Αλέξανδρος Αλεξάνδρου: Καινοτομώντας στα νομικά

Η γενιά των millennials, που χτίζει από το μηδέν τις επιχειρήσεις της θέλοντας να αφήσει τη σφραγίδα της, μετατρέπει τη διορατικότητα που έχει σε μια θετική για την κοινωνία επιρροή. Τολμά, εξελίσσεται και δοκιμάζει.

Ο Αλέξανδρος Αλεξάνδρου, 37 ετών, founder και managing partner της A. Ch. Alexandrou & Co LLC, ίδρυσε τη δικηγορική του εταιρεία τον Οκτώβριο του 2017. Αν και σχετικά νέος στο επάγγελμα, θέλησε να τολμήσει την αλλαγή και την ανάπτυξη ενός νέου επιχειρηματικού μοντέλου στον στίβο των εταιρειών του κλάδου του.

«Ακολουθώντας όλες τις μεταβλητές του επιχειρηματικού μας πλάνου, καταφέραμε, σε ανέλπιστα μικρό χρονικό διάστημα, να εδραιωθούμε ως μια υπεύθυνη, άριστη ποιοτικά, ανθρωποκεντρική και καινοτόμος νομική εταιρεία, έτοιμη να ανταποκριθεί σε κάθε πρόκληση», εξηγεί, συμπληρώνοντας πως «οι πυλώνες που συνέτειναν σε αυτό, δεν είναι άλλοι από τις ίδιες τις πτυχές της φιλοσοφίας μας, όπως, μεταξύ άλλων, η συμπαγής ομάδα νέων και ταλαντούχων δικηγορών, που είναι ικανή να εφαρμόσει τη νομική επιστήμη πέρα από τη στενή - κλασική της έννοια, αποδίδοντας έτσι στην εταιρεία μας μια μοναδική ταυτότητα».
 
Οι υποθέσεις
Σήμερα η εταιρεία καλύπτει όλο το φάσμα υποθέσεων, ωστόσο, ασχολείται, κυρίως, με υποθέσεις εταιρικού -corporate, αλλά και τραπεζικού, αστικού, διοικητικού, οικογενειακού και ποινικού δικαίου. Επιδίωξη, η περαιτέρω ανάπτυξη στην κυπριακή αγορά νομικών υπηρεσιών που να ανταποκρίνονται σε κάθε δυνατή πρόκληση, φιλοδοξώντας παράλληλα την επέκταση και σε άλλες χώρες της ΕΕ. Έχει, μάλιστα, ήδη τροχοδρομηθεί η διαδικασία λειτουργίας γραφείου, μέσω συνεργασίας, στην Αθήνα.
 
Οι προκλήσεις
Μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις, που έχει θέσει στον εαυτό του ως νέος επιχειρηματίας, είναι να επιτύχει, τουλάχιστον, στο 85 τοις εκατό των στόχων που έχει θέσει, πριν από το τέλος της ποιοτικής περιόδου του, την οποία οριοθετεί στα 45 του. Κι αυτό, για να τεθούν τα θεμέλια εκείνα που να επιτρέπουν στην επόμενη γενιά της εταιρείας του να ενσωματωθεί με αρμονικό τρόπο και να συνεχιστεί η ανοδική πορεία. Αυτό, βεβαίως, αποτελεί παράλληλα και μια μεγαλύτερη πρόκληση.
 
Το επιχειρείν
Mε τη ματιά του millennial επιχειρηματία, ο Αλέξανδρος σημειώνει ότι το πιο… αρεστό στο κυπριακό επιχειρείν είναι οι πολλές προκλήσεις που παρουσιάζει, καθότι η πλειοψηφία των προϊόντων που η Κύπρος προσφέρει εδράζονται στον τομέα των υπηρεσιών. «Αυτό από μόνο του προσφέρει ένα πολυεπίπεδο πεδίο δράσης, το οποίο ξεδιπλώνει και αναδιπλώνει την επιχειρηματική φαντασία σε κάθε κλάδο με αποτέλεσμα να υπάρχει πρόσφορο έδαφος σοβαρής καινοτομίας. Παράλληλα δε, προσφέρει τρομερό ανταγωνισμό, με τον οποίο η κάθε επιχείρηση καλείται να βρεθεί αντιμέτωπη, με αποτέλεσμα, αν μιλάμε στο έδαφος ενός υγιούς ανταγωνισμού, τη συνεχή βελτίωση και αναβάθμισή της» εξηγεί.
 
Η πανδημία
Βιώνοντας την κρίση της πανδημίας και του lockdown ως επιχειρηματίας, ο ίδιος σημειώνει ότι στον τομέα των επιχειρήσεων υπάρχει ένα κοινό μυστικό. Αυτό είναι ότι κάθε κρίση γεννά καινούργιες ευκαιρίες. «Για να μπορέσεις, όμως, να αδράξεις την επιχειρηματική στιγμή, θα πρέπει πάντοτε να διατηρείς ένα plan B. Δεδομένου του ότι ζούμε στην ψηφιακή εποχή, το οποιοδήποτε πλάνο θα έπρεπε να έχει τη βάση του σε ψηφιακά μοντέλα, κάτι που η πανδημία μας έδωσε το επιπλέον κίνητρο να εφαρμόσουμε νωρίτερα με κάποιες αναπροσαρμογές. Αυτό το plan B ήταν μια πολύ καλή βάση, όχι μόνο για να επανεκκινήσουμε εν μέσω πανδημίας, αλλά και για να πάμε πιο μπροστά», υπογραμμίζει. Δηλώνει, μάλιστα, βέβαιος πως η κεφαλαιοποίηση των θετικών της πανδημίας δεν θα αργήσει να φανεί και για την εταιρεία του, καθότι, ήδη τα πρώτα θετικά πρόσημα άρχισαν να κάνουν την εμφάνισή τους.

Δειτε Επισης

Αυξήθηκε κατά 1,4% η βιομηχανική παραγωγή το 2022
ΟΣΙΚΑ: Εξεύρεση προσωπικού και ακρίβεια στο... τραπέζι
Χορηγίες για ευρυζωνικές υπηρεσίες υπερυψηλής ταχύτητας έως 1 Gbps
Η Diplomat αναλαμβάνει τη διανομή LIPTON και PG Tips
Θέλει συστημική λύση για ΜΕΧ η ΚΤΚ - Το έργο και ο στόχος
Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται έργα στο παραλιακό μέτωπο της Πάφου
Ετήσια Τελετή Βράβευσης Αρίστων Εφήβων Νεανίδων 2022
Στα €23 δισ. το χρέος της Κεντρικής Κυβέρνησης το 2022
Ενίσχυση ψηφιακών δεξιοτήτων και προώθηση του e-learning στο Δημόσιο
Cyprus: The new Global Tech and Innovation Hub Summit