Μαρία Χαρά Θεμιστοκλέους: Προσπαθώ να τα ισοζυγίζω όλα

Για την Μαρία Χαρά Θεμιστοκλέους, το μεγαλύτερο πρόβλημα της κυπριακής επιχειρηματικότητας είναι ο ανταγωνισμός που προέρχεται από άλλες χώρες με πιο χαμηλό εργατικό κόστος και συνεπώς οι κυπριακές εταιρείες αναγκάζονται να χαμηλώνουν τις τιμές τους, χωρίς να τους αντιπροσωπεύει. 
 
Η founder του Maria Chara Jewelry, είναι μέλος της γενιάς των millennials. Των επιχειρηματιών δηλαδή που γεννήθηκαν από τις αρχές της δεκαετίας του '80 έως και τα τέλη της δεκαετίας του '90. Αυτοί που αν και εξακολουθούν να επικεντρώνονται στη διασφάλιση της κερδοφορίας των εταιρειών τους, ενδιαφέρονται επίσης να συντελέσουν τη δική τους αλλαγή στον κόσμο.
 
H Μαρία Χαρά Θεμιστοκλέους αποκαλύπτει στην κάμερα του InBusinessNews πτυχές της επαγγελματικής και προσωπικής της ζωής.
 

Ποιες είναι οι κύριες δραστηριότητες του Maria Chara Jewelry;
Στο Maria Chara Jewelry πουλούμε κοσμήματα εκ των οποίων το 80% κατασκευάζονται στο δικό μας εργαστήρι. Όραμά μου, είναι να μεγαλώσουμε σαν ομάδα. Θέλουμε να ανοίξουμε είτε άλλα καταστήματα, ή εργαστήρι, δεν ξέρουμε ποιο θα έλθει πρώτο.
 
Tι ώρα ξυπνάτε; Τι ώρα ξεκινάτε δουλειά το πρωί και τι ώρα φεύγετε από το γραφείο; Τι ώρα κοιμάστε τις καθημερινές;
Το ωράριο μου είναι αρκετά flexible. Καθημερινά ξυπνώ γύρω στις 7:00 και επειδή δουλεύω από emails και τηλέφωνα, έχω την ευχέρεια να περνώ ταυτόχρονα χρόνο με την κόρη μου. Μετά πηγαίνω δουλειά, κάθε μέρα διαφορετικές ώρες. Τις καθημερινές, συνήθως η ώρα 22:30 είμαι passed out.

 
Ποιο social media χρησιμοποιείτε περισσότερο;
Από τα κοινωνικά δίκτυα, μου προτιμώ το Instagram γιατί μου αρέσει να κάνω scroll down και να βλέπω εικόνες.
 
Πως επιτυγχάνετε work life balance και τι σας αρέσει να κάνετε εκτός εργασίας;
Όσον αφορά το work life balance, σαν εργαζόμενη μητέρα προσπαθώ να τα ισοζυγίζω όλα. Χόμπι μου είναι η μαγειρική, χωρίς να σημαίνει ότι είμαι καλή σε αυτό, απλά μου αρέσει να δοκιμάζω διάφορες τεχνικές.

Τι σας ενοχλεί περισσότερο στην κυπριακή επιχειρηματικότητα;
Ένα βασικό πρόβλημα, θεωρώ ότι είναι ο ανταγωνισμός που προέρχεται από άλλες χώρες με πολύ πιο χαμηλό εργατικό κόστος, ή πιο φθηνές πρώτες ύλες. Είναι κάτι που αναγκάζει τις κυπριακές επιχειρήσεις να χαμηλώσουν τις τιμές τους χωρίς να τους αντιπροσωπεύει. Θεωρώ ότι δεν μπορείς να συγκρίνεις ένα handmade κυπριακό προϊόν με ένα που είναι κατασκευασμένο από άλλη χώρα με πιο φθηνά εργατικά έξοδα αλλά ούτε θεωρώ ότι πρέπει να κατεβάζουμε τα εργατικά μας έξοδα γιατί αυτό φαίνεται και στην ανισότητα που υπάρχει και δυστυχώς μεγαλώνει στην Κύπρο.
 
 
Οργανωτής: ΙΜΗ, Χορηγοί: PwC, CYTA, Bank of Cyprus, Επιστημονικός Συνεργάτης: IMR, Χορηγοί Επικοινωνίας: IN Business, Alpha Cyprus

 

Δειτε Επισης

Αυξήθηκε κατά 1,4% η βιομηχανική παραγωγή το 2022
ΟΣΙΚΑ: Εξεύρεση προσωπικού και ακρίβεια στο... τραπέζι
Χορηγίες για ευρυζωνικές υπηρεσίες υπερυψηλής ταχύτητας έως 1 Gbps
Η Diplomat αναλαμβάνει τη διανομή LIPTON και PG Tips
Θέλει συστημική λύση για ΜΕΧ η ΚΤΚ - Το έργο και ο στόχος
Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται έργα στο παραλιακό μέτωπο της Πάφου
Ετήσια Τελετή Βράβευσης Αρίστων Εφήβων Νεανίδων 2022
Στα €23 δισ. το χρέος της Κεντρικής Κυβέρνησης το 2022
Ενίσχυση ψηφιακών δεξιοτήτων και προώθηση του e-learning στο Δημόσιο
Cyprus: The new Global Tech and Innovation Hub Summit