L.Protopapa & Co LLC: Αποδεδειγμένη επιτυχία με γυναικεία σφραγίδα

H δικηγορική εταιρεία, L.Protopapa & Co LLC, δημιουργήθηκε το 2011. Οι δραστηριότητες της βασίζονται σε τρεις πυλώνες εξειδίκευσης. Συγκεκριμένα διατηρεί ένα πλήρως ανεπτυγμένο δικαστηριακό τμήμα, το οποίο διαχειρίζεται όλες τις διαφορές εμπορικού, εργατικού και επιχειρηματικού δικαίου, καθώς και διαφορές αστικής και συμβατικής φύσης, ένα τμήμα το οποίο εξειδικεύεται και στο οικογενειακό δίκαιο. Επίσης, διαθέτει επιχειρηματικό συμβουλευτικό τμήμα, το οποίο ασχολείται, κυρίως, με τη νομική υποστήριξη και καθοδήγηση επενδυτικών εταιρειών, αλλά και με την παροχή υπηρεσιών μέσω διαδικτύου. 

Σύμφωνα με την Διευθύνουσα Σύμβουλο της εταιρείας Λουΐζα Πρωτοπαπά η δικηγορική επιχείρηση διατηρεί μια άρτια εξειδικευμένη ομάδα, η οποία απαρτίζεται μόνο από γυναίκες με αποδεδειγμένη επιτυχή πορεία στον χώρο. Η φιλοσοφία της L.Protopapa  & Co LLC  στηρίζεται, κυρίως, στο ότι θεωρεί κάθε υπόθεση - μικρή ή μεγάλη, απλή ή περίπλοκη -, σημαντική και τη διαχειρίζεται με ήθος και αίσθηση ευθύνης. «Αυτό κάναμε στο γραφείο μας από την αρχή και θα πρέπει να επισημάνω πως κάθε  καινούργια επιχείρηση αντιμετωπίζει στο ξεκίνημά της τη δυσκολία ισορροπίας κόστους και ωφελιμότητας των κινήσεων, που πρέπει να εξελίξει για την εδραίωσή της. Ταυτόχρονα, πρέπει να διεισδύσει στην αγορά που στοχεύει.»

Η εταιρεία κατάφερε να ανταπεξέλθει στις δυσκολίες, χρησιμοποιώντας άριστα το ανθρώπινο δυναμικό της και την ευκολία της τεχνολογίας για την οργάνωση και την παροχή των υπηρεσιών της.

Η Λουΐζα Πρωτοπαπά ανέφερε πως «η Κύπρος έχει εξαρχής ποσοτικούς και ποιοτικούς περιορισμούς, λόγω του ότι πρόκειται για μικρή αγορά. Η επιτυχία δεν είναι έργο μιας μέρας. Είναι αποτέλεσμα καθημερινού κόπου, συνοχής και επιμονής. Επανάληψη της οποιασδήποτε συνταγής με συνέπεια, ώστε να εξασφαλίζεται η ποιότητα της υπηρεσίας που προσφέρεται. Άρα, τελικά η συνέπειά σου ως επιχείρησης, μέσα από τον χρόνο, εξασφαλίζει και την επιτυχία.»

Αν και σε μια δικηγορική επιχείρηση η καινοτομία είναι δύσκολη ως έννοια, στη L.Protopapa & Co LLC η συνεχόμενη ανάγκη για ενίσχυση των υπηρεσιών της, συνδύασε το δικό της λογισμικό υπό τη μορφή συνδρομής, την τάση της αγοράς να βρίσκει διαδικτυακά λύσεις, υπηρεσίες και προϊόντα με τον συντηρητικό χαρακτήρα της παροχής νομικής συμβουλής. Πρόσθεσε έτσι στην εξίσωση την παροχή υπεύθυνης νομικής καθοδήγησης και απάντησης επί νομικών ερωτημάτων εντός 24 ωρών. Κάλυψε ένα κενό, ειδικά στις νέες επιχειρήσεις (start-ups): Αυτό της ανάγκης για άμεση νομική υποστήριξη, όχι όμως με τον παραδοσιακό τρόπο.

«Βέβαια, η επιτυχία δεν είναι στατική έννοια. Είναι πρωταθλητισμός. Η επιτυχία δεν θα πρέπει να είναι τίποτε παραπάνω από τη διαπίστωση της επίτευξης του στόχου και τη γέννηση του επόμενου, που πρέπει να επιτευχθεί. Την ίδια στιγμή, αυτό που μας φοβίζει περισσότερο είναι, κυρίως, η επίδραση στη μικρή κυπριακή αγορά των αλλαγών που επέφερε η οικονομική κρίση. Οι συνέπειές της ήταν ιδιαίτερα αισθητές στους επιχειρηματίες τόσο στο τραπεζικό σύστημα όσο και στον τομέα παροχής υπηρεσιών. Είναι, λοιπόν, καιρός για συνετά μικρά βήματα εν αναμονή μεγάλων εξελίξεων,» ανέφερε η Διευθύνουσα Σύμβουλος της εταιρείας Λουΐζα Πρωτοπαπά

Στην πορεία που ακολουθεί η Λουΐζα Πρωτοπαπά έχει κατά νουν πάντοτε τη συμβουλή του αείμνηστου Γιαννάκη Αγαπίου, την οποία επαναλαμβάνει και σε νέους δικηγόρους. Της την είχε δώσει σε εντελώς ανύποπτο χρόνο κατά τη διάρκεια της άσκησής της: Δεν υπάρχει περίπτωση να μην είσαι καλός δικηγόρος, αν ξέρεις τα γεγονότα της υπόθεσης που χειρίζεσαι ως να ήταν δική σου ιστορία, την οποία βίωσες εσύ προσωπικά.  

«Θεωρώ ότι εφαρμόζεται γενικά σε όλες τις εκφάνσεις της επιχειρηματικότητας. Αυτή ακριβώς η προσωπική μας συμμετοχή, στις υποθέσεις που χειριζόμαστε, δημιουργεί εμπιστοσύνη και δεσμούς ανθρωποκεντρικούς, αξίες που αποτελούν πρωταρχική μας επιδίωξη.»  
Στόχος της εταιρείας είναι η περεταίρω διεύρυνση των εργασιών της διατηρώντας τις αρχές και τις αξίες της χωρίς εκπτώσεις στην ποιότητα. 



Επιστημονικός Συνεργάτης: IMR, Χορηγός Επικοινωνίας: Alpha Κύπρου, Partners: PwC, Cyta, Bank of Cyprus

Δειτε Επισης

Αυξήθηκε κατά 1,4% η βιομηχανική παραγωγή το 2022
ΟΣΙΚΑ: Εξεύρεση προσωπικού και ακρίβεια στο... τραπέζι
Χορηγίες για ευρυζωνικές υπηρεσίες υπερυψηλής ταχύτητας έως 1 Gbps
Η Diplomat αναλαμβάνει τη διανομή LIPTON και PG Tips
Θέλει συστημική λύση για ΜΕΧ η ΚΤΚ - Το έργο και ο στόχος
Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται έργα στο παραλιακό μέτωπο της Πάφου
Ετήσια Τελετή Βράβευσης Αρίστων Εφήβων Νεανίδων 2022
Στα €23 δισ. το χρέος της Κεντρικής Κυβέρνησης το 2022
Ενίσχυση ψηφιακών δεξιοτήτων και προώθηση του e-learning στο Δημόσιο
Cyprus: The new Global Tech and Innovation Hub Summit