Millennials: Η γενιά που απόδειξε ότι τα χρήματα δεν είναι η προτεραιότητα της επιτυχίας

Οι millennials είναι η γενιά που μεγάλωσε με τις τεχνολογικές και κοινωνικές καινοτομίες. Ταυτόχρονα, είναι αυτοί που μεγάλωσαν στην οικονομική κρίση. Είναι η γενιά με υψηλά επίπεδα εκπαίδευσης, αλλά με κάποιο μειονέκτημα όσον αφορά τις αμοιβές τους στην εργασία, συγκριτικά με την γενιά των baby boomers. Σύμφωνα με έρευνες, οι millennials έχουν 20% λιγότερα έξοδα σε σύγκριση με τους Baby Boomers όταν ήταν στην ηλικία τους. 

Ζούνε με λιγότερα έξοδα, αλλά μπορούν εύκολα να ευδοκιμήσουν στο σημερινό μεταβαλλόμενο περιβάλλον. Έχουν αποδειχθεί ήδη έξυπνοι και ευπροσάρμοστοι και έχουν αποδείξει ότι τα χρήματα δεν είναι τα πάντα όταν πρόκειται για την επιτυχία. Δείτε πώς οι χιλιετηρίδες αξιοποιούν το μεγαλύτερο μέρος της ζωής τους, ανεξάρτητα από τις απολαβές τους:

Ο εναλλακτικός χώρος εργασίας
Ίσως οι απολαβές τους να είναι λιγότερες από τους baby boomers αλλά οι millennials έχουν βρει τρόπους να κάνουν το χώρο εργασίας ξεχωριστό για αυτούς, κάνοντας την ζωή τους καλύτερη. Τα ευέλικτα ωράρια εργασίας αλλά και η εργασία από το σπίτι, αποτελούν μια καλή επιλογή για τους millennials. Ακόμη και μεγάλες εταιρείες όπως το Yahoo έχουν αρχίσει να επιτρέπουν στο προσωπικό τους να εργάζεται από το σπίτι, μειώνοντας τη μετακίνηση και τον χρόνο μακριά από τις οικογένειές τους. Έδωσαν στους υπαλλήλους αυτή την επιλογή που τους κάνει να νιώθουν πολύτιμοι στην εργασία τους - γνωρίζοντας ότι είναι αξιόπιστοι να δουλεύουν εξ’ αποστάσεως. Πέραν από αυτό, αυτή η γενιά εργαζομένων έχουν πλημμυρίσει την τεχνολογική βιομηχανία και έχουν ωθήσει τις επιχειρήσεις προς τα εμπρός στη χρήση νέων συσκευών και εφαρμογών. Συνεπώς, οι millennials μπορούν να χαρακτηριστούν ως παραγωγικοί και δημιουργικοί με τους σωστούς πόρους.

Work - Life – Family - Balance
Είναι η γενιά που παλεύει για να πετύχει work life balance, κάτι που για τις μεγαλύτερες γενιές δεν ήταν προτεραιότητα. Επιπρόσθετα, έχει παρατηρηθεί ότι η νοοτροπία και των millennials αλλά και οι προτεραιότητές τους αλλάζουν όταν καλωσορίζουν ένα παιδί. Έβαλαν τις επιτυχίες των παιδιών τους πριν από τη δική τους, η οποία έχει δημιουργήσει τα γνωστά ως Generation Alpha – που προκύπτουν από το λαμπρό μέλλον. Δεν υπάρχει πλέον ένας γονέας που μένει στο σπίτι ενώ οι άλλοι εργάζονται, αλλά οι millennial πατεράδες τείνουν να συμμετέχουν περισσότερο από τους προκατόχους τους.

Είναι μόνο η αρχή
Μόλις άρχισαν την σταδιοδρομία τους αλλά οι προοπτικές τους είναι ελπιδοφόρες αφού έχουν αρκετές τεχνολογικές γνώσεις, είναι ευέλικτοι αλλά ταυτόχρονα έχουν αρκετό χρόνο για να κτίσουν την καριέρα τους. Άλλωστε, οι millennials έχουν αποδείξει ότι μπορούν να πετύχουν παρά τα εμπόδια που προκύπτουν.

Πηγή: The Millennial Magazine

 

Οργανωτής: ΙΜΗ, Χορηγοί: PwC, CYTA, Bank of Cyprus, Επιστημονικός Συνεργάτης: IMR, Χορηγοί Επικοινωνίας: IN Business, Alpha Cyprus
 

Δειτε Επισης

Αυξήθηκε κατά 1,4% η βιομηχανική παραγωγή το 2022
ΟΣΙΚΑ: Εξεύρεση προσωπικού και ακρίβεια στο... τραπέζι
Χορηγίες για ευρυζωνικές υπηρεσίες υπερυψηλής ταχύτητας έως 1 Gbps
Η Diplomat αναλαμβάνει τη διανομή LIPTON και PG Tips
Θέλει συστημική λύση για ΜΕΧ η ΚΤΚ - Το έργο και ο στόχος
Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται έργα στο παραλιακό μέτωπο της Πάφου
Ετήσια Τελετή Βράβευσης Αρίστων Εφήβων Νεανίδων 2022
Στα €23 δισ. το χρέος της Κεντρικής Κυβέρνησης το 2022
Ενίσχυση ψηφιακών δεξιοτήτων και προώθηση του e-learning στο Δημόσιο
Cyprus: The new Global Tech and Innovation Hub Summit