Nicolaides & Kountouris Metal Company Ltd: Η δεύτερη και τρίτη γενιά στο πηδάλιο (Video)

Το όραμα του Κύπρου Ευσταθίου και του Αντώνη Κουντούρη, είναι να συνεχίσει η Nicolaides & Kountouris Metal Company Ltd να αναπτύσσεται και να καινοτομεί, αποδεικνύοντας ότι δικαίως συγκαταλέγεται στους πλέον πιο αξιόπιστους παίκτες της οικοδομικής βιομηχανίας. Όπως έχουν αναφέρει, η συνεργασία τους στηρίζεται σε ειλικρινής αξίες και φιλίες που η παλαιότερη γενιά φρόντισε να καθιερώσει. 

Ο Διευθυντής Τμήματος Μεταλλικών Κατασκευών και ο Υπεύθυνος Έρευνας και Ανάπτυξης της Nicolaides & Kountouris Metal Company Ltd ανήκουν στην γενιά των millennials. Των επιχειρηματιών δηλαδή που γεννήθηκαν από τις αρχές της δεκαετίας του '80 έως και τα τέλη της δεκαετίας του '90. Αυτοί που αν και εξακολουθούν να επικεντρώνονται στη διασφάλιση της κερδοφορίας των εταιρειών τους, ενδιαφέρονται επίσης να συντελέσουν τη δική τους αλλαγή στον κόσμο. 

Ο Κύπρος Ευσταθίου και ο Αντώνης Κουντούρης αποκαλύπτουν στην κάμερα του InBusinessNews πτυχές της επαγγελματικής και προσωπικής τους ζωής.
 


Μιλήστε μας για την επιχείρησή σας. Ποιες οι κύριες δραστηριότητες;
Κ.Ε. - Η εταιρεία μας από το έτος της ίδρυσης της, το 1977, ασχολείται με το σχεδιασμό, την κατασκευή και τη συναρμολόγηση μεταλλικών δομικών κατασκευών. Στην πορεία των ετών, η εταιρεία μας εξελίχθηκε σε μία μεγάλη βιομηχανία παραγωγής  δομικών  υλικών όπως είναι τα προϊόντα ψυχρής κατεργασίας διαμόρφωσης τα οποία περιλαμβάνουν τραπεζοειδή φύλλα επικάλυψης, μεταλλικά κεραμίδια, μεταλλικές τεγίδες και μηκίδες. Διαθέτουμε επίσης μονάδες παραγωγής θερμομονωτικών προϊόντων πολυουρεθάνης καθώς και θερμομονωτικών τσιμεντοκονιαμάτων προερχόμενων από πλαστικά απόβλητα.
 
Πώς λειτουργούν οι ισορροπίες στον χώρο εργασίας με τους πατεράδες σας;
Α.Κ. - Η εταιρεία ιδρύθηκε από τον Κύπρο Νικολαΐδη, τον παππού του Κύπρου και τον Σταύρο Κουντούρη, τον πατέρα μου. Σήμερα η δική μας οικογένεια βρίσκεται στη δεύτερη της γενιά και η οικογένεια Νικολαΐδη στην τρίτη της γενιά. Παρ’ όλες τις αλλαγές προσώπων, το κλίμα εξακολουθεί να είναι άψογο και είμαστε σίγουροι ότι έτσι θα συνεχίσει να είναι καθώς η συνεργασία στηρίζεται πάνω σε ειλικρινής αξίες και φιλίες που η παλαιότερη γενιά φρόντισε να καθιερώσει. Ως νέα γενιά, είμαστε πολύ ευτυχείς που η παλαιότερη γενιά μας στηρίζει και μας επιτρέπει να πάρουμε πρωτοβουλίες σε θέματα διοίκησης αλλά και σε θέματα παραγωγής, διευκολύνοντας έτσι τη διατήρηση ισορροπιών αλλά και τη συνεχή ανάπτυξη της εταιρείας. Πρέπει να πω ότι είμαστε πολύ περήφανοι αφού αποδεδειγμένα, η νέα γενιά της εταιρείας έχει καταφέρει να αφήσει το στίγμα της στην επιχείρηση. Τα τελευταία χρόνια, ηNicolaides & Kountouris Metal Company Ltd αναπτύσσοντας δομές σύγχρονης εταιρείας έχει αποδείξει ότι είναι πολύ περισσότερο από μια βιομηχανία κατασκευών, αναπτύσσοντας: εσωτερικό εργαστήριο ποιοτικών ελέγχων, εσωτερικό τμήμα έρευνας και ανάπτυξης, ανέπτυξε μεθόδους ανακύκλωσης πλαστικών αποβλήτων προς παραγωγή νέων θερμομονωτικών προϊόντων, προϊόντα και διαδικασίες για τα οποία έχει βραβευθεί και η εταιρεία αλλά και εμείς ως άτομα , ανέπτυξε συνεργασίες με ακαδημαϊκά ιδρύματα και οργανισμούς έρευνας, δημιούργησε πιστοποιημένο εκπαιδευτικό κέντρο για τον Κυπριακό τομέα δομικών κατασκευών, θυγατρικές εταιρείες ανάπτυξης Γής κτλ. Όλα αυτά υλοποιήθηκαν με τη συμβολή της νέας γενιάς και με φυσικά την στήριξη της παλαιότερης γενιάς. Και για αυτό είμαστε πολύ περήφανοι.

Ποιες θεωρείτε τις μεγαλύτερες προκλήσεις στην κυπριακή αγορά;
Κ.Ε. - Όσον αφορά το δικό μας τομέα, αυτό που μας προκαλεί τον μεγαλύτερο φόβο, είναι το αυξανόμενο λειτουργικό κόστος, η δυσκολία στην εξεύρεση τεχνικού προσωπικού, ο αθέμιτος ανταγωνισμός από το εξωτερικό αλλά και ο χρόνος που απαιτείται για τη δημιουργία ενός σύγχρονου αποτελεσματικού συστήματος διαχείρισης της βιομηχανίας. Αυτά είναι μερικά από τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν γενικότερα οι βιομηχανίες στην Κύπρο και ως εκ τούτου ο λόγος που η βιομηχανία στην Κύπρο βρίσκεται σε ύφεση και δυστυχώς βλέπουμε πολλές παραδοσιακές βιομηχανίες να κλείνουν η μία πίσω από την άλλη. Ως νέοι επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στον τομέα της οικοδομικής βιομηχανίας, αντιλαμβανόμαστε τις νέες ανάγκες που προκύπτουν (ανάγκη για προηγμένα υλικά, ιδιόμορφα κατασκευαστικά σχέδια, απαίτηση για μείωση του κόστους κτλ), και θέτουμε ως όραμα μας την εξέλιξη της βιομηχανίας μας, υιοθετώντας νέα σύγχρονα συστήματα που είναι καταλληλότερα για αντιμετώπιση των σημερινών προκλήσεων. Ήδη έχουν ξεκινήσει οι σχεδιασμοί και οι ενέργειες μας για επίτευξη των στόχων μας.
 
Ποιο είναι το όραμά σας για την επιχείρηση σας;
Α.Κ. - Όραμά μας είναι όπως η εταιρεία μας να συνεχίσει να αναπτύσσεται και να καινοτομεί αποδεικνύοντας ότι δικαίως συγκαταλέγεται στους πλέον αξιόπιστους παίκτες της οικοδομικής βιομηχανίας στην Κύπρο.
 
Πώς επιτυγχάνετε work life balance – τι σας αρέσει να κάνετε εκτός εργασίας; (χόμπι, ασχολίες κλπ.)
Κ.Ε. - Έχω έναν δικό μου χώρο εντός της βιομηχανίας μας, όπου είναι το σημείο όπου έχω διάφορα εργαλεία και υλικά και στον ελεύθερο μου χρόνο κατασκευάζω διάφορες ευρεσιτεχνίες, όπως παιχνίδια, εξειδικευμένα εργαλεία χειρός, ψησταριές κτλ. Αυτό πραγματικά είναι κάτι που με χαλαρώνει και με κάνει να ξεφεύγω από την καθημερινότητα.
 
Ποιο βιβλίο που έχετε διαβάσει σας άρεσε περισσότερο;
Α.Κ. - Η πραγματικότητα είναι ότι μου αρέσει να διαβάζω κυρίως βιογραφίες ανθρώπων που προέρχονται από διάφορους τομείς, όπως αθλητές, επιστήμονες, πολιτικούς κ.α. καθώς από τις βιογραφίες μπορείς να πάρεις χρήσιμα παραδείγματα είτε προς μίμηση είτε προς αποφυγήν. Στην προκειμένη όμως, θα έλεγα ότι το αγαπημένο μου βιβλίο δεν είναι μία βιογραφία, αλλά το βιβλίο «The Εlement» του Sir Ken Robinson. Ουσιαστικά το βιβλίο αυτό διαμέσου κάποιων ιστοριών και με αρκετή δόση χιούμορ, αναλύει και προσπαθεί να κατευθύνει τον αναγνώστη στο να βρει το σημείο όπου το φυσικό του ταλέντο συναντά το πάθος του. Το βιβλίο αυτό αναδεικνύει την ανάγκη του να επιδιώκουμε να είμαστε δημιουργικοί κατά την επαγγελματική αλλά και κατά την προσωπική μας ζωή. Δεν θα πώ περισσότερα. Σας το προτείνω ανεπιφύλακτα!
 
Οργανωτής: ΙΜΗ, Χορηγοί: PwC, CYTA, Bank of Cyprus, Επιστημονικός Συνεργάτης: IMR, Χορηγοί Επικοινωνίας: IN Business, Alpha Cyprus

Δειτε Επισης

Αυξήθηκε κατά 1,4% η βιομηχανική παραγωγή το 2022
ΟΣΙΚΑ: Εξεύρεση προσωπικού και ακρίβεια στο... τραπέζι
Χορηγίες για ευρυζωνικές υπηρεσίες υπερυψηλής ταχύτητας έως 1 Gbps
Η Diplomat αναλαμβάνει τη διανομή LIPTON και PG Tips
Θέλει συστημική λύση για ΜΕΧ η ΚΤΚ - Το έργο και ο στόχος
Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται έργα στο παραλιακό μέτωπο της Πάφου
Ετήσια Τελετή Βράβευσης Αρίστων Εφήβων Νεανίδων 2022
Στα €23 δισ. το χρέος της Κεντρικής Κυβέρνησης το 2022
Ενίσχυση ψηφιακών δεξιοτήτων και προώθηση του e-learning στο Δημόσιο
Cyprus: The new Global Tech and Innovation Hub Summit