Ευέλικτη εργασία! Τα καταφέραμε!

Προσπαθείτε να δείτε σημάδια θετικότητας σε μια πανδημία; Το COVID-19 μπορεί να βρήκε την πλειοψηφία της ανθρωπότητας απροετοίμαστη, αλλά οι οργανισμοί κατάφεραν να αντιδράσουν γρήγορα, και να προσφέρουν ευέλικτη εργασία σε χιλιάδες υπαλλήλους παγκοσμίως. Για πολλά χρόνια, οι επαγγελματίες ανθρώπινου δυναμικού σε όλο τον κόσμο, καθώς και οι ακαδημαϊκοί, υπερασπίζονται την ανάγκη για ευέλικτες μορφές εργασίας και τα πιθανά οφέλη τους για τους εργαζομένους και τις ίδιες τις επιχειρήσεις.
 
Παρά τις προσπάθειες αυτές, η χρήση ευέλικτων εργασιακών πρακτικών υπήρξε μέχρι σήμερα αρκετά περιορισμένη σε σχέση με τις δυνατότητές της, και τώρα βάσει των νέων δεδομένων της πανδημίας η εργασιακή ευελιξία συμβαίνει κάθε μέρα! 
 
Γιατί όμως διστάζαμε; Τι μας εμπόδιζε; Ας κοιταχτούμε στον καθρέφτη!
 
  • Φόβος για το άγνωστο.
Ευελιξία σημαίνει διαφορετικά πράγματα για τον καθένα από εμάς. Οι περισσότερες εταιρείες αγνοούν τις πολλές διαφορετικές μορφές που μπορούν να πάρουν οι ευέλικτες πρακτικές εργασίας, τα οφέλη τους για τους εργαζομένους και τις εταιρείες, καθώς και τις προκλήσεις που συνεπάγονται. Η έμφυτη αντίσταση στην αλλαγή είναι ένας από τους χειρότερους εχθρούς της ευελιξίας. Ειδικά στα εργασιακά περιβάλλοντα, η ευελιξία περιλαμβάνει προσαρμοστικότητα εκ μέρους των διευθυντών και σίγουρα απαιτεί ευρύτερες αλλαγές στην προσέγγισή τους.
  • Εκτίμηση για την φυσική παρουσία στο χώρο εργασίας έναντι της αποτελεσματικότητας.
Το να βλέπουμε τους υπαλλήλους μας να κάθονται στο γραφείο σας «σημαίνει» ότι πραγματικά δουλεύουν και παράγουν. Αυτό συμβαίνει στ’ αλήθεια; Το Facetime, ή αλλιώς αποκαλούμενο presenteeism, αποτελεί  μια παραδοσιακή άποψη της αξιολόγησης της απόδοσης, και της δέσμευσης των εργαζομένων. Εάν οι υπάλληλοι το επιθυμούν, μπορεί να «κρυφτούν» σχετικά εύκολα πίσω από τις οθόνες τους, δίχως να παράγουν ουσιαστικά παρόλο που κάθονται στα γραφεία τους. Ωστόσο, οι αφοσιωμένοι υπάλληλοι δεν χρειάζεται να είναι παρόντες στο γραφείο για να παραδώσουν τα αναμενόμενα  από αυτούς αποτελέσματα, θα εργαστούν σκληρά και θα αποδώσουν όπου κι αν κάθονται.
  • Εμπιστοσύνη, εμπιστοσύνη, εμπιστοσύνη.
Πιστεύουμε στους υπαλλήλους ότι θα εργάζονται όπως απαιτείται αν εργάζονται από το σπίτι; Τους εμπιστευόμαστε αρκετά; Τους έχουμε εξουσιοδοτήσει αρκετά ώστε να αισθάνονται αυτόνομα και υπεύθυνα μέλη της ομάδας μας; Οι οργανισμοί δεν θα λάβουν την εμπιστοσύνη και την παρακίνηση που επιδιώκουν από τους υπαλλήλους τους, εκτός εάν τους δείξουν την απαιτούμενη εμπιστοσύνη. Η υιοθέτηση ευέλικτων ωρών εργασίας, εξ αποστάσεως εργασίας και άλλων ευέλικτων μορφών εργασίας, πάντα με οργανωμένο τρόπο, που δεν θέτει σε κίνδυνο τη συνέχεια των εργασιών αποτελεί ισχυρή απόδειξη της εμπιστοσύνης της εταιρικής διοίκησης στη δέσμευση των εργαζομένων.
  • Έλλειψη κατανόησης της δυναμικής και των δυνατοτήτων των ευέλικτων μορφών εργασίας.
Βάσει πολλαπλών ερευνών , η ευέλικτη εργασία μπορεί να είναι πόλος έλξης  στα πλαίσια προσλήψεων για τους υποψηφίους. Επιπλέον, η ευελιξία ενισχύει την αφοσίωση και την παρακίνηση των εργαζομένων δημιουργώντας μια θετική εργασιακή κουλτούρα. Η βελτιωμένη εργασιακή απόδοση έχει επίσης παρατηρηθεί ως ένα από τα βασικά αποτελέσματα της υιοθέτησης της ευέλικτης εργασίας, αυξάνοντας την παραγωγικότητα των εργαζομένων, καθώς οι εργαζόμενοι αισθάνονται πιο ανεξάρτητοι και οργανώνουν καλύτερα τον όγκο εργασίας τους.
  • Έλλειψη γνώσεων σχετικά με την ευέλικτη εργασία και τη σωστή εφαρμογή της.

Υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τρόποι υιοθέτησης και αξιοποίησης ευέλικτης εργασίας στις εταιρείες. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν διαφορετικές εργασιακές ρυθμίσεις ανάλογα με τις ανάγκες της επιχείρησης, το προφίλ της διοίκησης και του εργατικού δυναμικού, τη βιομηχανία, τις ανάγκες των πελατών και τη δυνατότητα υιοθέτησης ευελιξίας διατηρώντας ταυτόχρονα την ομαλή λειτουργία και τη συνέχεια της επιχείρησης.
 
Σκεπτόμενοι όλα τα παραπάνω, όλες αυτές οι ανησυχίες που είχαν  καλλιεργηθεί για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα, ήταν αναμενόμενες. Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι ακόμα δεν έχουμε αξιοποιήσει πλήρως τις δυνατότητες της ευέλικτης εργασίας. Λόγω της πανδημίας επαναπροσδιορίσαμε τα εργασιακά δεδομένα κ το προσπαθήσαμε! Αναμφίβολα, αναγνωρίζουμε ότι πολλοί υπάλληλοι αντιμετώπισαν προβλήματα, καθώς οι περισσότεροι από εμάς δεν είμαστε προετοιμασμένοι για την  αποκλειστική χρήση της τεχνολογίας για εκτέλεση των εργασιακών καθηκόντων ή δεν είχαμε διαθέσιμο τον απαραίτητο τεχνολογικό εξοπλισμό  ή χώρο στο σπίτι. Πολλοί εργοδότες αναγκάστηκαν να κατανοήσουν «εν μία νυκτί» πώς να διατηρήσουν τις επιχειρήσεις τους πλήρως λειτουργικές, χωρίς να θέσουν σε κίνδυνο την ποιότητα των υπηρεσιών τους, τη διατήρηση της πελατείας τους και την ασφάλεια των εργαζομένων τους. Όμως το επιχειρήσαμε με τόλμη και τα καταφέραμε! Καταφέραμε να ξεπεράσουμε τους φόβους μας και να σκεφτούμε δημιουργικά αξιοποιώντας όλα τα δυνατά μέσα.
 
Ποια είναι λοιπόν τα επόμενα βήματα; Μόλις η επιχείρηση επιστρέψει στο συνηθισμένο ρυθμό, όλοι πρέπει να σκεφτούμε τι μας έχει διδάξει αυτή η περίοδος  με «σκληρό» τρόπο! Όλοι πρέπει να σκεφτούμε τι πήγε στραβά, άσχημα, καλά, εξαιρετικά, και πώς μπορούμε να γίνουμε πιο αποτελεσματικοί στην υιοθέτηση ευέλικτης εργασίας. Η εμπειρία έχει δείξει ότι μπορούμε να εμπιστευόμαστε το εργατικό δυναμικό μας! Ας δούμε την ευελιξία και την τηλεργασία ιδιαίτερα με ανοιχτό μυαλό και ας κάνουμε ενημερωμένες επιλογές προς όφελος των οργανισμών μας, των ανθρώπων και της κοινωνίας μας γενικά! Ας ξεκλειδώσουμε τις δυνατότητες ευέλικτης εργασίας! Είναι η απόλυτη ευκαιρία!
 
*Οργανωσιακή Ψυχολόγος, Υποψήφια Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Κύπρου  

Δειτε Επισης

Καρδιακή Αποκατάσταση: Πώς να ενδυναμώσετε την καρδιά σας μειώνοντας τους κινδύνους που την απειλούν
Αναγκαίοι ορυκτοί πόροι για την ενεργειακή μετάβαση
Το ενοικιοστάσιο εμποδίζει την ανάπτυξη και τις επενδύσεις στα ακίνητα
Είναι τελικά το μέλλον της τηλεόρασης ζοφερό ή μήπως πιο φωτεινό;
Αθηροσκλήρωση: Ο σιωπηλός «εχθρός» που ευθύνεται για εκατομμύρια θανάτους
Διαχείριση της αλλαγής στον επιχειρηματικό μετασχηματισμό: Οι 3 προκλήσεις για έναν επιτυχημένο μετασχηματισμό
Ο κατασκευαστικός τομέας, οι δημογραφικές αλλαγές και η διεθνής ζήτηση
Κατακτώντας τα κλικ: Οδηγός για να πετύχετε στη διαδικτυακή αγορά
Οικονομικό περιβάλλον και τομέας των ακινήτων
Η μεταρρύθμιση της τοπικής αυτοδιοίκησης και ο απαιτούμενος επανασχεδιασμός των διαδικασιών αδειοδότησης