Με οδηγό τη δημιουργία

Η BLEND Digital είναι ένα εξειδικευμένο agency στη δημιουργία ιστοσελίδων και διαδικτυακών εμπειριών. Εντοπίζοντας την ανάγκη της αγοράς για υπηρεσίες υψηλής ποιότητας, η εταιρεία ιδρύθηκε το 2015 από τη Σίλια Βασιλείου, τον Λώρη Σταυρινίδη και τον Νεόφυτο Παπαγεωργίου. Παρακολουθώντας τη δουλειά και το πελατολόγιο της BLEND, μας κίνησε το ενδιαφέρον και αποφασίσαμε να μάθουμε περισσότερα για την εταιρεία, τους συνιδρυτές της και τα μυστικά της επιτυχίας τους. 
 
Who is who
Σίλια:
Εργάστηκα σε Ασία, Κύπρο και Ελλάδα, όπου απέκτησα πολυετή εμπειρία σε μάρκετινγκ και πωλήσεις στον χώρο της πληροφορικής και στον τομέα του digital. Καθοριστική στιγμή στην καριέρα μου ήταν η ευκαιρία να δημιουργήσω το πρώτο διαδικτυκό ειδησεογραφικό πόρταλ στην Κύπρο, τότε που το διαδίκτυο ως μέσο επικοινωνίας ήταν σε νηπιακό στάδιο. Έκτοτε ακολούθησαν και άλλες πρωτιές. Κάναμε το «Sigma live» πρώτο σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα. Δημιουργήσαμε την πρώτη VoD λύση για τον όμιλο, εισήγαμε rich media καμπάνιες και νέα monetization μοντέλα, που δεν είχαν ξανά αξιοποιηθεί στην Κύπρο. Το 2011, όταν διαπίστωσα πως ο χώρος του ψηφιακού μάρκετινγκ χρήζει βελτίωσης στην Κύπρο, ίδρυσα την πρώτη μου εταιρεία και το 2013 κέρδισα το Women’s Business Awards of the Year.
Λώρης: Έχω 16+ χρόνια εμπειρίας ως Creative Director και Digital Designer, με γνώσεις και δημιουργικές δεξιότητες σε όλους τους τομείς του Web & Graphic Design, UI/UX, Animation και Digital Art.Εργάστηκα για πολλά χρόνια στο Λονδίνο και στην Κύπρο και δούλεψα σε πολυβραβευμένα agencies, όπου μου δόθηκε η ευκαιρία να συνεργαστώ με αρκετά μεγάλα και γνωστά brands από όλο τον κόσμο. Ανάμεσα σε διάφορες οργανώσεις που αναμίχθηκα, ξεχωρίζω το ότι υπήρξα ιδρυτικό μέλος του πρώτου TEDx στην Κύπρο, TEDxNicosia, και επίσης υπερήφανο μέλος του Design Jury για το διεθνές CSS Design Awards τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Πάθος μου, εκτός από το design, είναι το fantasy art, ταινίες, video games και η δημιουργία immersive interactive experiences.
Νεόφυτος: Είμαι το άτομο με τα πολλά καπέλα, όπου με το πολύπλευρο παρελθόν και την εμπειρία μου έχω την ευελιξία να βοηθώ τους τομείς που χρειάζονται ανάπτυξη στην εταιρεία. Έχω πτυχία σε multimedia design, multimedia technology και digital project management και αρέσκομαι να διευρύνω τις γνώσεις μου συνεχώς με διάφορα διαδικτυακά σεμινάρια και εκπαιδεύσεις. Με πολυετή εμπειρία σε web design, development και online marketing, τα τελευταία χρόνια έχω αφιερωθεί στην ανάπτυξη της ομάδας και τη βελτιστοποίηση της παραγωγής, στην εισαγωγή καινούργιων καινοτόμων μεθόδων ανάπτυξης έργων, αλλά και στο χειρισμό των πολύπλοκων σε τεχνικά χαρακτηριστικά έργων που αναλαμβάνει η εταιρεία.

Για ποια πράγματα είστε περήφανοι από την επαγγελματική σας δραστηριότητα;
Λώρης:
Προσωπικά, αυτό που με κάνει περισσότερο περήφανο είναι τα μεγάλα ονόματα πελατών και global brands, που είχα την ευκαιρία να δουλέψω, όπως: Disney Pictures, Warner Brothers, Wargaming, Sony Europe, Nintendo, EA Games, Playstation, Cadbury, Adobe, JK Rowling, David Beckham, Ferrari, Nickelodeon και Microsoft.

Ποια είναι η δομή της εταιρείας και οι ρόλοι του καθενός;
Σίλια:
Ο Λώρης, ως creative director της BLEND Digital, είναι υπεύθυνος για την επίβλεψή της δημιουργικής ποιότητας του κάθε project που αναλαμβάνουμε, για τη διαχείριση της δημιουργικής μας ομάδας και για τη δημιουργική κατεύθυνση της εταιρείας μας. Επίσης, δουλεύει απευθείας σε projects ως digital designer και ως animator/ Illustrator. Λόγω του υπόβαθρού του, ο Νεόφυτος αναλαμβάνει την ανάπτυξη επιχειρησιακών λύσεων για την BLEND, όπου έχει τη συνολική ευθύνη της δημιουργίας και της διεκπεραίωσής τους. Επίσης, λαμβάνει μέρος στο πλάνο και τη διεκπεραίωση του μάρκετινγκ, καθώς και στις πωλήσεις της εταιρείας. Παράλληλα, έχει υπό την αιγίδα του το project/account management των μεγάλων έργων που αναλαμβάνει η εταιρεία και τα πιο τεχνικά κομμάτια. Εγώ κατεξοχήν ανέλαβα το κομμάτι των πωλήσεων και του μάρκετινγκ και όλες τις υπόλοιπες πτυχές που προϋποθέτουν την ομαλή λειτουργία μίας εταιρείας. Η διοίκηση και οι αποφάσεις λαμβάνονται και από τους τρεις μας, σε μία επίπεδη δομή που είναι εμφανής και στην κουλτούρα μας, όπου καλλιεργούμε το σεβασμό για τη συνεισφορά του καθενός.

Πώς άρχισε η BLEND Digital και με ποιο σκοπό; 
Νεόφυτος:
Η BLEND άρχισε όταν συνειδητοποιήσαμε τη μεταξύ μας χημεία και αναγνωρίσαμε την ξεχωριστή δυναμική που μπορεί να προσφέρει ο καθένας μας στον τομέα του. Ο Λώρης, ως ένα ταλαντούχο και δημιουργικό άτομο, η Σίλια με τον ενθουσιώδη χαρακτήρα και τις άριστες ικανότητες σε μάρκετινγκ και πωλήσεις κι εγώ ως ένα πιο προσγειωμένο και τεχνικά καταρτισμένο άτομο, συμπληρώνουμε το σύνολο των ικανοτήτων ο ένας του άλλου. Σκοπός την εταιρείας είναι η παροχή διαδικτυακών υπηρεσιών στην τοπική και όχι μόνο αγορά. Αναγνωρίζοντας τα δυνατά μας σημεία παρέχουμε υπηρεσίες, όπου είμαστε 100% σίγουροι ότι μπορούμε να παρέχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Τι σας κάνει να ξεχωρίζετε από τον ανταγωνισμό;
Λώρης: Τα χρόνια εμπειρίας μας στο web design & development και η δημιουργική μας ποιότητα στο custom design. Ήμασταν παρόντες στην εμφάνιση του internet και έχουμε περάσει από όλα τα στάδια της δημιουργικής εξέλιξης του web design μέχρι σήμερα, από το πρωταρχικό HTML και τη δημιουργία full-Flash ιστοσελίδων, μέχρι fully-custom δυναμικών λύσεων. Αποτέλεσμα, το να γνωρίζουμε πολύ καλά το σωστό σχεδιασμό για web και interactive media με πρακτικούς και δημιουργικούς τρόπους.
Νεόφυτος: Προσωπικά πιστεύω ότι αυτό που μας κάνει να ξεχωρίζουμε είναι η προσοχή που δίνουμε στη λεπτομέρεια.

Ποιοι είναι οι στόχοι σας για το μέλλον;
Σίλια: Να μεγαλώσουμε την ομάδα μας περισσότερο και να συνεχίσουμε να κάνουμε αυτό που κάνουμε πολύ καλά, ακόμη καλύτερα. Δημιουργώντας αξέχαστες εμπειρίες για τους χρήστες BLENDing, με οδηγό την τεχνολογία και τη δημιουργικότητα. Επιπλέον, θέλουμε να αναπτύξουμε σε υψηλότερα επίπεδα την εξειδίκευσή μας στο UI / UX, στον ψηφιακό σχεδιασμό και στο front-end development που μας διαφοροποιεί από τον ανταγωνισμό. Επιδιώκουμε να συνεχίσει η αναγνώριση της ψηφιακής μας δουλειάς όχι μόνο παγκύπρια, αλλά και σε παγκόσμιο επίπεδο. Δεν είναι τυχαίο ότι, παρόλο που λειτουργούμε εδώ και πέντε μόνο χρόνια, εξυπηρετούμε πελάτες σε Κύπρο, Ελλάδα, Μάλτα, Ηνωμένα Εμιράτα, Καναδά, Αμερική, Αφρική, ακόμη και στη μακρινή Μαλαισία και τη Νέα Ζηλανδία.

Ποιες είναι οι πιο περήφανες στιγμές της εταιρείας για τον καθένα από εσάς;
Νεόφυτος:
Οι στιγμές δεν είναι λίγες αλλά πολλές, μικρές επιτυχίες και κατορθώματα της ομάδας σε όλα τα επίπεδα. Αυτό που θα έλεγα ότι ξεχωρίζει για μένα είναι η αναγνώριση από μεγάλους οργανισμούς τόσο στην Κύπρο όσο και στο εξωτερικό, οι οποίοι μας προσεγγίζουν για συνεργασία για να υλοποιήσουμε τα έργα τους. Μερικά παραδείγματα είναι οι Disney, Dolby Digital, Badminton World Federation, Wargaming και JCC Payment Systems.
Σίλια: Όταν προσλάβαμε τον πρώτο μας προγραμματιστή, τον Γιώργο, που είναι ακόμη μαζί μας. Όταν ενοικιάσαμε το πρώτο μας γραφείο, όπου δουλεύοντας remotely πλέον αποφασίσαμε να ενοικιάσουμε γραφειακό χώρο για να κτίσουμε την collaborative κουλτούρα και τρόπο εργασίας. Προσωπικά νιώθω περήφανη για την ομάδα μας, τα πολλά βραβεία και την αναγνώριση από πλατφόρμες με κύρος και θεσμούς όπως: Awards, CSS Design Awards, Behance, Carob Cyprus Digital Awards και τα πιο πρόσφατα βραβεία που με 3 συμμετοχές κερδίσαμε 3 βραβεία στα Cyprus Digital Marketing Awards. Πέραν των βραβείων νιώθω περήφανη από κάθε καλή κουβέντα που λαμβάνουμε από τους ευχαριστημένους πελάτες μας, που έρχονται ξανά και ξανά κοντά μας δυναμώνοντας τη συνεργασία μας.  
Λώρης: Προσωπικά, εκτός από τα βραβεία και την αναγνώριση από μεγάλους οργανισμούς, θεωρώ ότι ο κόσμος σέβεται τη δουλειά μας. Ενδεικτικό το ότι μας προσκαλούν συχνά να πάρουμε μέρος σε εκδηλώσεις και συνέδρια ως ομιλητές, να αντιπροσωπεύσουμε τον τομέα μας είτε ακόμη και ως μέλη κριτικών επιτροπών για βραβεία τόσο σε τοπικό όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο. Αυτό μας επιτρέπει να παρακολουθούμε και να κρίνουμε την ποιοτική εξέλιξη ιστοσελίδων και δημιουργικών δουλειών στο digital design από μεγάλες εταιρείες και καταξιωμένους σχεδιαστές. Αποτέλεσμα η εταιρεία μας να πρωτοπορεί και να χρησιμοποιεί τελευταία trends, τις τελευταίες πρακτικές μεθόδους και τεχνολογίες.
 
Στοιχεία επικοινωνίας BLEND Digital
Tηλέφωνο: 22255001 | E-mail: info@blenddigital.com | Ιστοσελίδα: www.blenddigtal.com

​​​​​​​
Οργανωτής: ΙΜΗ, Χορηγοί: PwC, CYTA, Bank of Cyprus, Επιστημονικός Συνεργάτης: IMR, Χορηγοί Επικοινωνίας: IN Business, Alpha Cyprus
 

Δειτε Επισης

Αυξήθηκε κατά 1,4% η βιομηχανική παραγωγή το 2022
ΟΣΙΚΑ: Εξεύρεση προσωπικού και ακρίβεια στο... τραπέζι
Χορηγίες για ευρυζωνικές υπηρεσίες υπερυψηλής ταχύτητας έως 1 Gbps
Η Diplomat αναλαμβάνει τη διανομή LIPTON και PG Tips
Θέλει συστημική λύση για ΜΕΧ η ΚΤΚ - Το έργο και ο στόχος
Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται έργα στο παραλιακό μέτωπο της Πάφου
Ετήσια Τελετή Βράβευσης Αρίστων Εφήβων Νεανίδων 2022
Στα €23 δισ. το χρέος της Κεντρικής Κυβέρνησης το 2022
Ενίσχυση ψηφιακών δεξιοτήτων και προώθηση του e-learning στο Δημόσιο
Cyprus: The new Global Tech and Innovation Hub Summit