Ν.Ε Ορφανίδη και τα κροκοδείλια δάκρυα του κ. Γεωργίου

Οι αρχιτέκτονες της Νέας Εποχής Ορφανίδη («ΝΕΟ») κ.κ. Γεωργίου και Κούσιος, δεν πείθουν! Ισχυρίζονται ότι ο κ. Ορφανίδης δεν θα έχει κανένα ρόλο στη ΝΕΟ ͘δεν απάντησαν όμως, στο ερώτημα ως προς το ποιος καλύπτει τα έξοδα παραστάσεων, εκθέσεων και δημοσιότητας!

Εξήγησαν ότι όσοι συμμετάσχουν και εκχωρήσουν τα δικαιώματά τους στη ΝΕΟ, τότε, η μόνη ελπίδα που έχουν οι πιστωτές για δικαίωση (δηλαδή να διορίσουν ανεξάρτητο εκκαθαριστή με σκοπό να απονεμηθούν ευθύνες) χάνεται, γιατί το δικαίωμα αυτό εκχωρείται στη ΝΕΟ, η οποία βασικά, θα αποφασίσει γι΄ αυτούς, όσον αφορά στον διορισμό εκκαθαριστή. Δεν σταματούν εδώ! Όσοι αποδεχτούν την πρόταση της ΝΕΟ, οφείλουν να παραδώσουν και τις μεταχρονολογημένες επιταγές που έχουν στα χέρια τους, δηλαδή, να αποποιηθούν των δικαιωμάτων τους να κινηθούνποινικά εναντίον της ΟΔΕ και αυτών που έχουν υπογράψει τις επιταγές δηλαδή, του κ. Ορφανίδη και άλλων μελών του Διοικητικού Συμβούλιου («ΔΣ»)! Ο νοών νοείτω!

Παρ’ όλες τις προσπάθειές τους να εντυπωσιάσουν με τις λογιστικές και νομικίστικες παραστάσεις και/ή εξηγήσεις, απέτυχαν να δώσουν σαφείς απαντήσεις σε απλά ερωτήματα των πιστωτών της Ορφανίδης Δημόσια Εταιρεία («ΟΔΕ»), στη συνέλευση που οι ίδιοι συγκάλεσαν στο Hilton Park, το Σάββατο 12 Ιανουαρίου 2013, όπως:

1. Ποιος θα μας εγγυηθεί το λαβείν μας σε περίπτωση που αποφασίσουμε να προμηθεύσουμε επί πιστώσει τη ΝΕΟ;
2. Από την στιγμή που δεν έχετε εξασφαλίσει τις γραπτές συγκαταθέσεις των Τραπεζών, ποιος μας εγγυάται ότι σε περίπτωση που αποδεχτούμε την πρόταση της ΝΕΟ, οι Τράπεζες δεν θα διορίσουν Παραλήπτη Διαχειριστή (που μόνο αυτός έχει το έννομο δικαίωμα να παραλάβει την περιουσία της ΟΔΕ) και έτσι όλοι οι κόποι μας θα πάνε χαμένοι, με το ενδεχόμενο να υποστούμε πολύ μεγαλύτερες ζημιές;
3. Η υπογραφή, από μέρους του κ. Ορφανίδη, του Μνημονίου Συναντίληψης («ΜΣ»), με το οποίο βασικά αποξενώνει περιουσία της ΟΔΕ προς όφελος τρίτων, είναι παράνομη.  Η διαδικασία εκκαθάρισης που έχει ξεκινήσει στις 27 Νοέμβριου 2012, με την καταχώριση της Αίτησης Εκκαθάρισης, συνιστά Νομικό κώλυμα, Άρθρο 218 (2) του Περί Εταιρειών Νόμου Κεφ. 113, (ο «Νόμος»). Ο κ. Γεωργίου μάλιστα προχώρησε στην υπογραφή του ΜΣ και εκ μέρους της GRV NorthFruit Ltd («GRV»), δηλαδή της εταιρείας πιστωτή, η οποία καταχώρισε την Αίτηση Εκκαθάρισης, χωρίς καμιά προς τούτο εξουσία. Σχετική επιστολή - προειδοποίηση - από τους δικηγόρους της GRV, κ.κ. Π. Ν. Κούρτελλος& Συνεργάτες Δ.Ε.Π.Ε., παραμένει επίσης χωρίς απάντηση.
4. Το Διάταγμα Επικύρωσης που έχει εξασφαλίσει η ΟΔΕ, Άρθρο 216 του Νόμου, επιτρέπει μόνο τη χρήση των Τραπεζικών λογαριασμών της ΟΔΕ για συνήθεις εργασίες με τη Λαϊκή Τράπεζα. Επί τούτου, δεν δόθηκε καμιά σαφής απάντηση.
5. Από την στιγμή που τo ΜΣ είναι παράνομο αφού δεν έχει εξασφαλιστεί άδεια του Δικαστηρίου (Διάταγμα Επικύρωσης) πώς θα αντιμετωπίσετε διορισμό Προσωρινού Εκκαθαριστή, ο οποίος θα απαιτήσει κατοχή της  περιουσίας της Εταιρείας, συμπεριλαμβανομένων και των 16 υποστατικών που σχεδιάζετε να δραστηριοποιήσετε ως ΝΕΟ;

Η ανακοίνωση του Νομικού Χρίστου Τριανταφιλλίδη, σε σχέση με αποξένωση περιουσίας της ΟΔΕ για λογαριασμό Πιστωτών που αντιπροσωπεύει, μιλά από μόνη της.
Η ολιγωρία εκ μέρους των Τραπεζών να διορίσουν Παραλήπτη Διαχειριστή, δεν αφήνει άλλη εκλογή στους πιστωτές από το να αποταθούν στο Δικαστήριο και να ζητήσουν τον άμεσο διορισμό Προσωρινού Εκκαθαριστή, σε μια προσπάθεια παρεμπόδισης της συνεχιζόμενης από μέρους του κ. Ορφανίδη αποξένωσης της περιουσίας της ΟΔΕ.

Ο κ. Ορφανίδης παραδέχεται ότι έγιναν λάθη, έχει όμως, το θράσος, εκτός από τις Τράπεζες, να επιρρίπτει και να αποδίδει ευθύνες και στους πιστωτές! Ισχυρίζεται ότι «καμία ευθύνη δεν υπάρχει εκ μέρους του και/ή του Διοικητικού Συμβούλιου («ΔΣ»)».

Λανθάνεστε κ. Ορφανίδη. Θα λογοδοτήσετε στον εκκαθαριστή, τόσον εσείς όσο και όλοι οι συνυπεύθυνοι του «εγκλήματος» που ονομάζεται ΟΔΕ, είτε αυτοί είναι διοικητικοί σύμβουλοι , είτε Τράπεζες και/ή Ελεγκτές και/ή Εκτιμητές.

Οι πρόνοιες των Άρθρων 311.(1) Ευθύνη για δόλιο εμπόριο, 312.-(1) Εξουσία Δικαστηρίου να επιδικάζει αποζημιώσεις εναντίον παραβατών και 313.-(1) Ποινική δίωξη παραβατών αξιωματούχων, του Νόμου, θα είναι καταλυτικά όπλα στα χέρια του εκκαθαριστή . Γι΄ α υ τ ό ν α ε ί σ τ ε σ ί γ ο υ ρ ο ς.

 

Δειτε Επισης

Το μούδιασμα στην αγορά ακινήτων, η προοπτική και οι προκλήσεις
Εναλλακτικές επενδύσεις και διασπορά χαρτοφυλακίου
H τεχνητή νοημοσύνη αλλάζει ριζικά το μέλλον του λιανικού εμπορίου
Μετατροπή των προκλήσεων σε ευκαιρίες στην εποχή των αποσυνδεδεμένων πληρωμών
Το Metaverse και το ψηφιακό μάρκετινγκ
Η σημασία της εφαρμογής της εταιρικής διακυβέρνησης και κοινωνικής ευθύνης σε μία εταιρεία
Η χρηματοοικονομική επιμόρφωση ασφαλής δρόμος για οικονομική ευημερία
Η πορεία προς την ενεργειακή αναβάθμιση του κυπριακού real estate
Οι βραχυχρόνιες μισθώσεις και η συνεισφορά τους στον στόχο για βιώσιμη ανάπτυξη
Νέα Οδηγία της Ε.Ε. προστατεύει φυσικά και νομικά πρόσωπα από προδήλως αβάσιμες ή καταχρηστικές δικαστικές διαδικασίες