Σόλωνας Δημοσθένους: Να υπάρχουν ξεκάθαροι ρόλοι και μετά θέσεις

Οι Millennials, είναι η γενιά που μεγάλωσε με την τεχνολογία και νοιάζετε για την κλιματική αλλαγή του πλανήτη. Είναι αυτοί που καλούνται να πάρουν την σκυτάλη των επιχειρήσεων. Γεννηθέντες από το 1974 μέχρι και το 1996, έχουν σήμερα ηλικίες από 23 έως 45. Είναι η γενιά όπου το work-life-balance επηρεάζει τις επιλογές και την σταδιοδρομία τους και συνεπώς οι millennials επιχειρηματίες, αν και εξακολουθούν να επικεντρώνονται στη διασφάλιση της κερδοφορίας των εταιρειών τους, ενδιαφέρονται να συντελέσουν τη δική τους αλλαγή στον κόσμο. 

Μέλος αυτής της γενιάς είναι ο Σόλωνας Δημοσθένους, Operations Manager της Kratis Training and Consulting Ltd. Μιλώντας στο InBusinessNews, ο Σόλωνας Δημοσθένους ανέφερε τους τρόπους όπου λειτουργούν οι ισορροπίες στην οικογενειακή επιχείρηση, τον τρόπο που εξασκεί ο ίδιος διοίκηση στο χώρο εργασίας αλλά και πτυχές της προσωπικής του ζωής. Όπως έχει αναφέρει, το πιο σημαντικό σε μια επιχείρηση είναι να υπάρχουν ρόλοι και μετά θέσεις ώστε η επιχείρηση να μην λειτουργεί «μέσα σε μια πυραμίδα» αλλά σαν μια ομάδα όπου ο καθένας προσφέρει κάτι το ξεχωριστό.
 
 
Πώς λειτουργούν οι ισορροπίες στον χώρο εργασίας με την οικογένεια σας;
Σημαντικό είναι να ξεχωρίσει η επαγγελματική από την προσωπική σχέση και πιο συγκεκριμένα η καθημερινή επικοινωνία. Επίσης, πολύ σημαντικό είναι να ξεκαθαρίσουν οι αρμοδιότητες του κάθε μέλους της ομάδας. Τι είμαστε υπεύθυνοι να κάνουμε και σε ποιους τομείς έχουμε λόγο στις αποφάσεις. Τέλος, εμάς μας βοήθησε πολύ η σχέση εκτός δουλείας, δηλαδή το να μπορούμε να βρεθούμε χωρίς να πρέπει να συζητήσουμε θέματα που αφορούν την Kratis, αλλά μόνο εμάς, την οικογένεια μας.
 

Πώς συνεργάζεστε με τους διευθυντές, τα στελέχη και τους συναδέλφους σας;
Σε μια μικρομεσαία εταιρεία όπως την δική μας, το πιο σημαντικό είναι να υπάρχουν ξεκάθαροι ρόλοι και μετά θέσεις. Θεωρώ πως δεν λειτουργούμε μέσα σε μία πυραμίδα αλλά σε μια ομάδα που ο καθένας έχει κάτι ξεχωριστό να προσφέρει. Για παράδειγμα ο κύριος ρόλος που έχω εγώ είναι ο συντονισμός των project. Ούτε έχω την γνώση αλλά ούτε και την ικανότητα να αναλάβω άλλα καθήκοντα που μπορεί να έχουν άλλοι συνάδελφοι, μικρότεροι η μεγαλύτεροι.
 
 
Τι και που σπουδάσατε;
Σπούδασα Ψυχολογία στο Birmingham και έκανα μεταπτυχιακό στο Liverpool της Αγγλίας
 

Ποιο βιβλίο που έχετε διαβάσει σας άρεσε περισσότερο;
Σχετικό με την δουλεία μου αναμφίβολα το βιβλίο που μου κέντρισε το ενδιαφέρον είναι «Η ψυχολογία των μαζών» του Gustave Le Bon, ο οποίος θεωρείτε ο πατέρας της ψυχολογίας των μαζών. Είναι ένα βιβλίο που το προτείνω σε όσους έχουν να διαχειριστούν κόσμο εντός και εκτός χώρου εργασίας, δηλαδή σε όλους μας.
 
 
 
 
Χορηγοί: PwC, Cyta, Bank of Cyprus, Χορηγοί Επικοινωνίας: Alpha Κύπρου, περιοδικό IN Business, Οργανωτής: ΙΜΗ
 

Δειτε Επισης

Αυξήθηκε κατά 1,4% η βιομηχανική παραγωγή το 2022
ΟΣΙΚΑ: Εξεύρεση προσωπικού και ακρίβεια στο... τραπέζι
Χορηγίες για ευρυζωνικές υπηρεσίες υπερυψηλής ταχύτητας έως 1 Gbps
Η Diplomat αναλαμβάνει τη διανομή LIPTON και PG Tips
Θέλει συστημική λύση για ΜΕΧ η ΚΤΚ - Το έργο και ο στόχος
Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται έργα στο παραλιακό μέτωπο της Πάφου
Ετήσια Τελετή Βράβευσης Αρίστων Εφήβων Νεανίδων 2022
Στα €23 δισ. το χρέος της Κεντρικής Κυβέρνησης το 2022
Ενίσχυση ψηφιακών δεξιοτήτων και προώθηση του e-learning στο Δημόσιο
Cyprus: The new Global Tech and Innovation Hub Summit