Ch. Agrokipiotis Meatsolutions: Γεύση τεχνάς κατεργάζεται

Mια βόλτα στο Nicosia Mall και ψώνια στην Υπεραγορά Αθηαινίτης θα σε οδηγήσουν κατά πάσα πιθανότητα και στο κρεοπωλείο του Αγροκηπιώτη, με τις διαφορετικές, ομολογουμένως, συνταγές από κρεατοπαρασκευάσματα, κυπριακό και εισαγόμενο κρέας ειδικά φροντισμένο τόσο από τους ιδιοκτήτες όσο και από το προσωπικό. Αυτό ήταν εξ αρχής που μας κέντρισε το ενδιαφέρον, ώστε να αναζητήσουμε τον υπεύθυνο.                                                                  
 
Ο Χαράλαμπος Αγροκηπιώτης, διευθυντής παραγωγής και λιανικών πωλήσεων των εταιρειών του ομίλου Amaxulus,
στον οποίο ανήκει το κρεοτεχνείο τους, όπως οι ίδιοι το αποκαλούν, δέχθηκε με χαρά να μας μιλήσει για τα προϊόντα, τις υπηρεσίες και τις ιδιαίτερες συνταγές μαριναρισμένου ωμού κρέατος που διαθέτει.
 
Η τρίτη γενιά στο πηδάλιο
Το 2014 ο Όμιλος Amaxulus ξεκινά τις δραστηριότητές του, έχοντας στο πηδάλιο τους Χάρη Μηλιώτη, Νικόλα και Χαράλαμπο Αγροκηπιώτη, την τρίτη γενιά της οικογένειας Χαράλαμπου Αγροκηπιώτη. Σκοπός τους η εισαγωγή φρέσκων κρεάτων, ψαριών και άλλων τροφίμων υψηλής γαστρονομικής αξίας. Ο όμιλος αποτελείται από τρεις εταιρείες: Την Amaxulus, η οποία ιδρύθηκε το 2004 για την εισαγωγή των προϊόντων, τη Ch. Agrokipiotis Allantika, που λειτούργησε το 2009, μετά από εξαγορά της παραδοσιακής βιοτεχνίας αλλαντικών Αzta (1958) και τη Ch. Agrokipiotis Meatsolutions, που ενεγράφη το 2018. Η οικογένεια Χαράλαμπου Αγροκηπιώτη δραστηριοποιείται στους τομείς της γεωργίας και της κτηνοτροφίας από το 1950. Σήμερα, τα ηνία της επιχείρησης έχει αναλάβει η τρίτη γενιά.
 
Καινοτομούν στα κενά
Με την ολοκλήρωση των σπουδών τους σε επιστήμες σχετικές με τη διατροφική αλυσίδα, οι σημερινοί μέτοχοι αναλαμβάνουν τις οικογενειακές επιχειρήσεις το 2004 και πολύ νωρίς αντιλαμβάνονται το κενό στη διάθεση κρεάτων, ψαριών και άλλων τροφίμων υψηλής γαστρονομικής αξίας. Έτσι, αποφασίζουν να μεταπηδήσουν από τη ζωική παραγωγή στη μεταποίηση και την εμπορία τροφίμων, ιδρύοντας την Amaxulus.
Μπαίνοντας δυναμικά στην αγορά, προχωρούν σε αρκετές καινοτομίες: «Αποτελέσαμε την πρώτη εταιρεία που εισήγαγε στην Κύπρο νωπό κρέας σε κενό αέρος, καθώς και kobe & wagyu beef, U.S.D.A. certified angus beef, χοιρινό Ιβηρίας και άλλα», σημειώνει. Και προσθέτει: «Με την ίδρυση της Ch. Agrokipiotis Allantika εισήλθαμε στην παραγωγή παραδοσιακών και άλλων αλλαντικών σε βιομηχανική κλίμακα, πάντα με σεβασμό στην παράδοση, ενώ επιλέξαμε να χρησιμοποιούμε το παραδοσιακό κάπνισμα σε ξυλόφουρνο».
Έχοντας ως γνώμονα το ό,τι παίρνω σπίτι μου το δίνω και στον πελάτη, η φιλοσοφία της εταιρείας εστιάζεται στην παραγωγή και τη διάθεση κρεάτων κι άλλων τροφίμων υψηλής αξίας, καθώς και στα φρέσκα κρέατα, παρέχοντας τη δυνατότητα στους επαγγελματίες εστίασης να αναβαθμίσουν τις υπηρεσίες τους.
 
Έμφαση στη διαφοροποίηση
Το 2018, η ομάδα προχωρεί στη λιανική εμπορία και τη λειτουργία κρεοπωλείου, με σκοπό την άμεση επαφή με τον καταναλωτή και τη μεταφορά σε αυτόν της αγάπης, της γνώσης και της εμπειρίας τους στον τομέα. Όπως αναφέρει ο κ. Αγροκηπιώτης, την ευκαιρία τους παρέχει έκτοτε η Υπεραγορά Αθηαινίτης, η αμέριστη στήριξη και η εμπιστοσύνη του γενικού διευθυντή της, Στράτου Χατζηχριστοφή. «Σκοπός μας είναι να αποτελέσουμε πρότυπο για την αγορά, την οποία θέλουμε να αναβαθμίσουμε με την εισαγωγή καινοτόμων μεν, δοκιμασμένων δε, προϊόντων», συμπληρώνει.
Από το 2011, που η εταιρεία αποφασίζει να τερματίσει τη δική της εκτροφή ζώων και να επικεντρωθεί στη μεταποίηση και εμπορία κρεάτων, αλλαντικών και άλλων συναφών ειδών, επιλέγει προσεκτικά τις κυπριακές φάρμες και τα κρέατα που εμπορεύεται, διενεργώντας ελέγχους που ξεκινούν από τους χώρους των συνεργατών της και καταλήγουν στο κρεοπωλείο της: «Έχουμε, επίσης, διαχρονικές συνεργασίες, κάποιες αποκλειστικές, με οίκους παραγωγής και εμπορίας κρεάτων του εξωτερικού».
                                                                                    
 
Νέες μέθοδοι  και σύγχρονες λύσεις                                                                              
Η εταιρεία εφαρμόζει σήμερα αρκετές καινοτομίες, νέες μεθόδους και προτάσεις. Συγκεκριμένα:
• Χρησιμοποιεί τη γραμμή Pure μαρινάδων και μπαχαρικών της ολλανδικής εταιρείας Verstegen, μια γκάμα προϊόντων που, πέραν των φανταστικών αρωμάτων και γεύσεων που προσφέρει, είναι απαλλαγμένη από αλλεργιογόνα και MSG και έχει μειωμένο αλάτι.
• Συσκευάζει τα νωπά κρέατα σε χάρτινη ανακυκλώσιμη σακούλα.
• Αναπτύσσει συνταγές σε συνεργασία με κορυφαίους chef του νησιού μας, καθώς και με τον νικητή του International Young Butchers competition, Juan Lopez.
• Ανταλλάσσει τεχνογνωσία και ιδέες με εμπειρογνώμονες του κρέατος στο εξωτερικό.
Επιπλέον, η εταιρεία:
• Είναι επίσημος προμηθευτής πρώτων υλών της κυπριακής ολυμπιακής ομάδας μαγειρικής από το 2006.
• Διαθέτει ιδιόκτητες εγκαταστάσεις με σύγχρονο εξοπλισμό και δίκτυο διανομής.
• Έχει διαχρονικές συνεργασίες με καλά ξενοδοχεία και εστιατόρια της Κύπρου.
• Διαθέτει σημαντική παρουσία σε υπεραγορές και στόχος της είναι να καταστεί ηγέτης στην κατηγορία της.
 
Ευφάνταστες επιλογές                                                                                  
«Σε επίπεδο κρεοπωλείου δεν λειτουργούμε ανταγωνιστικά», επισημαίνει ο κ. Αγροκηπιώτης. Και προσθέτει: «Προσφέρουμε την ανώτατη ποιότητα, ποικιλία κρεάτων και πρώτων υλών στις καλύτερες δυνατές τιμές. Παρέχουμε μοναδικές κρεατοδημιουργίες, που αποτελούν σύγχρονες επιλογές στο μαγείρεμα, ενώ βασικό για μας είναι η άψογη εξυπηρέτηση του πελάτη, η καθαριότητα και οι αυστηρές συνθήκες υγιεινής. Επίσης, στην ομάδα μας έχουμε συμπεριλάβει διαιτολόγο - διατροφολόγο, την αδελφή μας Μαρίνα Αγροκηπιώτη, και δύο έμπειρους chef, για να παρέχουν επαγγελματικές συμβουλές απευθείας στον πελάτη». 
 
Στην ομάδα μας συμπεριλάβαμε
Διαιτολόγο -διατροφολόγο, την αδελφή μας Μαρίνα Αγροκηπιώτη και δύο έμπειρους chef, για να παρέχουν επαγγελματικές συμβουλές στους πελάτες
 
Αναγνωρίζοντας την ανάγκη της αγοράς για ένα χώρο που να παρέχει στον απαιτητικό καταναλωτή ποιοτικά κρέατα και ευφάνταστες κρεατοδημιουργίες, ο Χάρης Μηλιώτης, ο Νικόλας και ο Χαράλαμπος Αγροκηπιώτης, με τον οποίο μιλάμε, δημιούργησαν το κρεοπωλείο - «κρεοτεχνείο» Αγροκηπιώτης, που αποτελεί μέλος του Ομίλου Amaxulus.                                               
 
 
 
Ο όμιλος εν  συντομία
• Σε επίπεδο ομίλου, απαιτούνται ετησίως γύρω στους 1.100 τόνους κρέατος για να εξυπηρετηθούν οι πελάτες.
• Οι προμηθευτές της Ch. Agrokipiotis Meatsolutions είναι επιλεγμένοι Κύπριοι παραγωγοί.
• Η διευθυντική ομάδα αποτελείται από τους: Νίκολα Αγροκηπιώτη - εκτελεστικό διευθυντή του ομίλου και των εταιρειών του και μέτοχο στη Ch. Agrokipiotis Meatsolutions, Χαράλαμπο Αγροκηπιώτη - διευθυντή παραγωγής και λιανικών πωλήσεων των εταιρειών του ομίλου και μέτοχο, Χάρη Μηλιώτη - μη εκτελεστικό πρόεδρο του ομίλου και μέτοχο, σύμβουλο επιχειρήσεων σε εταιρείες της Μέσης Ανατολής με έδρα τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα από το 2015.
• Στο παρόν στάδιο η Ch. Agrokipiotis Meatsolutions διαθέτει μόνο ένα κρεοπωλείο εντός της Υπεραγοράς Αθηαινίτη στο Nicosia Mall.
• Ο όμιλος Amaxulus εργοδοτεί 35 άτομα, εκ των οποίων τα εννιά στο κρεοπωλείο.
• Ο ετήσιος τζίρος του ομίλου είναι 11 εκατ. ευρώ.
• Εδρεύει στη Βιομηχανική Περιοχή Στροβόλου.
 
 
Οργανωτής: ΙΜΗ, Χορηγοί: PwC, CYTA, Bank of Cyprus, Επιστημονικός Συνεργάτης: IMR, Χορηγοί Επικοινωνίας: IN Business, Alpha Cyprus

Δειτε Επισης

Αυξήθηκε κατά 1,4% η βιομηχανική παραγωγή το 2022
ΟΣΙΚΑ: Εξεύρεση προσωπικού και ακρίβεια στο... τραπέζι
Χορηγίες για ευρυζωνικές υπηρεσίες υπερυψηλής ταχύτητας έως 1 Gbps
Η Diplomat αναλαμβάνει τη διανομή LIPTON και PG Tips
Θέλει συστημική λύση για ΜΕΧ η ΚΤΚ - Το έργο και ο στόχος
Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται έργα στο παραλιακό μέτωπο της Πάφου
Ετήσια Τελετή Βράβευσης Αρίστων Εφήβων Νεανίδων 2022
Στα €23 δισ. το χρέος της Κεντρικής Κυβέρνησης το 2022
Ενίσχυση ψηφιακών δεξιοτήτων και προώθηση του e-learning στο Δημόσιο
Cyprus: The new Global Tech and Innovation Hub Summit