To εργασιακό περιβάλλον που αναζητούν οι millennials

Σύμφωνα με έρευνες, οι millennials είναι λιγότερο αφοσιωμένοι στην εργασία τους συγκριτικά με την προηγούμενη γενιά. Συγκεκριμένα, μόνο το 28,9% δείχνουν πλήρως αφοσιωμένοι στην επαγγελματική τους καριέρα. Τα τελευταία χρόνια παρατηρήθηκε ότι η νέα γενιά αλλάζει συχνά δουλειά και παράλληλα υπάρχουν πολλοί που επιλέγουν να είναι ελεύθεροι επαγγελματίες. Το φαινόμενο αυτό, είναι κάτι που προβληματίζει τις επιχειρήσεις και κατά συνέπεια διπλασιάζουν τις προσπάθειες για να κρατήσουν αξιόλογους εργαζόμενους. 

Έρευνα από το Εμπορικό Επιμελητήριο των Η.Π.Α. έδειξε ότι οι millennials προσπαθούν να κρατούν ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής, οικογενειακής και κοινωνικής ζωής. Η επιθυμία τους να κρατούν work-life balance, είναι κάτι που επηρεάζει τις επιλογές σταδιοδρομίας τους, και πλέον επιλέγουν να εργάζονται σε εταιρείες που τους προσφέρουν ευέλικτα ωράρια ή ακόμη και εργασία από το σπίτι.

Εκτός ότι οι στρατηγικές ευέλικτου ωραρίου είναι σημαντικός παράγοντας για τις επιχειρήσεις έτσι ώστε να προσελκύουν τη νέα γενιά, θα πρέπει να προχωρήσουν σε περαιτέρω ενέργειες για να βελτιώνουν την παραγωγικότητα των millennials αλλά και για να τους κάνουν να παραμένουν στην εταιρεία:
  • Να υπάρχει συχνή και αποτελεσματική επικοινωνία με τους διευθυντές ανθρώπινου δυναμικού και τους υπόλοιπους προϊσταμένους. Οι διευθυντές ασκούν βαθιά επιρροή στην επιθυμία των εργαζομένων για να παραμείνουν στην εταιρεία. Ο κύριος λόγος που οι millennials παραιτούνται, είναι οι κακές σχέσεις με τον προϊστάμενο τους.
  • Οι millennials είναι η γενιά που μεγάλωσε με την τεχνολογία. Έτσι, εταιρείες που χρησιμοποιούν καθημερινά νέες τεχνολογίες στο χώρο εργασίας, δημιουργούν ένα ευχάριστο εργασιακό περιβάλλον για τους millennials.
  • Η υπερβολική ιεραρχία στο χώρο εργασίας είναι κάτι που αποθαρρύνει τους millennials και συχνός λόγος παραίτησης ταλαντούχων εργαζομένων.
 
Πηγή: hbr.org


Επιστημονικός Συνεργάτης: IMR/University of Nicosia, Χορηγός Επικοινωνίας: Alpha Κύπρου, Partners: PwC, Cyta, Bank of Cyprus
 
 

Δειτε Επισης

Αυξήθηκε κατά 1,4% η βιομηχανική παραγωγή το 2022
ΟΣΙΚΑ: Εξεύρεση προσωπικού και ακρίβεια στο... τραπέζι
Χορηγίες για ευρυζωνικές υπηρεσίες υπερυψηλής ταχύτητας έως 1 Gbps
Η Diplomat αναλαμβάνει τη διανομή LIPTON και PG Tips
Θέλει συστημική λύση για ΜΕΧ η ΚΤΚ - Το έργο και ο στόχος
Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται έργα στο παραλιακό μέτωπο της Πάφου
Ετήσια Τελετή Βράβευσης Αρίστων Εφήβων Νεανίδων 2022
Στα €23 δισ. το χρέος της Κεντρικής Κυβέρνησης το 2022
Ενίσχυση ψηφιακών δεξιοτήτων και προώθηση του e-learning στο Δημόσιο
Cyprus: The new Global Tech and Innovation Hub Summit