Αγαπητέ Νικόλα ξεχάσατε τον λαϊκισμό

Ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ, Νικόλας Παπαδόπουλος, σε δηλώσεις του στη Βουλή εξέφρασε τον προβληματισμό του για το γεγονός ότι δεν έρχονται ξένοι επενδθυτές στην Κύπρο, λόγω της διάβρωσης των θεσμών.

«Η Κύπρος δεν πείθει» είπε χαρακτηριστικά ο Νικόλας Παπαδόπουλος, ενώ παράλληλα κάλεσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να αναλάβει δράση.

Βέβαια ο κ. Παπαδόπουλος ξέχασε να αναφέρει ότι ο λαϊκισμός και η «εν πολλαίς αμαρτίαις περιπεσούσα Βουλή» με το φέρσιμο των μελών της καθιστά σαφώς πιο αβέβαιο το περιβάλλον στη χώρα. Θυμίζουμε ενδεικτικά το σίριαλ των εκποιήσεων και της αφερεγγυότητας, το φιάσκο μεταξύ των δύο Eurogroup, την ελαφρότητα προσέγγισης σοβαρών θεμάτων για εξυπηρέτηση μικροπολιτικών σκοπιμοτήτων, όπως για παράδειγμα στο θέμα το αποκρατικοποιήσεων.

Από τον λαϊκισμό βεβαίως δεν εξαιρείται κάποιο κόμμα, παρόλο που η εν λόγω θέση μπορεί να αξιολογηθεί και ως εύκολη απάντηση στο ερώτημα ποιος ευθύνεται περισσότερο ή ποιος λαϊκίζει σε μεγαλύτερο βαθμό.

Οπότε αγαπητέ Νικόλα μην αγνοείτε ότι ο λαϊκισμός παίζει τον δικό του ρόλο στο κεφαλαιώδες ζήτημα της προσέλκυσης ξένων επενδυτών. Πάντως, πρέπει να σημειώσουμε ότι είναι τα τελευταία χρόνια που ο Αιγύπτιος Sawiris υπέγραψε συμφωνία για τη μαρίνα Αγίας Νάπας και οι κολοσσοί υποστήριξης της αγοράς ενέργειας Halliburton και Schlumberger ήρθαν στην Κύπρο. Απλώς το υπενθυμίζουμε, χωρίς να συνεπάγεται ότι είμαστε ευχαριστημένοι μόνο με αυτές τις επενδύσεις στη χώρα.

Δειτε Επισης

Ισχυρές προσωπικότητες του κυπριακού επιχειρείν στο πλευρό του Χαράλαμπου Προύντζου
Η κριτική και η αναγνώριση του έργου που επιτελεί ο Γιάννης Παναγιώτου
Το μέγεθος της Eurobank ιδίοις ομάσσοι-Μια μοναδική εμπειρία
Η ενιαία εποπτική αρχή και η «μονοκόμματη» στάση του Δικηγορικού Συλλόγου
Οι «δηλητηριασμένες» λέξεις του Χρήστου Στυλιανίδη που εξόργισαν τον John Christodoulou
Η φημολογία για Κεραυνό-Κουμή και η... ψήφος εμπιστοσύνης που πήραν από Χριστοδουλίδη
Επιχειρηματικό κέντρο μάι άς
Έπλεξε το εγκώμιο και έστειλε μηνύματα για τον Διοικητή Ηροδότου ο Αγκαστινιώτης
Τι βρέθηκε στο… μενού εξόρμησης Κωνσταντίνου Πετρίδη και Παύλου Ιωάννου στα ορεινά
Η Black Friday που ατόνησε και ο θεσμός που πρέπει να βρει ξανά την χαμένη του αίγλη