Χάθηκαν κοινωνικής υφής επιχειρήματα

Μετά από αρκετές εβδομάδες διαλόγου στη Βουλή, στα τηλεοπτικά πάνελ και σε ολόκληρο το εμπόριο της χώρας η Βουλή εν τη σοφία (;) της πέρασε το νόμο για ρύθμιση των ωρών και των ημερών λειτουργίας των καταστημάτων.

Μια βδομάδα αργότερα η Ζέτα Αιμιλιανίδου αξιοποιώντας την αναφορά του νόμου από τον Πρόεδρο και την παράλληλη εκπνοή του νόμου που απαγόρευε την έκδοση διαταγμάτων από την ίδια, προχώρησε σε έκδοση νέου διατάγματος για ελεύθερο ωράριο.

Mάλιστα έχουν ακουστεί όλα τα επιχειρήματα από όλες τις πλευρές. Την ίδια ώρα όμως έχουν μπει στο νόμο πρόνοιες που κάθε άλλο παρά διασφαλίζουν τον κοινωνικό ιστό, για τον οποίο έγινε μεγάλη συζήτηση. Μάλλον κάποιοι θα πρέπει να αναζητήσουν καινούργια επιχειρήματα εναντίον του ελεύθερου ωραρίου.

Δεν είναι ούτε κακό, ούτε άστοχο να θεωρεί κάποιος ότι πολιτικές αποφάσεις επηρεάζονται από μεγάλους ή και μικρότερους επιχειρηματίες. Κακό, όμως είναι να λαϊκίζουν και μάλιστα με άνευ περιεχομένου επιχειρήματα, σχόλια και ανούσιες καταγγελίες.

Θα έχει πάντως ενδιαφέρον να δούμε ποια θα είναι τα νέα υπέρ και κατά επιχειρήματα, αλλά και εάν τελικώς αποφασίσει κάποιος να χειριστεί σοβαρά το θέμα και όχι στη βάση πληροφοριών, προσωπικών απόψεων ή μικροσυμφερόντων.

Δειτε Επισης

Ισχυρές προσωπικότητες του κυπριακού επιχειρείν στο πλευρό του Χαράλαμπου Προύντζου
Η κριτική και η αναγνώριση του έργου που επιτελεί ο Γιάννης Παναγιώτου
Το μέγεθος της Eurobank ιδίοις ομάσσοι-Μια μοναδική εμπειρία
Η ενιαία εποπτική αρχή και η «μονοκόμματη» στάση του Δικηγορικού Συλλόγου
Οι «δηλητηριασμένες» λέξεις του Χρήστου Στυλιανίδη που εξόργισαν τον John Christodoulou
Η φημολογία για Κεραυνό-Κουμή και η... ψήφος εμπιστοσύνης που πήραν από Χριστοδουλίδη
Επιχειρηματικό κέντρο μάι άς
Έπλεξε το εγκώμιο και έστειλε μηνύματα για τον Διοικητή Ηροδότου ο Αγκαστινιώτης
Τι βρέθηκε στο… μενού εξόρμησης Κωνσταντίνου Πετρίδη και Παύλου Ιωάννου στα ορεινά
Η Black Friday που ατόνησε και ο θεσμός που πρέπει να βρει ξανά την χαμένη του αίγλη