Θα Προσλάβετε Κτηματομεσίτη, Τυχαία; Δεν Νομίζω…!

Για την διεκπεραίωση μιας κτηματικής συναλλαγής  δεν είναι απαραίτητη προϋπόθεση ή συμβολή ενός κτηματομεσίτη. Για εσάς που ο χρόνος είναι χρήμα που θέλετε να εξυπηρετηθείτε  τάχιστα και θέλετε να εκμεταλλευτείτε τις εμπειρίες, τις γνώσεις, την ασφάλεια μίας κτηματομεσιτικής εταιρίας  προσέξτε να συνεργαστείτε με αυτές που:

•    Είναι αδειούχες και εγγεγραμμένες σύμφωνα με τον περί Κτηματομεσιτών Νόμο. Είναι μέλη στο μητρώο του Συμβουλίου Εγγραφής Κτηματομεσιτών. Έχουν ασφάλεια επαγγελματικής ευθύνης για κάλυψη του αγοραστή.
•    Είναι σε θέση να σας παρουσιάσουν και να σας καθοδηγήσουν πως θα καθορίσετε την σωστή τιμή πώλησης του ακινήτου σας.
•    Να μπορούν σε περίπτωση που ενδιαφέρεστε να αγοράσετε ακίνητο να σας παρουσιάσουν περισσότερα του ενός ακινήτου και να είναι σε θέση να σας εξηγήσουν τις πραγματικές ευκαιρίες.
•    Να έχουν την κατάλληλη ενημέρωση από το Κτηματολόγιο όσον αφορά τις συγκριτικές πωλήσεις για σκοπούς ενημέρωσης, αλλά πρωτίστως να αισθάνονται τον παλμό της αγοράς μέρα με μέρα.
•    Να μην φύονται κόπων και εξόδων και να έχουν πελατοκεντρική προσέγγιση.
•    Να έχουν καλή φήμη και πελατεία.
•    Να έχουν ιστοσελίδα με πολλά ακίνητα προς πώληση ή ενοικίαση, με ‘ζωντανές’ τιμές.
•    Να έχουν πολλούς υπαλλήλους που να εξειδικεύονται σε συγκεκριμένους τομείς, ως επίσης και πολλούς εξωτερικούς συνεργάτες.
•    Να τηρούν των περί Κτηματομεσιτών Νόμο και να προστατεύουν τόσο τον αγοραστή όσο και τον πωλητή ανεξάρτητα ποιος είναι ο πελάτης τους. Πριν την ολοκλήρωση της κτηματικής συναλλαγής να ενημερώνουν τον προτιθέμενο αγοραστή για όλα τα νομικά και φυσικά χαρακτηριστικά του ακινήτου, καθώς και όλα τα εμπράγματα βάρη (υποθήκες, memo, interim order, απαγορεύσεις κ.α.).

Όπως θα επιλέξετε γιατρό για τυχόν ασθένεια σας ή θα προσλάβετε υπάλληλο στην επιχείρηση σας το ίδιο πρέπει  να αποφασίσετε και στην επιλογή κτηματομεσίτη. Ουσιαστικά τον ‘προσλαμβάνεται’ για να σας διεκπεραιώσει ή να μεσολαβήσει για μια κτηματική συναλλαγή. Επειδή θα τον πληρώσετε μόνο όταν ολοκληρωθεί η συναλλαγή σας εμπιστευτείτε την εταιρία που θα επιμένει στην μεσιτική της αμοιβή. Οι Κτηματομεσίτες που δεν ζητούν αμοιβή ή είναι πρόθυμοι να κάνουν έκπτωση σε αυτήν είναι  άτομα που δεν θα έχουν κίνητρο να δουλέψουν για εσάς.

Σήμερα που η αγορά βρίσκεται σε πλήρη σύγχυση και πανικό εσείς θα τα αφήσετε στην τύχη?

http://www.gp-lazarou.com/

Δειτε Επισης

Εναλλακτικές επενδύσεις και διασπορά χαρτοφυλακίου
H τεχνητή νοημοσύνη αλλάζει ριζικά το μέλλον του λιανικού εμπορίου
Μετατροπή των προκλήσεων σε ευκαιρίες στην εποχή των αποσυνδεδεμένων πληρωμών
Το Metaverse και το ψηφιακό μάρκετινγκ
Η σημασία της εφαρμογής της εταιρικής διακυβέρνησης και κοινωνικής ευθύνης σε μία εταιρεία
Η χρηματοοικονομική επιμόρφωση ασφαλής δρόμος για οικονομική ευημερία
Η πορεία προς την ενεργειακή αναβάθμιση του κυπριακού real estate
Οι βραχυχρόνιες μισθώσεις και η συνεισφορά τους στον στόχο για βιώσιμη ανάπτυξη
Νέα Οδηγία της Ε.Ε. προστατεύει φυσικά και νομικά πρόσωπα από προδήλως αβάσιμες ή καταχρηστικές δικαστικές διαδικασίες
Δέσμη προτάσεων από ΕΤΕΚ για έναν ουσιαστικό και αποτελεσματικό ψηφιακό μετασχηματισμό