Ένα μενού γεμάτο εμπνεύσεις

Δώρα Πάμπουλου  23/11/2020 08:09
Ένα μενού γεμάτο εμπνεύσεις
Mάριος Μαλέκκος 33 ετών, Ιδιοκτήτης και executive chef, Bao Pau

Ένα μενού γεμάτο εμπνεύσεις

Δώρα Πάμπουλου  23/11/2020 08:09
Ο Μάριος Μαλέκκος ακολούθησε το πάθος του για τη μαγειρική, που τον οδήγησε στις κουζίνες βραβευμένων εστιατορίων του Λονδίνου και είχε ως τελικό προορισμό το δικό του μαγαζί, το οποίο δημιούργησε στη Λευκωσία, εφαρμόζοντας στα πιάτα του πρωτότυπους συνδυασμούς.
 
Με μια βαλίτσα ιδέες
Αφού επέστρεψε από το Λονδίνο με μια βαλίτσα γεμάτη ιδέες και εμπειρίες, από κουζίνες με τρία αστέρια Michelin, ανέλαβε τη δημιουργία των μενού γνωστών κέντρων εστίασης στην Κύπρο. Σε κάποιο στάδιο, όμως, αισθάνθηκε ότι έφτασε η στιγμή να ανοίξει τον δικό του χώρο, κάτι το οποίο έπραξε δίνοντας τα χέρια με δύο καλούς του φίλους. «Πάντα ήθελα να δημιουργήσω ένα μαγαζί το οποίο να έχει την σφραγίδα μου», δηλώνει ο ίδιος για το εστιατόριό του, Bao Pau, το οποίο λειτούργησε τον Σεπτέμβριο του 2019.
 
Επιρροές και εμπνεύσεις
Ακολουθώντας τη φιλοσοφία του να προσφέρει κάτι το διαφορετικό στο κοινό, αποφάσισε να συνδυάσει δύο κουζίνες, οπότε το εστιατόριό του έχει κατά βάση την ιαπωνική κουζίνα, σε συνδυασμό με περουβιανές επιρροές. Τα αφράτα bao buns, που ψήνονται στον ατμό και με τα οποία έχει συνδέσει το όνομά του το εστιατόριο, προέρχονται από την Κίνα κι έχουν αποκτήσει το δικό τους κοινό.
 
Μενού για απαιτητικούς
Στο μενού μπορείς να βρεις handmade bao buns με γέμιση από χοιρινό, κοτόπουλο, πάπια, σολομό, γαρίδες ή τόνο, ενώ οι επιλογές από sushi, sashimi, ασιατικές σαλάτες και όχι μόνο καλύπτουν ιδιαίτερα απαιτητικά γούστα. «Όλα τα πιάτα είναι εμπνευσμένα από τις διάφορες επαγγελματικές εμπειρίες που είχα στο εξωτερικό ή από τα ταξίδια μου» εξηγεί και σημειώνει ότι κάθε πιάτο τελειοποιείται με το σκεπτικό να είναι μοναδικό ή ξεχωριστό στη γεύση. Στους κανόνες που έχει θέσει ο ίδιος, για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, το μενού βασίζεται στα υλικά της κάθε εποχής. Όλα είναι διαλεγμένα προσεκτικά και σύμφωνα με τα όσα προσφέρει η φύση την κάθε περίοδο.
 
Στις online πλατφόρμες
Ως millennial επιχειρηματίας φρόντισε από την αρχή να εκμεταλλευτεί το online ordering για το εστιατόριό του, γεγονός που το άφησε σε μεγάλο βαθμό ανεπηρέαστο κατά τη διάρκεια του lockdown. Η πρωτόγνωρη κατάσταση που βιώσαμε ήταν η αφορμή για να εισέλθουν ως επιχείρηση στις online πλατφόρμες παραγγελιών για delivery.

Στους επαγγελματικούς του στόχους για το μέλλον δεν αποκλείεται να συμπεριλάβει, όπως λέει, την ανάπτυξη του εστιατορίου σε άλλες πόλεις ή ακόμη και στο εξωτερικό.

RELATED ARTICLES

Πίσω στην αρχή της σελίδας