Feels Like Home: Ταξίδι στον κόσμο των αρωματικών κεριών

Η αγάπη της Ανθής Σωτηρίου για τα αρωματικά κεριά, το περιβάλλον και τις κατασκευές, ήταν η αφορμή για να ξεκινήσει να κατασκευάζει αγνά κεριά, με φυτικές πρώτες ύλες και με βάση τη σόγια. Δεν άργησε να καταλάβει ότι είναι κάτι που πραγματικά αγαπά και καθώς η ανταπόκριση του κόσμου ήταν πολύ μεγάλη, αποφάσισε να προχωρήσει στη δημιουργία του brand «Feels Like Home.» 

Η Ανθή Σωτηρίου, σε συνέντευξη της στο InBusinessNews, μας παρουσιάζει το ταξίδι της στον κόσμο των φυτικών κεριών.

«Η πρώτη ύλη των κεριών είναι η σόγια, την οποία εμπλουτίζουμε με μεσογειακά αλλά και ανατολίτικα αρώματα.»

«Το σημαντικότερο για εμάς είναι το κερί να είναι φρέσκο. Όλες μας οι παραγγελίες φτιάχνονται κατόπιν επικοινωνίας με τον πελάτη και όχι πιο πριν.»

Ποια ήταν η αρχή για την δημιουργία του brand «Feels Like Home;»
-Από πάντα λάτρευα να έχω κεριά στο σπίτι ακόμα και στο γραφείο. Όταν έγινα μητέρα, έψαχνα να βρω πιο αγνά και φιλικά κεριά καθώς δεν ήθελα να έχω κεριά με χημικές ουσίες στο περιβάλλον της κόρης μου. Εφόσον δεν βρήκα κάτι στην αγορά που να μου αρέσει ιδιαίτερα, ξεκίνησα να ασχολούμαι με την κατασκευή κεριών για προσωπική μου χρήση. Δεν άργησα πολύ να συνειδητοποιήσω ότι είναι κάτι που πραγματικά αγαπώ. Αν και δεν το περίμενα, η ανταπόκριση του κόσμου με εξέπληξε ευχάριστα.

Από πού προέρχεται η ονομασία του brand;
-Το brand πήρε το όνομα Feels Like Home, δηλαδή «Σαν στο σπίτι» από την αγάπη και την σύνδεση που έχουμε οι άνθρωποι με το σπίτι μας. Το σπίτι, θεωρούμε, είναι ένας χώρος που αποπνέει ασφάλεια, ηρεμία και μπορείς να είσαι ο εαυτός σου και να ελευθερώσεις συναισθήματα που εσύ έχεις ανάγκη να νιώσεις. Προσωπικά δεν βρίσκω καλύτερο τρόπο χαλάρωσης από το άναμμα αρωματικών κεριών, πόσο μάλλον όταν έχουν δημιουργηθεί από καλές και φυτικές πρώτες ύλες.

Ποια είναι τα υλικά που χρησιμοποιείτε;
-Χρησιμοποιούμε κυρίως γυαλί, ύφασμα και αποξηραμένα βότανα και λουλούδια. Με τη χρήση μοναδικών υφασμάτων με διάφορα μοτίβα κάνουμε το κάθε κερί μοναδικό. Η πρώτη ύλη των κεριών είναι η σόγια, την οποία εμπλουτίζουμε με μεσογειακά αλλά και ανατολίτικα αρώματα.

Τι είναι αυτό που διαφοροποιεί τα κεριά Feels Like Home από τα υπόλοιπα;
-Οι μοναδικές μίξεις αρωμάτων, ο μοναδικός τους χαρακτήρας, το κερί σόγιας, ένα προϊόν το οποίο λατρεύουμε και δίνουμε ιδιαίτερη αξία και σημασία. Επίσης, σημαντικό ρόλο διαδραματίζουν και τα υφάσματα με τα οποία ντύνουμε το δοχείο του κεριού και του χαρίζουν το μοναδικό του χαρακτήρα. Ακόμα κάτι, είναι η επιλογή που προσφέρουμε με το «make your own custom label» που ο πελάτης διαλέγει τι θέλει να επικοινωνήσει στην ετικέτα του κεριού, μπορεί να είναι μια ευχή, ένα λογότυπο ενός brand κ.α.

Ποια είναι η φιλοσοφία πίσω από το design;
-Η απλότητα! Έμπνευση μας είναι η φύση και κατά συνέπεια, επιδιώκουμε να αναδείξουμε τα αυθεντικά της στοιχεία, αλλά και να την προβάλουμε σε μια σύγχρονη μορφή.

Πώς η πανδημία επηρέασε τη ζήτηση του brand σας; Κυρίως κατά τη διάρκεια του lockdown.
-Η αλήθεια είναι ότι κατά τη διάρκεια της πανδημίας, σημειώθηκε μια αύξηση στις πωλήσεις. Η ανάγκη για ανανέωση, αλλαγή ψυχολογίας κατά τη διάρκεια του lockdown αλλά και η σχολαστική περιποίηση ακόμη και της πιο παραμελημένης γωνιάς του σπιτιού, ήταν κάτι που βιώσαμε οι περισσότεροι από εμάς.

Ποια είναι τα μελλοντικά σας σχέδια;
-Πρόθεσή μας είναι να συνεχίσουμε να δημιουργούμε μοναδικά, χειροποίητα ποιοτικά προϊόντα, με τον δικό μας χαρακτήρα και την αγάπη μας για τον σχεδιασμό αλλά και την υλοποίησή τους. Η άμεση επικοινωνία και η εύκολη προσαρμογή στις ανάγκες των πελατών μας είναι αυτό που μας εξελίσσει καθημερινά και σε αυτά σκοπεύουμε να επενδύσουμε.

Γιατί αξίζει να επενδύσει κανείς σε ένα καλό κερί;
-Για την ιδανική απόδοση των αρωμάτων, την σωστή του καύση, τις αγνές πρώτες ύλες και τη διάρκειά του. Επίσης, το σημαντικότερο για εμάς είναι το κερί να είναι φρέσκο. Όλες μας οι παραγγελίες φτιάχνονται κατόπιν επικοινωνίας με τον πελάτη και όχι πιο πριν. Δεν έχουμε καθόλου στοκ γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο.

Τι καινούριο να περιμένουμε από εσάς το 2021;
-Νέες ιδιαίτερες συλλογές και συνεχόμενη εξέλιξη και παρουσιαστικά αλλά και σε επίπεδο αρωμάτων. Είναι πολύ σημαντικό για εμάς να δίνουμε συνεχώς το κάτι διαφορετικό και να μην μένουμε στάσιμοι. Επίσης, ευελπιστούμε σε συνεργασίες, καθώς είμαστε ανοιχτοί να συνεργαστούμε με άλλα άτομα που μοιράζονται το ίδιο πάθος για δημιουργία.
 

 

 

 

Δειτε Επισης

Αυξήθηκε κατά 1,4% η βιομηχανική παραγωγή το 2022
ΟΣΙΚΑ: Εξεύρεση προσωπικού και ακρίβεια στο... τραπέζι
Χορηγίες για ευρυζωνικές υπηρεσίες υπερυψηλής ταχύτητας έως 1 Gbps
Η Diplomat αναλαμβάνει τη διανομή LIPTON και PG Tips
Θέλει συστημική λύση για ΜΕΧ η ΚΤΚ - Το έργο και ο στόχος
Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται έργα στο παραλιακό μέτωπο της Πάφου
Ετήσια Τελετή Βράβευσης Αρίστων Εφήβων Νεανίδων 2022
Στα €23 δισ. το χρέος της Κεντρικής Κυβέρνησης το 2022
Ενίσχυση ψηφιακών δεξιοτήτων και προώθηση του e-learning στο Δημόσιο
Cyprus: The new Global Tech and Innovation Hub Summit