Κορωνοϊέ σε ευχαριστώ για όλα

Όσους σας έχει ιντριγκάρει ο τίτλος και πατήσατε το κλικ για να διαβάσετε την είδηση θα διερωτάστε καλά ρε μεγάλε γιατί τον ευχαριστείς τη στιγμή που έχουμε νεκρούς και εκατοντάδες περιστατικά κορωνοϊού στην Κύπρο; Γιατί τον ευχαριστείς που μας ανάγκασε όλους να παραμείνουμε σπίτι;Θεωρείς μήπως ρε μεγάλε πως θα βγει το κράτος κερδισμένο όταν μέχρι στιγμής ανακοίνωσε μέτρα στήριξης που ξεπερνούν τα €1,2 δις, όταν δανείστηκε €3 δις από εσωτερικό και εξωτερικό και όταν θα εγγυηθεί κατά 70% εάν πάνε καλά οι σχεδιασμοί του κυβέρνησης δάνεια νοικοκυριών και επιχειρήσεων ύψους €2 δις από τις τράπεζες;

Η απάντηση κατά την άποψη μου σε όλα αυτά είναι απλή. Αυτή η κρίση έδωσε αρχικά το έναυσμα για τη ψηφιακή μεταρρύθμιση του κράτους. Έδωσε την ευκαιρία στη συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών να αντιληφθούν πως σήμερα δεν απειλούνται από το 5G αλλά από το κορωνοϊό (τη συντριπτική πλειοψηφία είπα, καθώς «ψεκασμένοι», πάντα θα υπάρχουν).

Αυτή η κρίση έδωσε την ευκαιρία σε όλους όσοι απέκρυβαν τα τελευταία χρόνια τα πραγματικά τους εισοδήματα από το κράτος να αντιληφθούν πως τώρα τιμωρούνται από τη στήριξη που λαμβάνουν.

Έδωσε την ευκαιρία σε επιχειρήσεις που δεν έκαναν delivery προηγουμένως π.χ. υπεραγορές, εστιατόρια, περίπτερα, φούρνους, καταστήματα παιχνιδιών, ζαχαροπλαστεία, εταιρείες πώλησης ηλεκτρονικών ειδών, ψαραγορές και άλλους να βρουν νέους τρόπους να επιβιώσουν.

Αυτή η κρίση έδωσε την ευκαιρία σε όλους να αντιληφθούν πως η καθαριότητα είναι η μισή αρχοντιά, και πως το να έχουμε καθαρούς τους χώρους μας, σημαίνει και σεβασμός προς τους πελάτες.

Έδωσε παράλληλα την ευκαιρία σε όλους μας να ξαναγνωριστούμε με τις οικογένειες μας και να ιεραρχήσουμε τις προτεραιότητες μας και σε εταιρείες να βελτιώσουν τις πρακτικές εταιρικής κοινωνικής ευθύνης που ακολουθούν.

Αυτή η κρίση ήρθε για να μας κάνει όλους καλύτερους, για να μας δώσει ένα ηχηρό χαστούκι και για να μας υποδείξει ότι στη ζωή ότι δίνεις παίρνεις.

Ήρθε για να αναδείξει πως κάποια επαγγέλματα όπως το νοσηλευτικό και παραιατρικό προσωπικό στην Κύπρο υποαμείβονται και θα πρέπει μετά να κάνουμε το λογαριασμό και να τους ανταμείψουμε.

Παράλληλα ανέδειξε την ανάγκη για περαιτέρω ενίσχυση και αναβάθμιση των νοσηλευτηρίων της Κύπρου.

Ήρθε για να μας πει πως η τηλεργασία και οι ηλεκτρονικές πληρωμές μας εξοικονομούν χρόνο και χρήμα.

Η Κύπρος μας επέζησε και μετά τη βάρβαρη τουρκική εισβολή του 1974, επέζησε και στην κρίση του 2013, θα επιβιώσει και σήμερα. Όλοι μαζί θα τα καταφέρουμε.

Σε ευχαριστούμε κορωνοϊέ που μας έκανες όλους καλύτερους. Εγώ είμαι σίγουρος πως θα τα καταφέρουμε!
 

Δειτε Επισης

Εναλλακτικές επενδύσεις και διασπορά χαρτοφυλακίου
H τεχνητή νοημοσύνη αλλάζει ριζικά το μέλλον του λιανικού εμπορίου
Μετατροπή των προκλήσεων σε ευκαιρίες στην εποχή των αποσυνδεδεμένων πληρωμών
Το Metaverse και το ψηφιακό μάρκετινγκ
Η σημασία της εφαρμογής της εταιρικής διακυβέρνησης και κοινωνικής ευθύνης σε μία εταιρεία
Η χρηματοοικονομική επιμόρφωση ασφαλής δρόμος για οικονομική ευημερία
Η πορεία προς την ενεργειακή αναβάθμιση του κυπριακού real estate
Οι βραχυχρόνιες μισθώσεις και η συνεισφορά τους στον στόχο για βιώσιμη ανάπτυξη
Νέα Οδηγία της Ε.Ε. προστατεύει φυσικά και νομικά πρόσωπα από προδήλως αβάσιμες ή καταχρηστικές δικαστικές διαδικασίες
Δέσμη προτάσεων από ΕΤΕΚ για έναν ουσιαστικό και αποτελεσματικό ψηφιακό μετασχηματισμό