Καρναβάλια & Πύργοι – Λεμεσός

Τώρα θα διερωτηθείτε για την επικεφαλίδα του άρθρου αυτού.  Και όμως, όση σχέση έχει η ελκυστική φορολογία, τα διαβατήρια για τους ξένους, η ασφάλεια ζωής, η ευκολία διακίνησης και τα ξένα σχολεία κλπ, έχουν σχέση τα καρναβάλια και οι άλλες δραστηριότητες.
 
Είναι δεδομένο ότι οι ξένοι αγοραστές στην Κύπρο έχουν ως κύριο ενδιαφέρον τους την Λεμεσό μα τα πιο κάτω ποσοστά (έτος 2017):
 
% του Συνόλου των ξένων
  • Λεμεσός 34%
  • Πάφος 36%
  • Λάρνακα 16%
  • Παραλίμνι 7%
  • Λευκωσία 7%
Όπως η πλειονότητα των Κινέζων αγοραστών κατευθύνονται προς την Πάφο λόγω των πρώτων αγοραστών που αγόρασαν εκεί, έτσι και η Λεμεσός έχει τους Ρώσους και άλλους που έμαθαν πρώτα την Λεμεσό, ενώ ναυτιλιακές εταιρείες δείχνουν παρόμοιο ενδιαφέρον για την πόλη αυτή με συνεπακόλουθο να ακολουθούν και οι υπόλοιποι.
 
Τα προσόντα της Λεμεσού είναι πολλά και μη ανταγωνιστικά σε σχέση με τους άλλες πόλεις, ενώ τα προσόντα που έχει η πόλη αυτή, δύσκολα μπορούν να συναγωνιστούν οι άλλες πόλεις. Η Λεμεσός και οι Λεμεσιανοί έχουν και το πλεονέκτημα για θέματα που αφορούν την πόλη τους, να υπάρχει κάποιος τοπικισμός και να ενεργούν ως ένας για το συμφέρον της πόλης τους (κάτι που δεν συμβαίνει σε άλλες πόλεις και ιδιαίτερα εξ’ αντιθέτου παράδειγμα προς αποφυγή η πόλης της Λάρνακας όπου οι διχασμοί κατατάσσουν μέχρι σήμερα την πόλη αυτή τελευταία στο ενδιαφέρον από ξένους επενδυτές και επιχειρηματίες).
 
Η πόλη αυτή της συνεχούς δραστηριότητας, προσελκύει ξένους ιδιαίτερα (και πρόσφατα Λευκωσιάτες), ενώ οι Παφίτες developers είναι οι κυρίαρχοι της κατάστασης σε θέματα ανάπτυξης στην Λεμεσό.
 
Επειδή περνούμε μια περίοδο ευφορίας με τα καρναβάλια, σας παραθέτουμε ορισμένα παραδείγματα που μας έτυχαν ως Γραφείο κατά την διάρκεια του έτους (2017).
  • Παραλάβαμε ξένο επενδυτή από το ξενοδοχείο Hilton και είχαμε οργανώσει να του δείξουμε διάφορα ακίνητα.  Πρόσεξε ο επενδυτής αυτός τον πορτιέρη, ο οποίος από το κοστούμι του, άλλαξε σε αθλητική φόρμα. Ρώτησε και πληροφορήθηκε ότι ο πορτιέρης θα πήγαινε στην Λεμεσό σε ένα διεθνή μαραθώνιο.  Αυτό ήταν, την πάθαμε!!  Αγόρασε αμέσως από το ξενοδοχείο αθλητικά παπούτσια, φόρμες κλπ για να λάβει μέρος!!  Τον χάσαμε έκτοτε.
  • Επενδυτής των €4.0 εκ. που διαμένει στην Λευκωσίας, τον ξεναγήσαμε στο παλιό λιμάνι της Λεμεσού και στην Μαρίνα για μεσημέρι.  Μας ρώτησε γιατί δεν με φέρατε εδώ πριν;  Τον χάσαμε!
  • Πήραμε και 3 ξένους πελάτες με τις οικογένειες τους στην Γιορτή του Κρασιού.  Πέρασαν τόσο ωραία που δεν θέλουν να φύγουν από την πόλη.
  • Τι θέλαμε και πήραμε τον εκατομμυριούχο επενδυτή του ακινήτου στην Σαριπόλου την Τσικνοπέμπτη και μετά στην παιδική παρέλαση (είχε 3 παιδιά) και για να μην τον χάσουμε και αυτόν, με διάφορα μέσα και άρον άρον να μετέχουν τα παιδιά του με την μητέρα στην παρέλαση (ευτυχώς που έχουμε και Γραφείο στην Λεμεσό με διασυνδέσεις στα κατάλληλα άτομα).  Έμεινε ευχαριστημένος (μάλλον ευτυχισμένοι) όλοι και ακόμη είναι μαζί μας.
Αυτά και άλλα που μας «χάλασαν το στομάχι».

Τελειώνοντας θα θέλαμε να σας υποβάλουμε και την επίσκεψη ομάδας Κινέζων επενδυτών για την Πάφο.  Ο Πάφιος developer φρόντισε να τους παραλάβει από το αεροδρόμιο της Λάρνακας μαζί με την ανάλογο guide.  Επειδή θεώρησε πρέπον η ξεναγός να τους «περάσει» και από την Λεμεσό και αφού τους εξήγησε ότι η Πάφος είναι η πιο ωραία πόλης κλπ, είδαν και την Λεμεσό και διερωτήθηκαν εάν αυτή η πόλη (Λεμεσός) είναι τόσο ωραία, φανταστείτε πόσο ωραία θα είναι η Πάφος.  Όταν έφθασαν στην Πάφο άρχισαν να διαμαρτύρονται και ήθελαν να ξαναδούν την Λεμεσό – Απολύθηκαν δυστυχώς και ο οδηγός και η ξεναγός!!
 
Αυτά συμβαίνουν λοιπόν αγαπητοί μας αναγνώστες και σας αναφέρουμε ορισμένες από τις προσωπικές μας εμπειρίες τι μπορεί να προκαλέσει το ενδιαφέρον των ξένων διότι η Λεμεσός έχει τους πύργους, ενώ οι άλλες πόλεις βρίσκονται ακόμη πίσω.
 
Τελειώνοντας θέλουμε να επαναλάβουμε εκείνο το αξέχαστο του Λέλλου Δημητριάδη (για πολλά χρόνια Δήμαρχος Λευκωσίας) όταν του ζητήθηκε από Δημότες της Λευκωσίας να οργανώσει και η Λευκωσία καρναβάλι – «Κανένα πρόβλημα αλλά δεν έχουμε Λεμεσιανούς;» απάντησε.
 
Θα ήταν λάθος να μην αναφέρουμε και τους αρχικούς καρναβαλλιστές της εποχής του 1950-1960 όπως:
Χριστάκη Δρουσιώτη
Νίκο Σίττα
Παύλο Λοίζου
Αριστόδημο Κυριακίδη
Χριστόφορο Μαλακάσα
Αδελφοί Ποταμίτη
Και τόσοι άλλοι
 
Αντώνη Λοίζου F.R.I.C.S. – Αντώνης Λοίζου & Συνεργάτες Λτδ – Εκτιμητές Ακινήτων & Διαχειριστές ΄Εργων Ανάπτυξης
 

Δειτε Επισης

Εναλλακτικές επενδύσεις και διασπορά χαρτοφυλακίου
H τεχνητή νοημοσύνη αλλάζει ριζικά το μέλλον του λιανικού εμπορίου
Μετατροπή των προκλήσεων σε ευκαιρίες στην εποχή των αποσυνδεδεμένων πληρωμών
Το Metaverse και το ψηφιακό μάρκετινγκ
Η σημασία της εφαρμογής της εταιρικής διακυβέρνησης και κοινωνικής ευθύνης σε μία εταιρεία
Η χρηματοοικονομική επιμόρφωση ασφαλής δρόμος για οικονομική ευημερία
Η πορεία προς την ενεργειακή αναβάθμιση του κυπριακού real estate
Οι βραχυχρόνιες μισθώσεις και η συνεισφορά τους στον στόχο για βιώσιμη ανάπτυξη
Νέα Οδηγία της Ε.Ε. προστατεύει φυσικά και νομικά πρόσωπα από προδήλως αβάσιμες ή καταχρηστικές δικαστικές διαδικασίες
Δέσμη προτάσεων από ΕΤΕΚ για έναν ουσιαστικό και αποτελεσματικό ψηφιακό μετασχηματισμό