Οι πρωτοφανείς συνθήκες ανέδειξαν τη σημασία της κοινωνικής ευθύνης

Η πανδημία επηρέασε όλες τις εκφάνσεις της ζωής κάθε ανθρώπου, πλήττοντας ταυτόχρονα κρατικές, επιχειρηματικές και κοινωνικές δομές. Βρισκόμαστε ενώπιον μιας πρωτοφανούς κατάστασης που ανέτρεψε την καθημερινότητα όλων μας, επιβάλλοντας ένα διαφορετικό μοντέλο ζωής, στον πυρήνα του οποίου βρίσκεται η ατομική υπευθυνότητα.
 
Ο κίνδυνος μετάδοσης και περαιτέρω εξάπλωσης του ιού, ανέδειξε την ανάγκη ο καθένας από εμάς να ενεργεί με γνώμονα την ευθύνη του απέναντι στο κοινωνικό σύνολο και ιδιαίτερα απέναντι στις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού, συμβάλλοντας στις προσπάθειες της πολιτείας για προστασία της δημόσιας υγείας.
 
Στο πλαίσιο αυτό, είναι πολύ σημαντικό η αγοραστική συμπεριφορά όλων μας να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα, προς όφελος του κοινωνικού συνόλου ευρύτερα. Επιδεικνύοντας πνεύμα αλληλεγγύης και ενσυναίσθησης, οφείλουμε όλοι ως καταναλωτές να ψωνίζουμε τα απαραίτητα και με προγραμματισμό, ώστε όλοι να έχουν πρόσβαση στα είδη πρώτης ανάγκης. Υπάρχουν άλλωστε ικανοποιητικά αποθέματα για να εξυπηρετηθούν όλες οι βασικές ανάγκες των καταναλωτών και ως εκ τούτου δεν υπάρχει λόγος για δημιουργία κλίματος πανικού.
 
Προς ευαισθητοποίηση του κοινού, οι Υπεραγορές Αλφαμέγα εμπνεύστηκαν και υλοποιούν την καμπάνια κοινωνικής ευθύνης «Ψωνίζουμε Υπεύθυνα». Στόχος μας ήταν να φτάσει σε όλους το μήνυμα για έξυπνο και υπεύθυνο ψώνισμα. Η καμπάνια προτρέπει όλους όσοι δεν διατρέχουν άμεσο κίνδυνο, να ψωνίζουν και για τα αγαπημένα τους πρόσωπα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, ώστε να τα προστατέψουν, καθώς και να τηρούν σε κάθε επίσκεψή τους στις υπεραγορές, όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα ασφαλείας, για την προστασία της δικής τους υγείας, των συνανθρώπων τους αλλά και των εργαζομένων στις υπεραγορές.
 
Το προσωπικό των υπεραγορών ανήκει στο σύνολο των επαγγελματιών που βρέθηκαν από την αρχή στην πρώτη γραμμή της μάχης, καταβάλλοντας υπερπροσπάθειες για την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση του κοινωνικού συνόλου. Με αυταπάρνηση, αλτρουισμό και υψηλό αίσθημα ευθύνης, σε μια περίοδο ιδιαίτερα αυξημένων αναγκών. Το λιγότερο που μπορούμε να πούμε σε αυτούς τους σύγχρονους ήρωες είναι ένα μεγάλο ευχαριστώ. Μόνο περηφάνια μπορούμε να νιώθουμε γι’ αυτούς.
 
Για τη διασφάλιση της ευημερίας των μελών του προσωπικού αλλά και των πελατών, οι Υπεραγορές Αλφαμέγα έλαβαν όλα τα προληπτικά μέτρα προστασίας, σύμφωνα με τις οδηγίες του Υπουργείου Υγείας.
 
Οι πρωτοφανείς συνθήκες τις οποίες βιώνουμε το τελευταίο διάστημα, επιβάλλουν επίδειξη ψυχραιμίας, αλλά πάνω απ’ όλα υπευθυνότητα, για την αντιμετώπιση της πανδημίας και την προστασία της δημόσιας υγείας. Οφείλουμε όλοι, τόσο ατομικά όσο και συλλογικά, να προσαρμόσουμε κάθε πτυχή της καθημερινότητας ή των δραστηριοτήτων μας στην επίτευξη του κοινού αυτού στόχου.
 
*CEO των Υπεραγορών Αλφαμέγα

Δειτε Επισης

Αθηροσκλήρωση: Ο σιωπηλός «εχθρός» που ευθύνεται για εκατομμύρια θανάτους
Διαχείριση της αλλαγής στον επιχειρηματικό μετασχηματισμό: Οι 3 προκλήσεις για έναν επιτυχημένο μετασχηματισμό
Ο κατασκευαστικός τομέας, οι δημογραφικές αλλαγές και η διεθνής ζήτηση
Κατακτώντας τα κλικ: Οδηγός για να πετύχετε στη διαδικτυακή αγορά
Οικονομικό περιβάλλον και τομέας των ακινήτων
Η μεταρρύθμιση της τοπικής αυτοδιοίκησης και ο απαιτούμενος επανασχεδιασμός των διαδικασιών αδειοδότησης
Τελικά τι κάνουμε με τα comfort zones; Τα διατηρούμε ή τα επαναπροσδιορίζουμε;
Προστασία ενεργειακής υποδομής Βασιλικού
Ανεκτίμητη η προσφορά των γυναικών μηχανικών
Χρόνια δοκιμασίας ή παράθυρο ευκαιρίας το 2024 για τον τουρισμό;