To εμπόριο έγινε… ποδόσφαιρο

Πολλοί εδώ και χρόνια φωνάζουν για την κακή διαιτησία, το παρασκήνιο που ελέγχει το κυπριακό ποδόσφαιρο και τις σχέσεις διαπλοκής που διατηρούν παράγοντες των σωματείων με πρόσωπα που ελέγχουν την ΚΟΠ, τη διαιτησία ή και ποδοσφαιριστές –αυτούς τουλάχιστον που πουλούν εύκολα την… απόδοσή τους.

Όπως δεν βγαίνει τίποτε προς τα έξω που να αφορά συγκεκριμένα στοιχεία, ονόματα και αριθμούς για τη διαπλοκή στο ποδόσφαιρο έτσι και στο κυπριακό εμπόριο πολλοί ανέχονται ενώ άλλοι διαπλέκονται με περίεργες καταστάσεις.

Ύποπτη διαδρομή χρήματος οδηγείται πλέον στο κυπριακό εμπόριο, ήδη «περίεργοι» τύποι έχουν παρεισφρήσει στην αγορά καθαρίζοντας μπόλικο ρευστό που έχουν στη διάθεσή τους ενώ μεγάλες εταιρείες της αγοράς συμμετέχουν στο «όργιο» που εντείνεται όσο η κρίση δείχνει τα δόντια της στην οικονομία.

Το τέλος του δρόμου, που ήδη έχει τραβήξει το εμπόριο, είναι απρόβλεπτο και τα θύματα του «εγκλήματος» πιθανόν να μην είναι μόνο πρόσωπα και μικρές εταιρείες που για χρόνια κάνουν τίμια τη δουλειά τους αλλά και κολοσσοί της αγοράς. Τα πρώτα θύματα έχουν ήδη... τελειώσει.

Η οικονομία έχει καταρρακωθεί, οι τράπεζες αναζητούν λύσεις επιβίωσης, μικρομεσαίες κρατιούνται με νύχια και με δόντια στη ζωή και κάποιοι αντί να μετρήσουν τα κουκιά τους και να αποφασίσουν ότι καλύτερα να έχεις μικρότερο αλλά υγιή τζίρο επιδιώκουν ενισχυμένες πωλήσεις σε οποιονδήποτε, δίχως να υπολογίζουν το πιθανό κόστος που θα έχουν στο εγγύς μέλλον.

Όταν την πάθουν κι αυτοί όπως την εποχή του χρηματιστηρίου, ή όπως την πάτησαν πολλού με τη φούσκα των ακινήτων θα φωνάζουν ότι ξεγελάστηκαν και ότι κάποιοι τους άφησαν εκτεθειμένους. Έτσι –άλλωστε- συμβαίνει πάντα στην Κύπρο. Τραβάμε το σχοινί μέχρι να κοπεί και μετά κλαίμε που πέσαμε. Έτσι ακριβώς θα πέσουν κάποιοι, άλλοι άμεσα και ορισμένοι αργότερα. Ελπίζω μόνο να μην παρασύρουν πολλούς μαζί τους στον γκρεμό.

Στο ποδόσφαιρο φωνάζουν οι οπαδοί για τα φάλτσα σφυρίγματα, στο εμπόριο θα φωνάζουν όλοι όσοι θα μείνουν δίχως δουλειά, δίχως πωλήσεις και κυρίως δίχως μέλλον.

Ακολουθήστε με στο twitter @ACostouris

Δειτε Επισης

Εναλλακτικές επενδύσεις και διασπορά χαρτοφυλακίου
H τεχνητή νοημοσύνη αλλάζει ριζικά το μέλλον του λιανικού εμπορίου
Μετατροπή των προκλήσεων σε ευκαιρίες στην εποχή των αποσυνδεδεμένων πληρωμών
Το Metaverse και το ψηφιακό μάρκετινγκ
Η σημασία της εφαρμογής της εταιρικής διακυβέρνησης και κοινωνικής ευθύνης σε μία εταιρεία
Η χρηματοοικονομική επιμόρφωση ασφαλής δρόμος για οικονομική ευημερία
Η πορεία προς την ενεργειακή αναβάθμιση του κυπριακού real estate
Οι βραχυχρόνιες μισθώσεις και η συνεισφορά τους στον στόχο για βιώσιμη ανάπτυξη
Νέα Οδηγία της Ε.Ε. προστατεύει φυσικά και νομικά πρόσωπα από προδήλως αβάσιμες ή καταχρηστικές δικαστικές διαδικασίες
Δέσμη προτάσεων από ΕΤΕΚ για έναν ουσιαστικό και αποτελεσματικό ψηφιακό μετασχηματισμό