Η συμβολή του αεροδρομίου Λάρνακας στην τουριστική ανάπτυξη

Το αεροδρόμιο της Λάρνακας βραβεύτηκε πρόσφατα το «πιο προσβάσιμο αεροδρόμιο για άτομα με ειδικές ανάγκες» στην Ευρώπη, ανακοίνωσε η ACI. (Airports Council International)

Για πρώτη φορά στην ιστορία των κυπριακών αεροδρομίων, ο Διεθνής Αερολιμένας Λάρνακας κέρδισε την πρώτη θέση μεταξύ 500 άλλων ευρωπαϊκών αερολιμένων από 45 κράτη, στα βραβεία ACI στην κατηγορία του "πιο προσβάσιμου αεροδρομίου για άτομα με ειδικές ανάγκες".

Στα νέα δεδομένα που διαμορφώνονται παγκοσμίως η Κύπρος καλείται να εκσυγχρονιστεί και να καταστεί ανταγωνιστική προβάλλοντας το πορτρέτο μιας χώρας ελκυστικής αλλά και προτιμητέας για ξένες επενδύσεις και τουρισμό. 

Ο τομέας των αερομεταφορών και η ανάπτυξη του είναι πολύ σημαντικός αφού συμβάλλει στην εισροή κόσμου σε επιχειρηματικό αλλά και τουριστικό επίπεδο με σκοπό την δημιουργία εμπορικών συναλλαγών. Ο δυναμισμός της Κύπρου σαν νησί ενισχύεται κατά το πλείστον από την εναέρια επικοινωνία με άλλες χώρες και μας υποχρεώνει να εκσυγχρονιστούμε σημαντικά σ΄αυτό τον χώρο και καθώς είμαστε μια τουριστική χώρα, που οι επιβάτες και ειδικότερα οι τουρίστες πρέπει να κινούνται όταν έρχονται και όταν φεύγουν στην Κύπρο σε ένα πολιτισμένο περιβάλλον.

Προσανατολισμένος ήταν και είναι ο ρόλος του αεροδρομίου σε αυτή την κατεύθυνση.

Ένα κατασκευαστικό έργο με κύρος του οποίου η συνεισφορά και ο ρόλος του είναι καθοριστικά για την οικονομία και ειδικότερα για τον τουρισμό του τόπου.

Νέο, σύγχρονό, με άψογες εγκαταστάσεις, που διακρίνεται για τα τεχνικά χαρακτηριστικά του, τις υπηρεσίες υψηλών προδιαγραφών και λειτουργικότητα στο ταξιδιωτικό κοινό όλων των επιπέδων. Είναι η είσοδος στη Κύπρο.

Η επίδραση και δυναμικότητα του νέου αεροδρομίου στη τουριστική κίνηση της χώρας είναι σημαντική καθώς αποτελεί ένα ποιοτικό στοιχείο που αναβαθμίζει την τουριστική εικόνα της Κύπρου και συμβάλει σημαντικά:

•    Στην αύξηση της επιβατικής/τουριστικής ζήτησης και στην ώθηση του τουρισμού.
Ο σχεδιασμός του νέου αεροδρομίου καλύπτει με τις σύγχρονες προδιαγραφές την εξυπηρέτηση των απαιτητικών αεροπορικών εταιρειών και ταξιδιωτικών πρακτόρων  ελκύωντας πέρα των υφιστάμενων καινούργιες με την επέκταση του δικτύου και κατά συνέπεια την αύξηση των επιβατών. Σημαντικός παράγοντας η τιμολογιακή πολιτική του που πρέπει να είναι ανταγωνιστική, προσφέροντας στις εταιρείες τις χαμηλότερες δυνατές τιμές και υπηρεσίες υψηλού επιπέδου, με στόχο την αύξησης της αεροπορικής κίνησης.

•    Στην εικόνα ενός αναπτυγμένου προορισμού
Η πρώτη και τελευταία εντύπωση που βιώνουν οι ταξιδιώτες όταν έρχονται στην χώρα μας. Η θετική εικόνα του αεροδρομίου φυσικά δημιουργεί ένα πλεονέκτημα για την συνολικότερη εικόνα της χώρας με έμφαση στη ποιότητα. Γνωστά παραδείγματα αεροδρομίων με προβλήματα έχουν ωθήσει τουριστικούς πράκτορες να αντιδράσουν με διάφορους τρόπους προκαλώντας στο προορισμό να χάσει έδαφος στον τουρισμό.

Ο εμπλουτισμός του τουριστικού μας προϊόντος έχει αρχίσει. Ένα περήφανο καλωσόρισμα προς τους ταξιδιώτες σε μια χώρα που θέλει να είναι παρών στον τουριστικό χάρτη. Φυσικά απαιτείται η ενδυνάμωση και των άλλων κρίκων της αλυσίδας διαφορετικά ότι κτίζεται σε ένα τομέα αναιρείται από ανεπάρκειες σε κάποιον άλλον.

Δειτε Επισης

Νέα Οδηγία της Ε.Ε. προστατεύει φυσικά και νομικά πρόσωπα από προδήλως αβάσιμες ή καταχρηστικές δικαστικές διαδικασίες
Δέσμη προτάσεων από ΕΤΕΚ για έναν ουσιαστικό και αποτελεσματικό ψηφιακό μετασχηματισμό
Καρδιακή Αποκατάσταση: Πώς να ενδυναμώσετε την καρδιά σας μειώνοντας τους κινδύνους που την απειλούν
Αναγκαίοι ορυκτοί πόροι για την ενεργειακή μετάβαση
Το ενοικιοστάσιο εμποδίζει την ανάπτυξη και τις επενδύσεις στα ακίνητα
Είναι τελικά το μέλλον της τηλεόρασης ζοφερό ή μήπως πιο φωτεινό;
Αθηροσκλήρωση: Ο σιωπηλός «εχθρός» που ευθύνεται για εκατομμύρια θανάτους
Διαχείριση της αλλαγής στον επιχειρηματικό μετασχηματισμό: Οι 3 προκλήσεις για έναν επιτυχημένο μετασχηματισμό
Ο κατασκευαστικός τομέας, οι δημογραφικές αλλαγές και η διεθνής ζήτηση
Κατακτώντας τα κλικ: Οδηγός για να πετύχετε στη διαδικτυακή αγορά