Η γενιά της εξ αποστάσεως εργασίας: Μια νέα εποχή στο εργασιακό περιβάλλον

Aleksandra Sulimko*  26/05/2020 15:51
Η γενιά της εξ αποστάσεως εργασίας: Μια νέα εποχή στο εργασιακό περιβάλλον

Η γενιά της εξ αποστάσεως εργασίας: Μια νέα εποχή στο εργασιακό περιβάλλον

Aleksandra Sulimko*  26/05/2020 15:51
Η κρίση του Covid-19 επέφερε πολλές προκλήσεις για τις επιχειρήσεις, αλλά παράλληλα έθεσε τη βάση για νέους και βελτιωμένους τρόπους, συστήματα και διαδικασίες στο εργασιακό περιβάλλον. Παρά το γεγονός ότι χάρη στην τεχνολογία η δυνατότητα της εξ αποστάσεως υπάρχει εδώ και πολλά χρόνια, πολλοί εργοδότες ήταν σκεπτικοί για την αποτελεσματικότητά της και άλλοι δεν το θεωρούσαν καν επιλογή. Η καραντίνα και τα lockdowns σε όλο το κόσμο επέβαλαν ένα νέο status quo, δίνοντας στις εταιρίες δύο επιλογές: να υιοθετήσουν την εξ αποστάσεως εργασία για να συνεχίσουν απρόσκοπτα την επιχειρηματική τους δραστηριότητα ή να υποστούν μεγάλες απώλειες.  

RELATED ARTICLES


 
Με τη χαλάρωση των μέτρων, η Κύπρος επιστρέφει σιγά σιγά σε μια μορφή «κανονικότητας». Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν την πανδημία του Covid-19, το 80% των υπαλλήλων της TheSoul Publishing, η οποία εδρεύει στη Λεμεσό, ήδη εργάζονταν εξ αποστάσεως από όλες τις γωνιές του κόσμου. Αυτή η προσέγγιση έχει αποδειχθεί άκρως αποτελεσματική για εμάς τα τελευταία χρόνια. Ως εταιρία τεχνολογίας που συνεχώς εξελίσσεται, αντιληφθήκαμε και καθιερώσαμε από πολύ νωρίς ένα ανεξάρτητο εργασιακό περιβάλλον, επιτρέποντας έτσι στους εργαζομένους μας να ξεδιπλώσουν τη δημιουργικότητα και να αναπτύξουν τις ικανότητες τους από όπου κι αν βρίσκονται. Τώρα κάνουμε ένα βήμα παραπέρα, προσφέροντας στα μέλη της ομάδας μας συνεχή πρόσβαση σε ένα ευρύ φάσμα εργαλείων αυτο-εκπαίδευσης και προσωπικής ανάπτυξης.
 
Έχουμε εντοπίσει πολλά θετικά που απορρέουν από την εξ αποστάσεως εργασία, όπως η ισορροπία μεταξύ εργασίας και προσωπικής ζωής, που αποτελεί σημαντικό παράγοντα για ένα εργαζόμενο. Επιπλέον παρατηρείται η αύξηση της παραγωγικότητας και της αποδοτικότητας, την καλλιέργεια καλύτερης εργασιακής ηθικής και το χτίσιμο μιας σχέσης εμπιστοσύνης μεταξύ εργαζόμενου και εργοδότη.
 
Η φιλοσοφία της TheSoul Publishing για την εξ αποστάσεως εργασία, έχει αποδειχθεί αποτελεσματική και κατά τη διάρκεια της κρίσης του Covid-19. Οι σύγχρονες διαδικασίες μας,  μας έχουν επιτρέψει να συνεχίσουμε απρόσκοπτα τη ροή των εργασιών μας. Αναμένουμε ότι η τάση της εξ αποστάσεως εργασίας θα αρχίσει να υιοθετείται ως μόνιμη εταιρική πολιτική, βοηθώντας έτσι τις επιχειρήσεις να προσαρμοστούν στις σύγχρονες ανάγκες του εργασιακού περιβάλλοντος.
 
Εκτός από την εξοικονόμηση στα λειτουργικά έξοδα της εταιρίας, η εξ αποστάσεως εργασία διευρύνει την αναζήτηση και απόκτηση ταλαντούχου και ικανού εργασιακού δυναμικού ανεξαρτήτως της χώρας διαμονής – αξιοποιώντας τις ικανότητες κάθε μέλους της ομάδας από όπου κι αν βρίσκεται. Πιστεύουμε ακράδαντα ότι η εξ αποστάσεως εργασία επιτρέπει στα μέλη της ομάδας να απασχολούνται στον τομέα που τους ενδιαφέρει, να μην χάνουν αχρείαστο χρόνο σε συναντήσεις και να γίνονται συνεχώς καλύτεροι αναπτύσσοντας τις δεξιότητες τους.
 
Η φιλοσοφία αυτή, αντιλαμβανόμαστε ότι δεν μπορεί να εφαρμοστεί σε όλες τις εταιρίες και για όλους τους κλάδους. Αυτό που συνιστούμε είναι το management team να αξιοποιήσει αυτή την ευκαιρία για να επαναξιολογήσει τις διαδικασίες και τις μεθόδους εργασίας καθώς και το εργασιακό περιβάλλον που προσφέρει, με τρόπο που να προωθεί τη συνεργασία και τη καινοτομία. Επίσης, σημαντική είναι η ανάπτυξη ενός ισχυρού και ουσιαστικού δεσμού μεταξύ των μελών της ομάδας και του management ο οποίος θα έχει ως βάση την εμπιστοσύνη και το σεβασμό, αφού οι εργαζόμενοι είναι πιο ικανοποιημένοι με την εργασία τους όταν αισθάνονται ότι τους εκτιμούν και τους εμπιστεύονται. Οι εταιρίες, πρέπει επίσης να παρέχουν στους εργαζομένους αυτά που χρειάζονται έτσι ώστε να δουλεύουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο - να αναγνωρίσουν τις ανάγκες τους, να βρουν τα τεχνολογικά εργαλεία που τους ταιριάζουν ανάλογα με τη φύση της εργασίας τους και να επενδύσουν στην μακροπρόθεσμη παραγωγικότητα και αποδοτικότητα. Στη TheSoul Publishing, οι έμπειροι managers μας συνεργάζονται στενά με τις ομάδες τους προσφέροντας εξ αποστάσεως υποστήριξη και ενθάρρυνση – ενισχύοντας παράλληλα περεταίρω την εμπιστοσύνη μεταξύ της ομάδας δημιουργικής γραφής, αφηγητών, βιντεογράφων και animators που βρίσκονται σε όλο το κόσμο.
 
Λόγω της τρέχουσας κατάστασης, μια ολόκληρη γενιά πλέον γνωρίζει πολύ καλά ότι μπορεί να εργαστεί από οπουδήποτε, αρκεί να έχει στη διάθεσή της ένα laptop και Wi-Fi. Αυτή η γενιά λοιπόν, έχει δοκιμάσει και έχει αποδείξει ότι η εξ αποστάσεως εργασία είναι αποτελεσματική, αφού δεν βλέπει κανένα φυσικό ή τεχνολογικό όριο, πέρα από αυτό που οι ίδιοι οι εργοδότες θέτουν.
 
Έχει ειπωθεί πολλές φορές το τελευταίο διάστημα: ο κόσμος δεν θα είναι ο ίδιος μετά την πανδημία του Covid-19. Η γενιά που εργάζεται εξ αποστάσεως είναι εδώ και εξελίσσεται σύμφωνα με τη νέα «κανονικότητα». Αφού έχουμε ήδη δει την επιτυχία από πρώτο χέρι και έχουμε αποδείξει την αποτελεσματικότητα, οι εταιρίες που θα επιλέξουν να προσαρμοστούν στο νέο status quo, θα είναι αυτές που θα ανακάμψουν γρήγορα, θα συνεχίσουν να αναπτύσσονται και να πετύχουν.
 
*HR Director της TheSoul Publishing

*Με έδρα τη Λεμεσό, το ανεξάρτητο ψηφιακό στούντιο
 TheSoul Publishing, παράγει ψυχαγωγικό, ενημερωτικό και πρωτότυπο περιεχόμενο για ένα παγκόσμιο κοινό.
 
 
Σχετικά με την TheSoul Publishing 
Η TheSoul Publishing είναι ένα ανεξάρτητο ψηφιακό στούντιο το οποίο παράγει ψυχαγωγικό, ενημερωτικό και πρωτότυπο περιεχόμενο για ένα παγκόσμιο κοινό. Ούσα μια από τις πιο γνωστές εταιρίες διαδικτυακών μέσων στον κόσμο, η TheSoul Publishing έχει εκατομμύρια ακόλουθους σε Facebook και YouTube. Η παγκόσμια δημιουργική της ομάδα δημιουργεί συνεχώς ελκυστικό διαδικτυακό περιεχόμενο για όλες τις ηλικίες, σε 18 διαφορετικές γλώσσες.
 
Από εύκολα και χρήσιμα life-hacks, έξυπνες χειροτεχνίες, συμβουλές ομορφιάς μέχρι και γρίφους που ακονίζουν το μυαλό, το πορτφόλιο με τα brands της TheSoul Publishing δίνει έμφαση στη θετικότητα, την πρακτικότητα και τη ψυχαγωγία. Το κανάλι με τις περισσότερες προβολές, το 5-Minute Crafts, είναι το No. 1 DIY ψηφιακό brand στον κόσμο και συγκαταλέγεται ανάμεσα στα κορυφαία 5 κανάλια στο YouTube.

Άλλα δημοφιλή κανάλια της TheSoul Publishing είναι το Bright Side, 7-Second Riddles, Actually Happened, 123 Go!, Avocado Couple, Frankenfood, Slick Slime Sam και Doodland, ικανοποιώντας την περιέργεια του κοινού σε ένα ευρύ φάσμα θεμάτων μέσω ενός συνδυασμού βίντεο ζωντανής δράσης, ζωηρού digital animation και φιλική προς την οικογένεια στάση.

Η εταιρία βρίσκεται στο στάδιο της επέκτασής της σε περισσότερα μέσα κοινωνικής δικτύωσης – όπως το TikTok, το Instagram, το Snap, το Roku και το Amazon Prime - καθώς της ανάπτυξης της παγκόσμιας ομάδας παραγωγής της, έτσι ώστε να παρέχει στο κοινό ακόμη περισσότερο από το περιεχόμενο που έχει αγαπήσει. 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
Πίσω στην αρχή της σελίδας