Χριστίνα Ιωαννίδου: Από τα μαθηματικά στη νομική

Η πιο δύσκολη απόφαση για την Χριστίνα Ιωαννίδου ήταν η αλλαγή κατεύθυνσης στις σπουδές της. Μετά από πτυχίο μαθηματικών και στατιστικής, αποφάσισε να σπουδάσει νομική. Παρόλα αυτά, είναι κάτι που δεν το μετανιώνει και όπως δήλωσε «η πρακτική εφαρμογή και ερμηνεία κανόνων με επίκεντρο την κοινωνία και τον άνθρωπο, ήταν και εξακολουθεί να είναι πολύ ενδιαφέρουσα και συνεχής πρόκληση για μένα.»
 
Η Director της Ioannides Demetriou LLC είναι μέλος της γενιάς των millennials. Των επιχειρηματιών δηλαδή που γεννήθηκαν από τις αρχές της δεκαετίας του '80 έως και τα τέλη της δεκαετίας του '90. Αυτοί που αν και εξακολουθούν να επικεντρώνονται στη διασφάλιση της κερδοφορίας των εταιρειών τους, ενδιαφέρονται επίσης να συντελέσουν τη δική τους αλλαγή στον κόσμο.
 
H Χριστίνα Ιωαννίδου αποκαλύπτει στην κάμερα του InBusinessNews πτυχές της επαγγελματικής και προσωπικής της ζωής.
 
 



Ποιες οι κύριες δραστηριότητες της εταιρείας;
Η εταιρεία μας είναι δικηγορική εταιρεία, παρέχει όλο το φάσμα νομικών υπηρεσιών, και αναλαμβάνει δικαστηριακές και εξωδικαστηριακές υποθέσεις που αφορούν κυρίως εταιρικά, τραπεζικά, ασφαλιστικά και γενικά εμπορικά θέματα.
 
Πόσο σημαντικοί είναι για εσάς οι άνθρωποι του οργανισμού σας;
Οι άνθρωποι μας είναι το Α  και το Ω του οργανισμού. Η ποιότητα των υπηρεσιών που παρέχουμε ορίζεται και καθορίζεται σε πολύ μεγάλο βαθμό από τους συνεργάτες μας.
Η εταιρεία μας παρέχει ευκαιρίες εκπαίδευσης στο προσωπικό σε  τεχνικές και άλλες δεξιότητες, και επίσης παρέχει σημαντικές ευκαιρίες ανέλιξης ώστε ο κάθε ικανός και αφοσιωμένος συνεργάτης  να έχει την ευκαιρία να εξελιχθεί σταδιακά σε διευθυντικό στέλεχος ή συνέταιρο. Επιπρόσθετα, έχουμε υιοθετήσει ένα δυναμικό σύστημα επιβράβευσης, μέσω του  οποίου έχουν καθοριστεί μετρήσιμοι στόχοι αξιολόγησης, ώστε ο κάθε συνεργάτης να έχει την ανάλογη οικονομική επιβράβευση με βάση την απόδοση του.  Επίσης, παρά την ενασχόληση με πολύπλοκα νομικά θέματα και τον δυναμικό και απαιτητικό χαρακτήρα της εταιρείας μας, διατηρούμε ένα φιλικό εργασιακό περιβάλλον, το οποίο στηρίζεται στην ομαδικότητα και τη στενή συνεργασία και υποστήριξη του προσωπικού.
 
Πόσο δύσκολη είναι η διαδοχή στην οικογενειακή επιχείρηση;
Στον δικό μας τομέα θεωρώ ότι η διαδοχή έρχεται ως φυσική εξέλιξη δεδομένου ότι τηρούνται ορισμένες προϋποθέσεις. Δεν τίθεται θέμα «κληρονομιάς» υποθέσεων ούτε «κληρονομιάς» πελατών. Η πρόκληση για τη νέα γενιά είναι να συνεχίσει να προσφέρει υπηρεσίες τέτοιου επιπέδου, με ανάλογη κατάρτιση, εμπειρία, ήθος και σθένος, ώστε να διατηρήσει και να ενδυναμώσει υφιστάμενες μακροχρόνιες συνεργασίες και να δημιουργήσει καινούριες. Και αυτό σε συνάρτηση με τις νέες προκλήσεις που παρουσιάζονται στην οικονομία και τις επιχειρήσεις οι οποίες χρήζουν καινοτόμας προσέγγισης που αναγκαία θα πρέπει να αναπτύσσεται από τη νέα γενιά.
 
Ποια ήταν η πιο δύσκολη απόφαση που έχετε λάβει ποτέ;
Η πιο δύσκολη απόφαση που έλαβα ποτέ ήταν να αλλάξω κατεύθυνση στις σπουδές μου, και να μεταβώ από τα μαθηματικά, τομέα για τον οποίο είχα από παιδί μεγάλο πάθος, στη νομική. Δεν το μετανιώνω καθόλου, αντίθετα, η μετάβαση από την ενασχόληση με θεωρητικές και διανοητικές μαθηματικές έννοιες, στην πρακτική εφαρμογή και ερμηνεία κανόνων με επίκεντρο την κοινωνία και τον άνθρωπο, ήταν και εξακολουθεί να είναι πολύ ενδιαφέρουσα και συνεχής πρόκληση για μένα.
 
Ποια είναι η καλύτερη επιχειρηματική συμβουλή που έχετε πάρει και από που;
Η καλύτερη επιχειρηματική συμβουλή που έχω πάρει είναι από τον πατέρα μου:  Η συνταγή της επιτυχίας είναι να προσπαθείς πάντα να είσαι εκείνος που προσφέρει περισσότερα από όσα παίρνει ή διεκδικεί. Αυτό ισχύει τόσο σε σχέση με τους πελάτες, όσο και τους συνεργάτες σε όλες τις βαθμίδες.
 
Τι και που σπουδάσατε;
Σπούδασα μαθηματικά στο Imperial College του Λονδίνου, στατιστική στο πανεπιστήμιο Harvard, και νομική στο πανεπιστήμιο της Οξφόρδης.
 
Πως επιτυγχάνετε work life balance;
Υπάρχει μεγάλη τάση τα τελευταία χρόνια για την προσπάθεια ή μάλλον την ανάγκη επίτευξης work life balance. Για μένα το concept «work life balance» δεν έχει μεγάλη απήχηση, κυρίως γιατί λαμβάνει ως δεδομένο ότι «work» και «life» είναι ξεχωριστά και θα πρέπει ο κάθε άνθρωπος να δώσει ίση ή ανάλογη σημασία ώστε να επιτύχει το πολυπόθητο «balance». Για μένα η εργασία είναι αναπόσπαστο μέρος της ζωής και δεν θεωρώ ότι μου στερεί ή κλέβει χρόνο από την οικογένεια, τους φίλους ή τα ενδιαφέροντα μου. Όλα αυτά είναι μέρος της ζωής μου, και ο συνδυασμός ή ο χρόνος που αφιερώνω σε οποιαδήποτε δραστηριότητα εξαρτάται και αλλάζει ανάλογα με τις προσωπικές μου ανάγκες και τις ανάγκες των ατόμων που με ενδιαφέρουν
 

 

Χορηγοί: PwC, Cyta, Bank of Cyprus, Χορηγοί Επικοινωνίας: Alpha Κύπρου, περιοδικό IN Business, Οργανωτής: ΙΜΗ

Δειτε Επισης

Αυξήθηκε κατά 1,4% η βιομηχανική παραγωγή το 2022
ΟΣΙΚΑ: Εξεύρεση προσωπικού και ακρίβεια στο... τραπέζι
Χορηγίες για ευρυζωνικές υπηρεσίες υπερυψηλής ταχύτητας έως 1 Gbps
Η Diplomat αναλαμβάνει τη διανομή LIPTON και PG Tips
Θέλει συστημική λύση για ΜΕΧ η ΚΤΚ - Το έργο και ο στόχος
Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται έργα στο παραλιακό μέτωπο της Πάφου
Ετήσια Τελετή Βράβευσης Αρίστων Εφήβων Νεανίδων 2022
Στα €23 δισ. το χρέος της Κεντρικής Κυβέρνησης το 2022
Ενίσχυση ψηφιακών δεξιοτήτων και προώθηση του e-learning στο Δημόσιο
Cyprus: The new Global Tech and Innovation Hub Summit