Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη: Πυξίδα για ένα καλύτερο μέλλον

Στην Τράπεζά μας είμαστε περήφανοι, γιατί καταφέραμε όλα αυτά τα χρόνια που δραστηριοποιούμαστε στην Κύπρο, αρχικά ως Πειραιώς και τώρα ως AstroBank, να εδραιωθούμε στη συνείδηση των πολιτών, όχι μόνο για την υψηλή ποιότητα των προϊόντων και υπηρεσιών που προσφέρουμε, αλλά και για τη σημαντική κοινωνική μας δράση. Έχουμε ευθύνη απέναντι στο κοινωνικό σύνολο στο οποίο δραστηριοποιούμαστε και στοχεύουμε σε ένα καλύτερο αύριο. 

Σημαντικό ποσοστό των διοικητικών μας εξόδων κάθε χρόνο επενδύονται στην κοινωνία, μέσα από  δράσεις που αφήνουν μακροπρόθεσμο θετικό αποτύπωμα. Δεν περιοριζόμαστε σε χορηγίες που προσφέρουν ανακούφιση, ούτε σε λύσεις προσωρινές για μεμονωμένα προβλήματα, αλλά προσπαθούμε να θέτουμε μακροπρόθεσμους στόχους, επιδιώκοντας μέσα από τις πρωτοβουλίες που αναπτύσσουμε να ευαισθητοποιούμε το κοινό, προωθώντας τον εθελοντισμό και τη συμμετοχή.  

Δραστηριοποιούμαστε και επενδύουμε στους άξονες Κοινωνία, Παιδεία, Πολιτισμός και Περιβάλλον, με την επένδυση σε κάθε άξονα να καθορίζεται από τις κοινωνικές ανάγκες που προκύπτουν. Οι δράσεις μας χαρακτηρίζονται από ομαδικό πνεύμα και συλλογική προσπάθεια, με το προσωπικό της Τράπεζας να αποτελεί τον κινητήριο μοχλό.

Σ’ αυτό το πλαίσιο, βρισκόμαστε και φέτος εδώ, για 10η συνεχόμενη χρονιά, με ένα και μοναδικό σκοπό: Να συνεχίσουμε να στηρίζουμε με όποιο τρόπο μπορούμε το πολύτιμο έργο της Europa Donna Κύπρου. 

Δέκα χρόνια πριν, κατά το ξεκίνημα μας ως Τράπεζα στην Κύπρο, πρωτοσυναντηθήκαμε με την Europa Donna Κύπρου. Ο κ. Κωνσταντίνος Λοϊζίδης, CEO τότε της Τράπεζας Πειραιώς Κύπρου, προσκάλεσε την κα Στέλλα Κυριακίδου, Πρόεδρο τότε της Europa Donna Κύπρου και κρατώντας ένα ακριβό γυναικείο ρολόι πολυτελείας που είχαμε κερδίσει ως Τράπεζα σ’ ένα διαγωνισμό, προσπάθησαν μαζί να βρουν τρόπους για να το μετατρέψουν σε κοινωνική προσφορά πολλαπλάσιας αξίας. Διοργανώσαμε τότε ένα φιλανθρωπικό δείπνο προσφοράς, στη διάρκεια του οποίου ένας τυχερός κέρδισε το ρολόι. Όλα τα έσοδα του δείπνου, πολλαπλάσια της αξίας του ρολογιού,  μετατράπηκαν σε  περούκες και στηθόδεσμους.

Έτσι ξεκίνησε η σχέση της Τράπεζας μας και της Europa Donna Κύπρου.  Μέσα από ένα ρολόι! Μια σχέση που εξελίχτηκε σε  κοινωνική προσφορά, συμπαράσταση, ελπίδα. Έκτοτε μεγάλωσε η Τράπεζα, μεγάλωσε και η Europa Donna. Και συνεχίζουμε να μεγαλώνουμε και να αναπτυσσόμαστε μαζί, να πετυχαίνουμε  στόχους, να γράφουμε ιστορία. 

Το 2009, μαζί με 200-300 άτομα περπατήσαμε στην πρώτη πορεία της Τράπεζας με την Europa Donna. Κρατώντας ένα μεγάλο πανό στην πορεία με τις Ροζ Φιγούρες, διεκδικήσαμε τη δημιουργία του πρώτου εξειδικευμένου κέντρου μαστού. Στην πορεία του 2017 ευχαριστούσαμε μαζί με 12.000+ πλήθος κόσμου την κυβέρνηση που βοήθησε στη δημιουργία του πρώτου εξειδικευμένο Κέντρου Μαστού στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας. Και κάθε χρόνο την ίδια μέρα, μια λαοθάλασσα βάφει τη Λευκωσία ροζ. 

Περπατούμε για την γυναίκα, την κόρη, τη μητέρα, την αδελφή, τη θεία, την ξαδέλφη, τη φίλη.  Για  κάθε γυναίκα που βίωσε και νίκησε την ασθένεια, γι’ αυτές που χάσαμε από την ασθένεια, για αυτές που βιώνουν τώρα τον δικό τους Γολγοθά. Περπατούμε για ΟΛΕΣ τις γυναίκες της ζωής μας και στεκόμαστε δίπλα τους, σε κάθε αγώνα τους. Μικρό, μεγάλο, καθημερινό, απρόσμενο. Διότι η κάθε γυναίκα είναι αγωνίστρια της ζωής, οι γυναίκες είναι πηγή δύναμης και ελπίδας. Και είναι υποχρέωση του κάθε ανθρώπου, γυναίκας ή άντρα να στέκεται δίπλα στις γυναίκες της ζωής του, να τις αναγνωρίζει, να τις προσέχει, να τις στηρίζει, αλλά κυρίως να τις αγαπά.

* Επικεφαλής Μάρκετινγκ AstroBank

Δειτε Επισης

Εναλλακτικές επενδύσεις και διασπορά χαρτοφυλακίου
H τεχνητή νοημοσύνη αλλάζει ριζικά το μέλλον του λιανικού εμπορίου
Μετατροπή των προκλήσεων σε ευκαιρίες στην εποχή των αποσυνδεδεμένων πληρωμών
Το Metaverse και το ψηφιακό μάρκετινγκ
Η σημασία της εφαρμογής της εταιρικής διακυβέρνησης και κοινωνικής ευθύνης σε μία εταιρεία
Η χρηματοοικονομική επιμόρφωση ασφαλής δρόμος για οικονομική ευημερία
Η πορεία προς την ενεργειακή αναβάθμιση του κυπριακού real estate
Οι βραχυχρόνιες μισθώσεις και η συνεισφορά τους στον στόχο για βιώσιμη ανάπτυξη
Νέα Οδηγία της Ε.Ε. προστατεύει φυσικά και νομικά πρόσωπα από προδήλως αβάσιμες ή καταχρηστικές δικαστικές διαδικασίες
Δέσμη προτάσεων από ΕΤΕΚ για έναν ουσιαστικό και αποτελεσματικό ψηφιακό μετασχηματισμό