Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής: Αναζητώντας πιο υγιεινές επιλογές

Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής: Αναζητώντας πιο υγιεινές επιλογές

Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής: Αναζητώντας πιο υγιεινές επιλογές

Η 16η Οκτωβρίου, ημέρα ίδρυσης του Παγκόσμιου Οργανισμού Τροφίμων και Γεωργίας του ΟΗΕ πίσω στο 1945, καθιερώθηκε να γιορτάζεται ως η Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής.

RELATED ARTICLES

 
Ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι αντιλαμβάνονται στις μέρες μας τη σημασία της άσκησης, αλλά και της σωστής διατροφής όχι μόνο αποκλειστικά για σκοπούς διατήρησης ενός υγιούς σωματικούς βάρους, αλλά πρωτίστως για λόγους υγείας.
 
Η κατανάλωση λιγότερης ζάχαρης αποτελεί σήμερα σημαντικό ζήτημα παγκοσμίως, για αυτό και οι εταιρείες παραγωγής τροφίμων και ποτών, εργάζονται πυρετωδώς για εξεύρεση πιο υγιεινών επιλογών. Σεβόμενοι τη σύσταση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, σύμφωνα με την οποία οι άνθρωποι θα πρέπει να μειώσουν την πρόσληψη πρόσθετης ζάχαρης κάτω από 10% της ημερήσιας πρόσληψης θερμίδων, στην Coca-Cola, αναπτύξαμε σε παγκόσμιο επίπεδο μια μακροχρόνια στρατηγική. Στόχος μας είναι να προσφέρουμε στους καταναλωτές τα προϊόντα που ανταποκρίνονται στις εξελισσόμενες ανάγκες τους, αλλά και να τους βοηθήσουμε να καταναλώνουν λιγότερη ζάχαρη, μέσω μιας σειράς πρωτοβουλιών που αφορούν στα προϊόντα μας, ακόμη και τον τρόπο που επικοινωνούμε με τους καταναλωτές γι’ αυτά.
 
Σε τοπικό επίπεδο, στην Α/φοι Λανίτη εξελίσσουμε και διευρύνουμε διαρκώς το χαρτοφυλάκιό μας,   προσφέροντας προϊόντα με λιγότερη ζάχαρη, ενώ αναζητούμε καινούργια γλυκαντικά και άλλες εναλλακτικές ζάχαρης. Συγκεκριμένα, διαθέτουμε 19 προϊόντα με λίγες ή καθόλου θερμίδες συμπεριλαμβανομένων των τριών διαφορετικών επιλογών Coca-Cola χωρίς θερμίδες, ενώ το 62% των πωλήσεων μας προέρχεται από προϊόντα χωρίς ζάχαρη. Παράλληλα, έχουμε μειώσει κατά 26% τις θερμίδες στα αναψυκτικά μας, ενώ πλέον παρέχουμε μικρότερες και πιο εύχρηστες συσκευασίες σε μία προσπάθεια να καταστήσουμε πιο εύκολη τη διαχείριση της πρόσληψης ζάχαρης.
 
Επιπλέον, εξελίσσουμε τις συνταγές των προϊόντων μας, για να εισάγουμε τα χαρακτηριστικά και τα συστατικά που αναζητούν οι καταναλωτές, ενώ εισάγουμε διαφορετικά προϊόντα από νέες κατηγορίες προϊόντων, πέρα από τα αναψυκτικά, για να ανταποκριθούμε στις καινούργιες απαιτήσεις.
 
Μείζονος σημασίας σε αυτήν την προσπάθεια είναι και η οικοδόμηση μίας σχέσης ειλικρίνειας με τους καταναλωτές. Προς αυτήν την κατεύθυνση φροντίζουμε να προσφέρουμε ξεκάθαρη πληροφόρηση για τα προϊόντα μας και τα συστατικά τους, ώστε ο καθένας να κάνει τις επιλογές του με βάση τις δικές του ανάγκες. Αξίζει ακόμη να σημειωθεί ότι δεν διαφημίζουμε και δεν προωθούμε τα ανθρακούχα ποτά μας σε παιδιά κάτω των 12 ετών. Σεβόμαστε το δικαίωμα των γονέων και κηδεμόνων να κάνουν τις κατάλληλες επιλογές για τα παιδιά τους.
 

 
Όλα τα συστατικά των προϊόντων μας έχουν εγκριθεί από αναγνωρισμένους φορείς, όπως είναι η Ευρωπαϊκή Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων (EFSA), ο Αμερικανικός Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA), καθώς και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (WHO).
 
Η προσπάθεια μας εστιάζει στο να προσφέρουμε ένα χαρτοφυλάκιο προϊόντα που να ικανοποιεί όλα τα γούστα 24 ώρες το εικοσιτετράωρο! Διαθέτουμε αναψυκτικά σε όλες τις γεύσεις, χυμούς και γάλατα εμπλουτισμένα με βιταμίνες  φυτικά γάλατα, τσάγια και τόσα άλλα προϊόντα άριστης ποιότητας. Αξίζει να σημειωθεί ότι στην οικογένεια των προϊόντων γάλακτος της Αφοί Λανίτη προστέθηκε πρόσφατα και το Protein Milk, πρωτεϊνούχο ρόφημα δίχως λιπαρά και πρόσθετα σάκχαρα, περιέχει 25 γραμμάρια πρωτεΐνης ανά φιάλη 242ml (ή 250g. Επίσης το αγαπημένο παιδικό γάλα με κακάο, Kiddo, από πέρυσι προσφέρεται σε εκδοχή Free, χωρίς πρόσθετα σάκχαρα.
 
Οι καταναλωτές αγκαλιάζουν την προσπάθεια μας, αφού με βάση τα διαθέσιμα στοιχεία, τα προϊόντα που δεν περιέχουν ζάχαρη κερδίζουν ολοένα και περισσότερο έδαφος. 
 
Επιγραμματικά, στην Α/φοι Λανίτη στοχεύουμε σε μια βιώσιμη ανάπτυξη. Προχωράμε μπροστά και εξελισσόμαστε. Στο επίκεντρο μας βρίσκονται οι ανάγκες των καταναλωτών, δίνοντας έμφαση στην καινοτομία, την υπεύθυνη ανάπτυξη και την προσφορά στους συνανθρώπους μας με τους οποίους μοιραζόμαστε τον ίδιο πλανήτη και τους ίδιους φυσικούς πόρους.
 
 
 Διευθύντρια Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων της Α/φοι Λανίτη
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
Πίσω στην αρχή της σελίδας