Πλήγμα στον τουρισμό η πτώχευση αερογραμμών

Πλήγμα στον τουρισμό η πτώχευση αερογραμμών

Πλήγμα στον τουρισμό η πτώχευση αερογραμμών

Οι αερογραμμές είναι ένας πολύπλοκος κλάδος καθώς λειτουργεί σε ένα κλίμα συνεχούς αβεβαιότητας και μεταβολής σε ένα περιβάλλον εξαιρετικά ανταγωνιστικό και απρόβλεπτο.

RELATED ARTICLES


 
Βρισκόμαστε στο τέλος της καλοκαιρινής τουριστικής περιόδου αρχίζοντας τον προγραμματισμό και τις προβλέψεις της επόμενης τουριστικής χρονιάς 2019.

Ο τουρισμός στην Κύπρο, μιας κατεξοχήν τουριστικής χώρας, παρουσιάζει μία άνοδο τα τελευταία χρόνια με μεγάλη ανάπτυξη και κανένας δεν θέλει να διαταραχθεί αυτή η κατάσταση.
 
Σε μια προσπάθεια όλων για τόνωση του τουρισμού και της αγοράς κάποια αρνητικά στοιχεία έχουν φανεί και η επίδραση τους θα είναι κακή.
 
Μεγάλη αβεβαιότητα προκαλούν οι εξελίξεις στον τουριστικό τομέα σε σχέση με συγκεκριμένη κυπριακή αεροπορική εταιρεία, η οποία καθηλώθηκε, είναι υπό πτώχευση και που αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα με αποτέλεσμα να απειλείται η κάθοδος τουριστών.

Όπως είναι γνωστό, η εξάρτηση του κυπριακού τουρισμού στις αερογραμμές είναι μεγάλη και δεν μπορούμε να τις αποφύγουμε. Κατάρρευση κάποιας ισοδυναμεί μεγάλη απώλεια τουριστών και εισοδημάτων με καταστροφικό πλήγμα στον τουρισμό μας. Αναστάτωση επικρατεί στην Κύπρο με επιπτώσεις αλυσιδωτές αντιμέτωποι με το σενάριο της πλήρης οικονομικής κατάρρευσης αφού τροφοδοτεί εισερχόμενο τουρισμό στα κυπριακά ξενοδοχεία.

Η ξενοδοχειακή βιομηχανία είναι πολύ σημαντικός τομέας για την οικονομία της χώρας μας και ελπίζουμε να μην υπάρχουν σημαντικές απώλειες από αυτή την κατάσταση.

Η αποτελεσματική αντίδραση με ένα σύνολο μέτρων και δράσεων, με στόχο τη μείωση των επιπτώσεων της κρίσης πάνω στις επιχειρήσεις και στους εργαζόμενους είναι επιβεβλημένη άμεσα.

Μιχάλης Καρασάββας - Οικονομικός Αναλυτής
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
Πίσω στην αρχή της σελίδας