Η Abacio βοηθά τους Millennials να γνωρίσουν τον κόσμο των επενδύσεων

Ο Ξάνθος Συμεού έχει ολοκληρώσει πτυχίο πληροφορικής και μεταπτυχιακό Agile Software and IT Management. Το όραμα του για την Abacio είναι «να δώσουμε την ευκαιρία στους millenials να έχουν πρόσβαση σε ένα εξατομικευμένο οικονομικό πλάνο διαχείρισης των χρημάτων τους, χωρίς να πρέπει να πληρώνουν μεγάλα fees, και παράλληλα να τους βοηθήσουμε να αποταμιεύσουν όσο το δυνατόν περισσότερα χρήματα, χρησιμοποιώντας νέας γενιάς υπηρεσίες στον τραπεζικό και επενδυτικό τομέα.»
 
 
Ο Chief Technology Officer της Abacio είναι μέλος της γενιάς των millennials. Των επιχειρηματιών δηλαδή που γεννήθηκαν από τις αρχές της δεκαετίας του '80 έως και τα τέλη της δεκαετίας του '90. Αυτοί που αν και εξακολουθούν να επικεντρώνονται στη διασφάλιση της κερδοφορίας των εταιρειών τους, ενδιαφέρονται επίσης να συντελέσουν τη δική τους αλλαγή στον κόσμο.
 
Ο Ξάνθος Συμεού αποκαλύπτει στην κάμερα του InBusinessNews πτυχές της επαγγελματικής και προσωπικής του ζωής.
 

 

Ποιες οι κύριες δραστηριότητες της Abacio;
Η Abacio έχει σαν στόχο να βοηθήσει τους Millenials, να αποταμιεύσουν χρήματα, να γνωρίσουν τον κόσμο των επενδύσεων και να αρχίσουν να χρησιμοποιούν προσφορές με έναν ποιο αυτοματοποιημένο τρόπο.   Η ομάδα μας αναπτύσσει έναν έξυπνο αλγόριθμο με σκοπό να βοηθήσει τους χρήστες μας να κατανοήσουν που και πώς ξοδεύουν τα χρήματα τους. Αξιοποιώντας τις δυνατότητες των νέων κανονισμών της Ευρωπαϊκής ένωσης για τους τραπεζικούς λογαριασμούς, αναπτύσσουμε μια πλατφόρμα και ένα mobile application όπου ο χρήστης θα συνδέει τους τραπεζικούς του λογαριασμούς και θα θέτει προσωπικούς στόχους ώστε ο αλγόριθμος μας μέσω Machine Learning τεχνικών να δημιουργεί ένα ολιστικό εξατομικευμένο οικονομικό πλάνο. Στην συνέχεια βάσει αυτού του πλάνου, και πάντα με την συγκατάθεση του χρήστη, θα γίνονται αυτόματα αποταμιεύσεις και θα δίνεται η δυνατότητα στον χρήστη, να κάνει μικρό-επενδύσεις χωρίς όμως να είναι ειδικός στον χώρο των επενδύσεων. Παράλληλα ο χρήστης θα έχει την δυνατότητα να εξοικονομεί αυτόματα κάποια χρήματα μέσω έξυπνων προσφορών, οι οποίες θα είναι επιλεγμένες βάση των συνηθειών του.
 
Ποιοι είναι το long term όραμα σας για την Abacio;    
Το όραμα μας είναι να δώσουμε την ευκαιρία στους millenials να έχουν πρόσβαση σε ένα εξατομικευμένο οικονομικό πλάνο διαχείρισης των χρημάτων τους,   χωρίς να πρέπει να πληρώνουν μεγάλα fees, και παράλληλα να τους βοηθήσουμε να αποταμιεύσουν όσο το δυνατόν περισσότερα χρήματα, χρησιμοποιώντας νέας γενιάς υπηρεσίες στον τραπεζικό και επενδυτικό τομέα.
   
Πώς εξασκείτε πρακτικά διοίκηση στο χώρο εργασίας σας; Τι είδους μάνατζερ είστε;     
Πώς εξασκώ διοίκηση στο χώρο εργασίας? Είμαι μεγάλος υποστηρικτής των Agile Methodologies.    Στον πυρήνα του το Agile, προωθεί την εμπιστοσύνη, την ευελιξία και την συνεργασία, οπότε αυτό που προσπαθώ πάντα είναι να εμπιστεύομαι την ομάδα μου και να τους δίνω την ευελιξία να δουλέψουν με τον τρόπο που αυτοί νομίζουν καλύτερα, γιατί στο τέλος όλοι κρινόμαστε εκ του αποτελέσματος. Για παράδειγμα, αν κάποιος παραδίδει την δουλειά που του ανατίθεται στην ώρα του, και η δουλειά του είναι ποιοτική, δεν με απασχολεί το πώς, το που και το πότε.
 
 
Ποιόν επιχειρηματία θαυμάζετε και γιατί;
Δύο είναι οι επιχειρηματίες που πάντα ξεχώριζα, ο Elon Musκ για τις καινοτόμες και ανατρεπτικές startups που έχει δημιουργήσει, όπως είναι η Tesla και η SpaceX, και ο Jeff Bezos της Amazon για την τρομερή του ικανότητα να μετατρέπει το όραμα του σε πραγματικότητα.
 
 
Τι και που σπουδάσατε;
Το πρώτο μου πτυχίο είναι από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, στην πληροφορική.    Έχω μεταπτυχιακό από το University of Manchester, πάνω στο Agile Software Engineering and IT Management και παράλληλα έκανα και κάποιες εξειδικεύσεις πάνω σε Amazon cloud technologies και στην δημιουργία mobile application.
 
 
Ποιο βιβλίο που έχετε διαβάσει σας άρεσε περισσότερο;
Ένα από τα βιβλία που έχω ξεχωρίσει είναι το "Zero to one" του Peter Thiel.
 
 

Χορηγοί: PwC, Cyta, Bank of Cyprus, Χορηγοί Επικοινωνίας: Alpha Κύπρου, περιοδικό IN Business, Οργανωτής: ΙΜΗ
 
 

 
 
 

Δειτε Επισης

Αυξήθηκε κατά 1,4% η βιομηχανική παραγωγή το 2022
ΟΣΙΚΑ: Εξεύρεση προσωπικού και ακρίβεια στο... τραπέζι
Χορηγίες για ευρυζωνικές υπηρεσίες υπερυψηλής ταχύτητας έως 1 Gbps
Η Diplomat αναλαμβάνει τη διανομή LIPTON και PG Tips
Θέλει συστημική λύση για ΜΕΧ η ΚΤΚ - Το έργο και ο στόχος
Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται έργα στο παραλιακό μέτωπο της Πάφου
Ετήσια Τελετή Βράβευσης Αρίστων Εφήβων Νεανίδων 2022
Στα €23 δισ. το χρέος της Κεντρικής Κυβέρνησης το 2022
Ενίσχυση ψηφιακών δεξιοτήτων και προώθηση του e-learning στο Δημόσιο
Cyprus: The new Global Tech and Innovation Hub Summit