Νικόλ Καντρή Μυλωνά: Tag your Pet

Από μωρό παιδί, οι δύο αγάπες της Νικόλ Καντρή Μυλωνά ήταν και παραμένουν η τέχνη και τα ζώα. Έτσι, μετά την επιστροφή της στην Κύπρο από τις σπουδές της στην Σκοτία αποφάσισε να δημιουργήσει το δικό της brand, tag your pet, φτιάχνοντας χειροποίητες ταυτότητες για ζωάκια. 

Η ιδέα προέκυψε ενώ δούλευε ως βοηθός σε κτηνιατρική κλινική, όπου περνούσε καθημερινά πολλές ώρες δίπλα στα ζώα. «Παρατήρησα πόσο συχνά είχαμε επισκέψεις από άτομα που έβρισκαν αδέσποτα σκυλιά. Καταλαβαίνετε ότι η ιδέα προέκυψε αβίαστα», αναφέρει. Κατά τη διάρκεια των σπουδών της, η ίδια ασχολήθηκε ιδιαίτερα με τη σύγχρονη τέχνη και παράλληλα με πολλά υλικά. Ο πολυμελικός πηλός, όμως, από τον οποίο είναι φτιαγμένες οι ταυτότητες, είναι ένα καινούργιο υλικό, που έπιασε στα χέρια της. Σύμφωνα με την ίδια, μοιάζει απλό στα μάτια πολλών, αλλά δεν παύει να έχει τις δυσκολίες και τις ιδιαιτερότητές του. Τα περισσότερα από τα χρώματα που χρησιμοποιεί προκύπτουν από ανάμειξη, πράγμα που αιτιολογεί και τα μοναδικά αποτελέσματα που προκύπτουν. Αυτό έχει, επίσης, ως αποτέλεσμα να μην υπάρχουν πανομοιότυποι χρωματισμοί και κάθε ταυτότητα να είναι μοναδική. Η πρώτη της δημιουργία ήταν, φυσικά, για το δικό της κατοικίδιο, τον επτάχρονο σκύλο της Burrito και μέλος της οικογένειάς της, ο οποίος έχει τη χαρά ένα χειροποίητο burrito φτιαγμένο από πολυμελικό πηλό να κοσμεί τον κολλάρο του. Απετέλεσε, μάλιστα, μια από τις πηγές έμπνευσης για τα πιο …αστεία, όπως τα ονομάζει, tags που έφτιαξε.

Τα υλικά που αγαπά είναι πολλά, αλλά αυτό που χρησιμοποιεί αυτή τη στιγμή για τις ταυτότητες που δημιουργεί είναι ο πολυμελικός πηλός.

Τα tags και γενικά τις δημιουργίες της μπορεί να τα συναντήσει κανείς στη σελίδα της στο Instagram είτε σε διάφορα festivals, στα οποία δίνει το παρών της κατά καιρούς.
 
Το Tag your pet δημιουργεί ταυτότητες για σκύλους, αλλά και μπρελόκ για τον ιδιοκτήτη, matching tags και keyring όπως τα αποκαλεί. Ο ιδιοκτήτης μπορεί τα αποκτήσει το ίδιο ή ακόμη κι ένα συσχετιζόμενο μπρελόκ με εκείνο της ταυτότητας του ζώου του. Καινούριες ιδέες, πάντα με κύριο προϊόν τις ταυτότητες για ζώα, προκύπτουν και σιγά - σιγά θα φανερωθούν στο μέλλον. Τις δημιουργίες της χαρακτηρίζει η μοναδικότητα και πολλές φορές το χιούμορ, όπως για παράδειγμα το tag σε σχήμα χαλουμιού ή εκείνα με τις κυπριακές παροιμίες.

Εκτός από τις ταυτότητες προτείνει και custom made tags. Ο πελάτης μπορεί να παραγγείλει, διαλέγοντας το σχέδιο, το χρώμα, αλλά και το μέγεθος. «Ένα παράδειγμα αποτελεί μια προσωπογραφία του Elvis Presley, ένα shisha και πολλά άλλα που έφτιαξα». 

Η ανταπόκριση που εισπράττει από το κοινό είναι πολύ θετική, αφού, όπως λέει, δεν υπάρχουν αλλού αντίστοιχες χειροποίητες ταυτότητες. «Όλοι βρίσκουν κάτι με το οποίο μπορούν να ταυτιστούν, να τους κινήσει την προσοχή ή να γελάσουν. Ανυπομονώ να βλέπω τις αντιδράσεις τους και ακόμη περισσότερο τις φωτογραφίες των πραγματικών μου πελατών, που είναι τα κατοικίδια».   
 
Το κόστος μιας δημιουργίας εξαρτάται από το σχέδιο, το μέγεθος, αλλά κυριότερα από το πόσο χρόνο αφιερώνει για να τη φτιάξει. Συνήθως, όμως, οι τιμές κυμαίνονται από 10 μέχρι 15 ευρώ, ενώ για πιο εξειδικευμένες παραγγελίες η τιμή αλλάζει αναλόγως.
 
  
  
Οργανωτής: ΙΜΗ, Χορηγοί: PwC, CYTA, Bank of Cyprus, Επιστημονικός Συνεργάτης: IMR, Χορηγοί Επικοινωνίας: IN Business, Alpha Cyprus
 
 

Δειτε Επισης

Αυξήθηκε κατά 1,4% η βιομηχανική παραγωγή το 2022
ΟΣΙΚΑ: Εξεύρεση προσωπικού και ακρίβεια στο... τραπέζι
Χορηγίες για ευρυζωνικές υπηρεσίες υπερυψηλής ταχύτητας έως 1 Gbps
Η Diplomat αναλαμβάνει τη διανομή LIPTON και PG Tips
Θέλει συστημική λύση για ΜΕΧ η ΚΤΚ - Το έργο και ο στόχος
Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται έργα στο παραλιακό μέτωπο της Πάφου
Ετήσια Τελετή Βράβευσης Αρίστων Εφήβων Νεανίδων 2022
Στα €23 δισ. το χρέος της Κεντρικής Κυβέρνησης το 2022
Ενίσχυση ψηφιακών δεξιοτήτων και προώθηση του e-learning στο Δημόσιο
Cyprus: The new Global Tech and Innovation Hub Summit