Καινοτομία με το πρωτοποριακό ηλεκτρονικό πορτοφόλι sKash

Η καινοτομία και η υψηλή τεχνολογία κερδίζουν, τα τελευταία χρόνια, ολοένα και περισσότερο έδαφος στον χρηματοπιστωτικό τομέα. Αλλάζουν με ιλιγγιώδεις ρυθμούς το τοπίο και τη δυναμική των χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών, δημιουργώντας νέες προκλήσεις και ευκαιρίες για τις τράπεζες, τα επιχειρηματικά τους μοντέλα, τα προϊόντα και τις υπηρεσίες που προσφέρουν.
 
Η καινοτομία αποτελεί βασικό πυλώνα, αλλά και κινητήρια δύναμη της νέας στρατηγικής της AstroBank. Η Τράπεζα, πιστή στη δέσμευσή της για συνεχή επένδυση στην ανάπτυξη πρωτοποριακών προϊόντων και υπηρεσιών, παρουσίασε πρόσφατα το ηλεκτρονικό πορτοφόλι sKash. Το sKash, έρχεται να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβανόμαστε και πραγματοποιούμε τις καθημερινές τραπεζικές και επιχειρηματικές συναλλαγές μας.
 
Πρόκειται για μια υπερσύγχρονη εφαρμογή κινητών τηλεφώνων που «ταράζει τα νερά», ένα καινοτόμο ηλεκτρονικό πορτοφόλι που συνδυάζει λογαριασμό και πορτοφόλι στο κινητό, για ταχύτατες, ασφαλείς και εύκολες πληρωμές, καθώς επίσης και μεταφορές χρηματικών ποσών από οποιοδήποτε σημείο. Η εφαρμογή sKash, διασφαλίζει τη μεταφορά χρημάτων προς φίλους ή και αντίστροφα, με μια απλή εντολή. Ακολούθως, οι παραλήπτες ειδοποιούνται με μήνυμα ότι έχουν πιστωθεί με χρηματικό ποσό, ενώ η ειδοποίηση μεταφοράς αποστέλλεται ακόμη και αν ο παραλήπτης δεν είναι εγγεγραμμένος χρήστης του sKash. Σημειώνεται πως, οι μεταφορές χρημάτων μεταξύ των χρηστών είναι άμεσες. Επιπλέον, μπορεί να μεταφερθεί χρηματικό ποσό από οποιοδήποτε τραπεζικό λογαριασμό, οποιασδήποτε τράπεζας στο ηλεκτρονικό πορτοφόλι του χρήστη. Το sKash επιτρέπει, ακόμη, την ανάληψη μετρητών, χωρίς κάρτα, από οποιοδήποτε ATM της AstroBank, με μόνο μία κίνηση, πληκτρολογώντας τον κωδικό μιας χρήσης που θα εκδώσει η εφαρμογή. Μέσω της εφαρμογής, μπορούν να γίνουν αγορές καρτών κινητής τηλεφωνίας (mobile voice cards), προπληρωμένων υπηρεσιών (PaySafe), αλλά και σε μεταγενέστερο στάδιο πληρωμές λογαριασμών υπηρεσιών κοινής ωφέλειας. Η εφαρμογή είναι διαθέσιμη για όλους τους καταναλωτές, όχι μόνο για πελάτες της AstroBank και μπορεί να ληφθεί είτε στο App Store της Apple, είτε στο Google Play Store.
 
Σημειώνεται, ακόμη, πως ηλεκτρονικές αγορές μπορούν να γίνουν με τη συσκευή του κινητού τηλεφώνου, στα ηλεκτρονικά καταστήματα που έχουν συμβληθεί με το sKash, χωρίς πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες, και χωρίς τη συμπλήρωση στοιχείων και κωδικών. Επιπλέον, με το sKash μπορούν να πραγματοποιηθούν αγορές σε εμπορικά καταστήματα και ιστοσελίδες που διαθέτουν την υπηρεσία γρήγορα, εύκολα και με ασφάλεια, με τη συσκευή του κινητού τηλεφώνου και μόνο.
 
Το sKash αποτελεί ένα επαναστατικό, καινοτόμο προϊόν που μπορεί να επηρεάσει θετικά τα δεδομένα της αγοράς, διευκολύνοντας τους πολίτες, τις επιχειρήσεις και τις καταναλωτικές ανάγκες. Με το sKash η AstroBank καινοτομεί, με ένα προϊόν που εισάγεται για πρώτη φορά στην Κύπρο και είναι διαθέσιμο σε όλους τους πολίτες.
 
Εν κατακλείδι, η καινοτομία και η τεχνολογία είναι δύο συντελεστές που προσθέτουν αξία στις επιχειρήσεις και την οικονομία ευρύτερα, συμβάλλοντας στην κοινή προσπάθεια για βιώσιμη ανάπτυξη. Ως εκ τούτου, θα συνεχίσουν να βρίσκονται στον πυρήνα των αλλαγών που βιώνει ο χρηματοπιστωτικός τομέας και δεδομένης της μετάβασης σε ένα νέο ψηφιακό τραπεζικό τοπίο, η επένδυση στην καινοτομία και την τεχνολογία καθίσταται εκ των ων ουκ άνευ. Η επένδυση αυτή δεν αφορά μόνο υπηρεσίες και προϊόντα αλλά και την ενδοεπιχειρησιακή οργάνωση και λειτουργία της Τράπεζας, καθώς επίσης την κατάρτιση των στελεχών της, την απλοποίηση χρονοβόρων διαδικασιών και τον συνεχή εκσυγχρονισμό δομών και πρακτικών.
 
*Η Δήμητρα Ονουφρίου είναι Επικεφαλής Μάρκετινγκ της AstroBank
 
 
 
 
 
 

Δειτε Επισης

Εναλλακτικές επενδύσεις και διασπορά χαρτοφυλακίου
H τεχνητή νοημοσύνη αλλάζει ριζικά το μέλλον του λιανικού εμπορίου
Μετατροπή των προκλήσεων σε ευκαιρίες στην εποχή των αποσυνδεδεμένων πληρωμών
Το Metaverse και το ψηφιακό μάρκετινγκ
Η σημασία της εφαρμογής της εταιρικής διακυβέρνησης και κοινωνικής ευθύνης σε μία εταιρεία
Η χρηματοοικονομική επιμόρφωση ασφαλής δρόμος για οικονομική ευημερία
Η πορεία προς την ενεργειακή αναβάθμιση του κυπριακού real estate
Οι βραχυχρόνιες μισθώσεις και η συνεισφορά τους στον στόχο για βιώσιμη ανάπτυξη
Νέα Οδηγία της Ε.Ε. προστατεύει φυσικά και νομικά πρόσωπα από προδήλως αβάσιμες ή καταχρηστικές δικαστικές διαδικασίες
Δέσμη προτάσεων από ΕΤΕΚ για έναν ουσιαστικό και αποτελεσματικό ψηφιακό μετασχηματισμό