Α. Ματθαίου: Κατάφερα να κάνω το χόμπι μου επάγγελμα

Ο Ανδρέας Ματθαίου κατάφερε να κάνει το χόμπι του επάγγελμα. Μετά το τέλος των σπουδών του, το ενδιαφέρον του για την τεχνολογία τον ώθησε στο να ξεκινήσει να επισκευάζει τις συσκευές φίλων και γνωστών. Σαν αποτέλεσμα, μαζί με τους συνεργάτες του κατάφεραν να ανοίξουν τρία καταστήματα στο Παραλίμνι και την Λευκωσία και αρχές του 2020 αναμένεται να ανοίξουν και τέταρτο κατάστημα ώστε να μπορέσουν να προσφέρουν γρήγορες και ποιοτικές υπηρεσίες σε ολόκληρη την Κύπρο. 
 
Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Fixed4u είναι μέλος της γενιάς των Millennials. Των επιχειρηματιών δηλαδή που γεννήθηκαν από τις αρχές της δεκαετίας του '80 έως και τα τέλη της δεκαετίας του '90. Αυτοί που αν και εξακολουθούν να επικεντρώνονται στη διασφάλιση της κερδοφορίας των εταιρειών τους, ενδιαφέρονται επίσης να συντελέσουν τη δική τους αλλαγή στον κόσμο.
 
Ο Ανδρέας Ματθαίου αποκαλύπτει στην κάμερα του InBusinessNews πτυχές της επαγγελματικής και προσωπικής του ζωής.
 


Ποιες οι κύριες δραστηριότητες της Fiexed4u;
Οι κύριες δραστηριότητες της Fixed4u είναι η επιδιόρθωση κινητών τηλεφώνων, ηλεκτρονικών υπολογιστών, tablets και smart watch όλων των ειδών. Επίσης, στα καταστήματα μας, ο κάθε πελάτης ανάλογα με τις ανάγκες του μπορεί να βρει διάφορα αξεσουάρ που σχετίζονται με την τεχνολογία. Μετά από την επιστροφή μου από τις σπουδές, το 2012, το ενδιαφέρον μου για την τεχνολογία, με ώθησε στο να ξεκινήσω να επισκευάζω τις συσκευές φίλων και γνωστών σαν χόμπι. Τρία χρόνια αργότερα, το 2015 μαζί με τον πρώτο μου συνέταιρο Μάριο Νικολαΐδη ιδρύσαμε την εταιρεία μας και ταυτόχρονα το πρώτο μας κατάστημα στο Παραλίμνι. Σαν αποτέλεσμα της επιτυχίας του καταστήματος, αρχές του 2017 επεκτείναμε τις δραστηριότητες μας με την εισαγωγή του Αλέξη Παντελίδη ως νέου συνέταιρου στην εταιρεία και το άνοιγμα του δεύτερου μας καταστήματος στη Λευκωσία. Τέλη του 2019 ανοίξαμε το τρίτο μας κατάστημα στη Λευκωσία. Αρχές του 2020 αναμένεται να ανοίξει και το τέταρτο κατάστημα ώστε να μπορέσουμε να προσφέρουμε γρήγορες και ποιοτικές υπηρεσίες σε ολόκληρη την Κύπρο.
 
Ποιες προκλήσεις αντιμετωπίσατε όταν δημιουργήσατε την δική σας επιχείρηση;
Η κύρια πρόκληση που αντιμετωπίσαμε ήταν η δημιουργία της εταιρείας μας από το μηδέν. Ακολούθως, η ανεύρεση εξειδικευμένου προσωπικού για την επιδιόρθωση ηλεκτρονικών συσκευών αποτέλεσε μεγάλη δυσκολία καθώς εκτός από τις ακαδημαϊκές γνώσεις απαιτείται η συνεχής πρακτική εξάσκηση και εμπειρία. Επίσης, η δυσκολία στην ανεύρεση του κατάλληλου εξοπλίσου, το υψηλό κόστος εξοπλίσου και το υψηλό κόστος απόκτησης του ήταν μια δυσκολία που αντιμετωπίσαμε στην αρχή.
 
Πως εξασκείτε πρακτικά διοίκηση στο χώρο εργασίας σας; Τι είδους μάνατζερ είστε;
Στα καταστήματα μας επικρατεί ομαδικό πνεύμα και πρωτοβουλία με στόχο την ενότητα του προσωπικού και την ανάπτυξη πνεύματος συνεργασίας και αλληλεγγύης. Επενδύουμε συνεχώς στην ανάπτυξη συστημάτων και στο ανθρώπινο δυναμικό για να προλαβαίνουμε τις τεχνολογικές εξελίξεις.
 
Your finest hour! Για τι είστε περήφανος;  
Νιώθω περήφανος που κατάφερα να κάνω το χόμπι μου επάγγελμα. Όμως, «τα αγαθά κόποις κτώνται.» Μέσα από μεγάλες προσπάθειες και σκληρή δουλειά κατάφερα να επιτύχω τους στόχους μου σε μια οικονομικά δύσκολη εποχή, ειδικά για τους νέους αφού κυριαρχούσε ανεργία και οι ευκαιρίες ήταν λιγοστές.
 
Τι και που σπουδάσατε;
Έχω αποφοίτησε ως Ηλεκτρολόγος Μηχανικός και Μηχανικός Ηλεκτρονικών Υπολογιστών στο Budapest University of Technology. Στη συνέχεια, έκανα το μεταπτυχιακό μου στο Newcastle University στα Θαλάσσια Ηλεκτρονικά Συστήματα.
   
Πως επιτυγχάνετε work life balance; 
Δεν υπάρχει αρκετός ελεύθερος χρόνος, παρόλα αυτά, τις Κυριακές φροντίζω να περνώ χρόνο με την οικογένεια μου και τους φίλους μου. Επίσης, μου αρέσει να ταξιδεύω σε μακρινούς προορισμούς και να γνωρίζω νέες κουλτούρες και πολιτισμούς. Πρόσφατα, ταξίδεψα στη Σιγκαπούρη η οποία εντυπωσιάζει με τα τεχνολογικά επιτεύγματα της.
 
 
Οργανωτής: ΙΜΗ, Χορηγοί: PwC, CYTA, Bank of Cyprus, Επιστημονικός Συνεργάτης: IMR, Χορηγοί Επικοινωνίας: IN Business, Alpha Cyprus

Δειτε Επισης

Αυξήθηκε κατά 1,4% η βιομηχανική παραγωγή το 2022
ΟΣΙΚΑ: Εξεύρεση προσωπικού και ακρίβεια στο... τραπέζι
Χορηγίες για ευρυζωνικές υπηρεσίες υπερυψηλής ταχύτητας έως 1 Gbps
Η Diplomat αναλαμβάνει τη διανομή LIPTON και PG Tips
Θέλει συστημική λύση για ΜΕΧ η ΚΤΚ - Το έργο και ο στόχος
Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται έργα στο παραλιακό μέτωπο της Πάφου
Ετήσια Τελετή Βράβευσης Αρίστων Εφήβων Νεανίδων 2022
Στα €23 δισ. το χρέος της Κεντρικής Κυβέρνησης το 2022
Ενίσχυση ψηφιακών δεξιοτήτων και προώθηση του e-learning στο Δημόσιο
Cyprus: The new Global Tech and Innovation Hub Summit