Μ. Πέτρου: Ο όμιλος μας είναι έτοιμος να προβεί σε πιο μεγαλεπήβολα έργα

Η Oikos Group, από οικογενειακή επιχείρηση έχει μετατραπεί σε ένα όμιλο εταιρειών που διαχειρίζεται τον σχεδιασμό και την ανάπτυξη, με έντονη παρουσία σε χώρες του εξωτερικού. Για τον Μάριο Πέτρου, Business Development Manager, η εργασία σε οικογενειακή επιχείρηση δεν είναι και τόσο δύσκολή, αρκεί να υπάρχει αλληλοσεβασμός, εμπιστοσύνη και κατάλληλος διαχωρισμός εργασιών.
                                                                                               
Ο Business Development Manager της Oikos Group είναι μέλος της γενιάς των millennials. Των επιχειρηματιών δηλαδή που γεννήθηκαν από τις αρχές της δεκαετίας του '80 έως και τα τέλη της δεκαετίας του '90. Αυτοί που αν και εξακολουθούν να επικεντρώνονται στη διασφάλιση της κερδοφορίας των εταιρειών τους, ενδιαφέρονται επίσης να συντελέσουν τη δική τους αλλαγή στον κόσμο.
 
Ο Μάριος Πέτρου αποκαλύπτει στην κάμερα του InBusinessNews πτυχές της επαγγελματικής και προσωπικής του ζωής.
 
 

 


Ποιες οι κύριες δραστηριότητες της Oikos Group;
Η Oikos Group δραστηριοποιείται στον τομέα της οικοδομικής βιομηχανίας ή και ευρύτερα στον τομέα των γενικών υπηρεσιών των ακίνητών από το 1973 . Από οικογενειακή επιχείρηση έχει μετατραπεί σε ένα όμιλο εταιρειών που διαχειρίζεται τον σχεδιασμό και την ανάπτυξη, προσφέροντας πολύ υψηλού επιπέδου κατασκευές, πώληση ακινήτων, ενοικίαση, διαχείριση μέχρι και Ιδιωτικές υπηρεσίες προς τους ενδιαφερόμενους επενδυτές πάντα σε προνομιακές τοποθεσίες. O Όμιλος μας έχει έντονη παρουσία σε διάφορες χώρες του εξωτερικού, όπου είμαστε σε θέση να εξυπηρετήσουμε τους πιθανούς επενδυτές  που επιθυμούν να διασφαλίσουν τις επενδύσεις τους  και ένα εναλλακτικό τρόπο ζωής που προσφέρει η χώρα μας.
H Oikos Group έχει αποδείξει μέσα από το πέρασμα των χρόνων την διαχρονική της αξία, έχοντας λάβει διεθνείς αναγνωρίσεις από τα European Property Awards αλλά και την αξιοπιστία της αφού αξίζει να σημειωθεί ότι έχει εκδώσει και παραδώσει σχεδόν όλους τους τίτλους ιδιοκτησίας στους υφιστάμενους αγοραστές της.  Ως επίσης ο Όμιλος μας επενδύει συνεχώς σε νέες τεχνολογίες και είμαστε υπερήφανοι που πρώτοι έχουμε εγκαταστήσει Car Lifts στο έργο μας Blue Waves.
 
 
Ποιοι είναι οι δικοί σας προσωπικοί εργασιακοί στόχοι για την επόμενη 5ετία;
Σίγουρα οι προσωπικοί εργασιακοί στόχοι μου συμβαδίζουν με τους στόχους και την στρατηγική του Ομίλου μας.Προσωπικοί μου στόχοι είναι η εμβάθυνση των εργασιών του Ομίλου μας σε συνδυασμό πάντοτε με την καλύτερη εξυπηρέτηση των πελατών μας, όπως επίσης και η διεθνής αναγνώριση της Κύπρου σε χώρες ή και αγορές που δεν είμαστε τόσο διαδεδομένοι σαν χώρα.
 
 
Ποιο είναι το όραμα σας για τον όμιλο σας;
Τα όραμα της Oikos Group πηγάζει  και στηρίζεται μέσα από τις πορεία που έχει ακολουθήσει μέχρι σήμερα ο Όμιλος. Βαδίζοντας σταθερά , θα αρκεστούμε να πούμε ότι ο Όμιλος μας είναι έτοιμος να προβεί σε ακόμη πιο μεγαλεπήβολα έργα  που δεν περιορίζονται μόνο στον τομέα των ακινήτων. Άμεσες προτεραιότητες του Ομίλου μας είναι εκπλήρωση αλλά και ικανοποίηση όλων των αναγκών των πελατών μας. Στους άμεσους στόχους μας είναι και η δημιουργία ενός φιλανθρωπικού ιδρύματος το οποίο θα προσφέρει τα μέγιστα  στην Κυπριακή κοινωνία.
 
 
Πόσο δύσκολο είναι να εργάζεσαι στην οικογενειακή επιχείρηση
Το να εργάζεσαι στην οικογενειακή επιχείρηση, δεν είναι και τόσο δύσκολο όταν υπάρχει αλληλοκατανόηση, αλληλοσεβασμός και εμπιστοσύνη.   Θα ήταν καλό σε κάθε εταιρεία  να υπάρχουν τα διάφορα τμήματα ούτως ώστε να γίνεται ο κατάλληλος διαχωρισμός εργασιών. Εν κατακλείδι το μυστικό για κάθε επιτυχία έγκειται στις σχέσεις των ανθρώπων .
 
  
Ποια είναι η καλύτερη επιχειρηματική συμβουλή που έχετε πάρει και από που;
Η καλύτερη  επιχειρηματική συμβουλή που έχω πάρει είναι να είμαι πάντα αυθεντικός, ειλικρινής  και τίμιος.  Είναι οι τρείς αρχές που σε συνδυασμό με σκληρή δουλειά  αποτελούν το μυστικό της επιτυχίας .
 
 
Πως επιτυγχάνετε work life balance – τι σας αρέσει να κάνετε εκτός εργασίας;
Το work life balance αποτελεί μέρος της καθημερινότητας μας και βασική προϋπόθεση για σωστή οργάνωση τόσο της εργασιακής μας ζωής όσο και της προσωπικής μας .  Ο συνδυασμός και των δύο , σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να είναι δύσκολος όμως με την σωστή οργάνωση όλα μπορούν να γίνουν.
 
 
 

Χορηγοί: PwC, Cyta, Bank of Cyprus, Χορηγοί Επικοινωνίας: Alpha Κύπρου, περιοδικό IN Business, Οργανωτής: ΙΜΗ

Δειτε Επισης

Αυξήθηκε κατά 1,4% η βιομηχανική παραγωγή το 2022
ΟΣΙΚΑ: Εξεύρεση προσωπικού και ακρίβεια στο... τραπέζι
Χορηγίες για ευρυζωνικές υπηρεσίες υπερυψηλής ταχύτητας έως 1 Gbps
Η Diplomat αναλαμβάνει τη διανομή LIPTON και PG Tips
Θέλει συστημική λύση για ΜΕΧ η ΚΤΚ - Το έργο και ο στόχος
Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται έργα στο παραλιακό μέτωπο της Πάφου
Ετήσια Τελετή Βράβευσης Αρίστων Εφήβων Νεανίδων 2022
Στα €23 δισ. το χρέος της Κεντρικής Κυβέρνησης το 2022
Ενίσχυση ψηφιακών δεξιοτήτων και προώθηση του e-learning στο Δημόσιο
Cyprus: The new Global Tech and Innovation Hub Summit