να αυξάνονται, τα τραπεζικά ιδρύματα έχουν συσσωρεύσει στα χαρτοφυλάκια τους μεγάλο όγκο ρευστού που σε ορισμένες περιπτώσεις αποτελεί βαρυσήμαντο κόστος λόγω των αρνητικών επιτοκίων της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

RELATED ARTICLES


Σε μια προσπάθεια να αυξήσουν τις εξυπηρετούμενες χορηγήσεις τους και «ξεφορτωθούν» ρευστό, οι τράπεζες προσεγγίζουν δανειολήπτες – επιχειρήσεις οι οποίες στην μέχρι τώρα πορεία τους έχουν αποδείξει ότι είναι τυπικοί στην αποπληρωμή των δανείων τους και χωρίς καθυστερήσεις. 

Με μη δεσμευτικά συμβόλαια προσεγγίζουν και μεσαίου ή μεγάλου μεγέθους εταιρείες ανάπτυξης γης προσφέροντας τους δάνεια των 10 ή και 20 εκατομμυρίων ευρώ με πολύ ευνοϊκούς όρους. Με την εν λόγω προσφορά επιχειρηματικών δανείων τα τραπεζικά ιδρύματα επιδιώκουν από την μια να αποσπάσουν πελάτες από άλλα τραπεζικά ιδρύματα ή να «ξεφορτωθούν» ρευστό που έχει συγκεντρωθεί στα χαρτοφυλάκια τους.

Σε ορισμένες περιπτώσεις οι εταιρείες είναι συγκρατημένες καθώς θέλουν να παραμείνουν τυπικές στις αποπληρωμές των δανείων τους και αρνούνται την χορήγηση του δανείου. Ωστόσο, κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο την επανάληψη φαινομένων του παρελθόντος όπου εταιρείες έπαιρναν χορηγήσεις με ευνοϊκούς όρους και στο τέλος της ημέρας δεν ήταν σε θέση να τις αποπληρώσουν. 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
Πίσω στην αρχή της σελίδας