Με διαύγεια και χιούμορ

Μπορεί να είναι Αμερικανός μεγαλοεπιχειρηματίας και μεγαλομέτοχος στην Τράπεζα Κύπρο, ο Γιλμπουρ Ρος παραμένει απλός και αρκετά προσιτός. Δεν απέφυγε να απαντήσει σε καμία από τις ερωτήσεις που του υποβλήθηκαν κατά τη διάρκεια της ομιλίας του που διοργάνωσε το Harvard Club of Cyprus, ενώ στις δύσκολες ερωτήσεις απαντούσε με χιούμορ.

Χαρακτηριστική ήταν η ερώτηση για τις αλλαγές που βλέπει στο χάρτη των επενδύσεων, τις περιοχές του πλανήτη που αναμένεται να προσελκύσουν κεφάλαια και που θα πρέπει να στραφούν οι επενδύσεις μετά τις εξελίξεις στη Βρετανία, αρκέστηκε να δηλώσει χαριτολογώντας πως εάν προέβαινε σε τέτοιες τοποθετήσεις σίγουρα δεν θα άρεσε στους συνεργάτες του.

Μπορεί να μην είναι ένθερμος υποστηριχτής του Τραμπ, αλλά δεν καταφέρθηκε εναντίον του, τουναντίον προσπάθησε να ανατρέψει την αρνητική εικόνα που εκπέμπει ο Αμερικανός υποψήφιος σε ό,τι αφορά τη στάση του προς τους μετανάστες, δηλώνοντας πως ο Τραμπ δεν αντιπαθεί τους μετανάστες, αλλά επιθυμεί όπως υπάρξει αυστηρός έλεγχος των συνόρων για την ασφάλεια των πολιτών της χώρας, ώστε να αποτραπεί το ενδεχόμενο εισροής προσώπων που στόχος τους είναι να προκαλέσουν ζημιά στη χώρα.

Παράλληλα, δεν απέφυγε να αναπολήσει τα μαθητικά του χρόνια, να καταφερθεί εναντίον του συστήματος εκπαίδευσης της Αμερικής το οποίο όπως είπε χρειάζεται ριζική μεταρρύθμιση και κάκισε τη στάση των αρμοδίων οι οποίοι αφαίρεσαν το μάθημα των μαθηματικών και φυσικής από τα σχολεία με το πρόσχημα ότι τα βρίσκουν σκούρα οι μαθητές. «Στην εποχή μου και για μας ήταν δύσκολα, αλλά αυτό που ξέρω πως όταν υπάρχουν δυσκολίες, προσπαθείς περισσότερο».

 

Δειτε Επισης

Η κριτική και η αναγνώριση του έργου που επιτελεί ο Γιάννης Παναγιώτου
Το μέγεθος της Eurobank ιδίοις ομάσσοι-Μια μοναδική εμπειρία
Η ενιαία εποπτική αρχή και η «μονοκόμματη» στάση του Δικηγορικού Συλλόγου
Οι «δηλητηριασμένες» λέξεις του Χρήστου Στυλιανίδη που εξόργισαν τον John Christodoulou
Σημαντική προσθήκη… Και επίσημα στο Δ.Σ. του Invest Cyprus ο Δημήτρης Σπαρσής
Η φημολογία για Κεραυνό-Κουμή και η... ψήφος εμπιστοσύνης που πήραν από Χριστοδουλίδη
Επιχειρηματικό κέντρο μάι άς
Έπλεξε το εγκώμιο και έστειλε μηνύματα για τον Διοικητή Ηροδότου ο Αγκαστινιώτης
Τι βρέθηκε στο… μενού εξόρμησης Κωνσταντίνου Πετρίδη και Παύλου Ιωάννου στα ορεινά
Η Black Friday που ατόνησε και ο θεσμός που πρέπει να βρει ξανά την χαμένη του αίγλη