Influencers. Το ‘Ιερό Δισκοπότηρο’ των brands

Κι όμως, είναι γεγονός ότι οι influencers είναι για τα brands, ό,τι το ‘Ιερό Δισκοπότηρο’  για τους Ναΐτες.
 
Η χρήση παραδοσιακών μέσων Δημοσίων Σχέσεων και η δημοσιοποίηση ιστοριών στον Τύπο, αποτελούν, όπως κι αν έχει, δοκιμασμένες κι επιτυχημένες πρακτικές. Αν όμως μια ιστορία ακουστεί από το στόμα ενός Influencer, ενός ειδικού, προερχόμενη ιδιαίτερα από το ψηφιακό περιβάλλον, είτε μέσω ενός post, ενός blog, ή από οποιαδήποτε άλλης μορφής περιεχομένου, το μήνυμα αυτομάτως αποκτά μια έξτρα δυναμική, εκτοξεύοντας το brand στο επόμενο επίπεδο.    
 
Η ώθηση που κερδίζει ένα brand με τη χρήση ενός influencer με πολλούς ‘πιστούς’ ακόλουθους είναι τεράστια. Σε ανάλογη έρευνα, οι marketers διαπίστωσαν ότι το 59% των εταιρειών θα αυξήσει τον προϋπολογισμό που αφορά το influencer marketing (Wiley & Talamantez, 2017), ενώ τα ευρήματα της έρευνας που διεξάχθηκε από το Marketing Association, φανερώνουν ότι η τάση των καταναλωτών να σκέφτονται να αγοράσουν ένα προϊόν αφού το είδαν δημοσιευμένο στο instagram, έχει πετάξει, ούτε λίγο ούτε πολύ μέχρι το 72%.   
 
Το μήνυμα είναι σαφές, ξεκάθαρο και εκπέμπει από χιλιόμετρα. Το Influencer marketing είναι το ταχύτερο και πιο αποτελεσματικό κανάλι επικοινωνίας αυτή τη στιγμή στο διαφημιστικό περιβάλλον. Τα brands άρχισαν να αντιλαμβάνονται τις μεγάλες δυνατότητες στη χρήση των σωστών αφηγητών των ιστοριών τους, αλλιώς influencers, θεωρώντας τους ως το πλέον απαραίτητο εργαλείο στην εργαλειοθήκη τους. 
 
Τα πράγματα βέβαια, δεν είναι τόσο απλά όσο ακούγονται. Για να ακούσει μια εταιρεία το χειροκρότημα μετά το ρίξιμο της αυλαίας, η σωστή διαλογή των influencers παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο. Κι εδώ ακριβώς είναι που χρειάζεσαι το know-how και την εξειδίκευση ενός καλού pr συνεργάτη.
 
Όταν πρόκειται για συνεργασία με έναν influencer, που θα γίνει κατά κάποιο τρόπο ο εκπρόσωπος της μπράντας, είναι πολλά αυτά που πρέπει να τύχουν καλού χειρισμού για να μην υποπέσει μια εταιρεία σε ‘δύσκολες ακροβατικές αλχημείες’.
 
Καλό είναι λοιπόν να υπάρχει μια λίστα dos and dont’s. Ξεκινώντας από το ποιοι influencers είναι κατάλληλοι για το εκάστοτε προϊόν ή εταιρεία, την αξιολόγηση της βάσης ακολούθων τους (μη αφήνετε τα μεγάλα νούμερα να σας ξεγελούν), το σωστό ‘μπριφάρισμα’ και κατεύθυνση που θα του/της δοθεί, τον έλεγχο δραστηριότητας του κ.ά.    
 
Η στρατηγική κατεύθυνση, οι σχέσεις που πρέπει να κτίσεις με τον influencer και ο ‘ψίθυρος’ που θες να δυναμώσεις την έντασή του στο κοινό, πρέπει να βρίσκονται στα ικανά χέρια του δημοσιοσχετίστα που εμπιστεύεσαι ότι he’ s gonna make it happen for you.
 
Είναι αναμφίβολο ότι όταν ο κατάλληλος influencer κι ένα brand έχουν τη χημεία να δημιουργήσουν ‘δελεαστικό περιεχόμενο’, συναρπαστικά πράγματα μπορούν να συμβούν. Τα posts γίνονται viral και η εταιρείες απολαμβάνουν 5ψήφιους αριθμούς ακολούθων σε ένα ‘μαγικό’ επίπεδο consumer engagement. Τέλειο ε; Το θέμα είναι… Πώς το κάνεις αυτό. Το να δημιουργήσεις μια τόσο καλή σχέση μεταξύ το brand και του influencer, δεν είναι εύκολο. Διάλεξε το κατάλληλο γραφείο δημοσίων σχέσεων, και κάθισε στην καρέκλα σου. Η μαγεία ξεκινά.
 
Για περισσότερα επισκεφτείτε: http://prpartners.com.cy/blog/
 
PR Manager στην pr : partners
 

Δειτε Επισης

Νέα Οδηγία της Ε.Ε. προστατεύει φυσικά και νομικά πρόσωπα από προδήλως αβάσιμες ή καταχρηστικές δικαστικές διαδικασίες
Δέσμη προτάσεων από ΕΤΕΚ για έναν ουσιαστικό και αποτελεσματικό ψηφιακό μετασχηματισμό
Καρδιακή Αποκατάσταση: Πώς να ενδυναμώσετε την καρδιά σας μειώνοντας τους κινδύνους που την απειλούν
Αναγκαίοι ορυκτοί πόροι για την ενεργειακή μετάβαση
Το ενοικιοστάσιο εμποδίζει την ανάπτυξη και τις επενδύσεις στα ακίνητα
Είναι τελικά το μέλλον της τηλεόρασης ζοφερό ή μήπως πιο φωτεινό;
Αθηροσκλήρωση: Ο σιωπηλός «εχθρός» που ευθύνεται για εκατομμύρια θανάτους
Διαχείριση της αλλαγής στον επιχειρηματικό μετασχηματισμό: Οι 3 προκλήσεις για έναν επιτυχημένο μετασχηματισμό
Ο κατασκευαστικός τομέας, οι δημογραφικές αλλαγές και η διεθνής ζήτηση
Κατακτώντας τα κλικ: Οδηγός για να πετύχετε στη διαδικτυακή αγορά