Πλήγμα στον τουρισμό η πτώχευση αερογραμμών

Οι αερογραμμές είναι ένας πολύπλοκος κλάδος καθώς λειτουργεί σε ένα κλίμα συνεχούς αβεβαιότητας και μεταβολής σε ένα περιβάλλον εξαιρετικά ανταγωνιστικό και απρόβλεπτο.
 
Βρισκόμαστε στο τέλος της καλοκαιρινής τουριστικής περιόδου αρχίζοντας τον προγραμματισμό και τις προβλέψεις της επόμενης τουριστικής χρονιάς 2019.

Ο τουρισμός στην Κύπρο, μιας κατεξοχήν τουριστικής χώρας, παρουσιάζει μία άνοδο τα τελευταία χρόνια με μεγάλη ανάπτυξη και κανένας δεν θέλει να διαταραχθεί αυτή η κατάσταση.
 
Σε μια προσπάθεια όλων για τόνωση του τουρισμού και της αγοράς κάποια αρνητικά στοιχεία έχουν φανεί και η επίδραση τους θα είναι κακή.
 
Μεγάλη αβεβαιότητα προκαλούν οι εξελίξεις στον τουριστικό τομέα σε σχέση με συγκεκριμένη κυπριακή αεροπορική εταιρεία, η οποία καθηλώθηκε, είναι υπό πτώχευση και που αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα με αποτέλεσμα να απειλείται η κάθοδος τουριστών.

Όπως είναι γνωστό, η εξάρτηση του κυπριακού τουρισμού στις αερογραμμές είναι μεγάλη και δεν μπορούμε να τις αποφύγουμε. Κατάρρευση κάποιας ισοδυναμεί μεγάλη απώλεια τουριστών και εισοδημάτων με καταστροφικό πλήγμα στον τουρισμό μας. Αναστάτωση επικρατεί στην Κύπρο με επιπτώσεις αλυσιδωτές αντιμέτωποι με το σενάριο της πλήρης οικονομικής κατάρρευσης αφού τροφοδοτεί εισερχόμενο τουρισμό στα κυπριακά ξενοδοχεία.

Η ξενοδοχειακή βιομηχανία είναι πολύ σημαντικός τομέας για την οικονομία της χώρας μας και ελπίζουμε να μην υπάρχουν σημαντικές απώλειες από αυτή την κατάσταση.

Η αποτελεσματική αντίδραση με ένα σύνολο μέτρων και δράσεων, με στόχο τη μείωση των επιπτώσεων της κρίσης πάνω στις επιχειρήσεις και στους εργαζόμενους είναι επιβεβλημένη άμεσα.

Μιχάλης Καρασάββας - Οικονομικός Αναλυτής

Δειτε Επισης

Νέα Οδηγία της Ε.Ε. προστατεύει φυσικά και νομικά πρόσωπα από προδήλως αβάσιμες ή καταχρηστικές δικαστικές διαδικασίες
Δέσμη προτάσεων από ΕΤΕΚ για έναν ουσιαστικό και αποτελεσματικό ψηφιακό μετασχηματισμό
Καρδιακή Αποκατάσταση: Πώς να ενδυναμώσετε την καρδιά σας μειώνοντας τους κινδύνους που την απειλούν
Αναγκαίοι ορυκτοί πόροι για την ενεργειακή μετάβαση
Το ενοικιοστάσιο εμποδίζει την ανάπτυξη και τις επενδύσεις στα ακίνητα
Είναι τελικά το μέλλον της τηλεόρασης ζοφερό ή μήπως πιο φωτεινό;
Αθηροσκλήρωση: Ο σιωπηλός «εχθρός» που ευθύνεται για εκατομμύρια θανάτους
Διαχείριση της αλλαγής στον επιχειρηματικό μετασχηματισμό: Οι 3 προκλήσεις για έναν επιτυχημένο μετασχηματισμό
Ο κατασκευαστικός τομέας, οι δημογραφικές αλλαγές και η διεθνής ζήτηση
Κατακτώντας τα κλικ: Οδηγός για να πετύχετε στη διαδικτυακή αγορά