Οι 30 πλουσιότεροι Millennial επιχειρηματίες

Όπως πολλές προηγούμενες γενεές, έτσι και οι Millennials συχνά κατηγορούνται ότι είναι τεμπέληδες ή εξαρτώνται από τους μεγαλύτερούς τους. Ωστόσο, πολλοί νέοι εργάστηκαν σκληρά και καινοτόμησαν για να δημιουργήσουν ένα νέο κύμα επιχειρήσεων το οποίο έχει διαταράξει τις καθιερωμένες βιομηχανίες - και στην πορεία οι επιχειρήσεις αυτές κατέστησαν τους Millennial ιδρυτές τους εξαιρετικά πλούσιους.

Η 24/7 Wall St. εξέτασε διάφορα μέσα μαζικής ενημέρωσης όπως το Forbes και το Bloomberg για να καθορίσει τους πλουσιότερους αυτοδημιούργητους Millennials -δηλαδή εκείνους που γεννήθηκαν μεταξύ 1981 και 1996- βάση της καθαρής τους αξίας.

Δεν εκπλήσσει το γεγονός ότι σχεδόν όλοι οι πλουσιότεροι Millennial επιχειρηματίες κέρδισαν τα χρήματα τους καινοτομώντας στον τομέα της τεχνολογίας. Υπηρεσίες όπως το Facebook, το Uber, το Airbnb και το Instagram έχουν μετατρέψει τους νεαρούς ιδρυτές τους σε δισεκατομμυριούχους. Ο πιο γνωστός από αυτούς είναι ο Ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος του Facebook, Mark Zuckerberg, που η καθαρή του αξία είναι αρκετές φορές μεγαλύτερη από οποιουδήποτε άλλου ονόματος που εμφανίζεται στον κατάλογο με τους πλουσιότερους Millennial επιχειρηματίες.

Κατά το τελευταίο έτος, ο κατάλογος αυτός έχει αλλάξει αρκετά. Καθώς η τεχνολογία εξαπλώνεται ανά το παγκόσμιο, όλο και περισσότεροι νέοι άνθρωποι έχουν πρόσβαση σε απαραίτητους πόρους για να επιτύχουν. Πέρσι, 25 από τα 30 ονόματα στον κατάλογο ήταν από την Αμερική, ενώ φέτος ο αριθμός αυτός έχει μειωθεί στους 17 με τους περισσότερους από αυτούς να κατοικούν στο Silicon Valley της Καλιφόρνια ή στα περίχωρα. Επιπλέον, στον κατάλογο υπάρχουν έξι άτομα από την Κίνα, δύο από τον Καναδά, δύο από την Ινδία, ένας από τη Βραζιλία, ένας από τη Ρωσία και ένας από τη Σουηδία.

Υπάρχουν και πολλοί άλλοι Millennials που έχουν αξία 1 εκατομμύριο ή περισσότερο αλλά δεν κατάφεραν να μπουν στον κατάλογο επειδή ένα σημαντικό μέρος του πλούτου τους προήλθε από κληρονομιά ή από τα κέρδη της οικογενειακής τους επιχείρησης - άρα δεν είναι αυτοδημιούργητοι.

Υπάρχει επίσης, τουλάχιστον μια δισεκατομμυριούχα επιχειρηματίας από την γενιά Z - η γενιά μετά τους Millennials. Η μόλις 21 ετών Kylie Jenner αξιοποίησε τη φήμη της οικογένειας της (Kardashian-Jenner) για να μετατρέψει την εταιρεία καλλυντικών της -Kylie Cosmetics- σε φορέα ισχύος στον κόσμο της ομορφιάς, ειδικά ανάμεσα στους νέους.

Μεθοδολογία

Για να εντοπίσει τους πλουσιότερους Millennial επιχειρηματίες στον κόσμο, η 24/7 Wall St. αξιολόγησε πηγές όπως το Forbes και το Bloomberg για να βρει αυτούς που γεννήθηκαν μεταξύ 1981 και 1996 με την ψηλότερη μέση καθαρή αξία. Χρησιμοποιήθηκε η καθαρή αξία του κάθε ατόμου, σε πραγματικό χρόνο, από τις 14 Μαρτίου 2019. Για όσους δεν υπήρχε η επικαιροποιημένη καθαρή αξία τους, δεν λήφθηκαν υπόψη. Όσοι κληρονόμησαν τον πλούτο τους ή ένα μεγάλο ποσοστό του πλούτου τους προήλθε από οικογενειακές επιχειρήσεις που δεν ίδρυσαν οι ίδιοι, επίσης δεν λήφθηκαν υπόψη. Η ηλικία του κάθε επιχειρηματία υπολογίστηκε από τις 14 Μαρτίου 2019.
 

Δειτε Επισης

Αυξήθηκε κατά 1,4% η βιομηχανική παραγωγή το 2022
ΟΣΙΚΑ: Εξεύρεση προσωπικού και ακρίβεια στο... τραπέζι
Χορηγίες για ευρυζωνικές υπηρεσίες υπερυψηλής ταχύτητας έως 1 Gbps
Η Diplomat αναλαμβάνει τη διανομή LIPTON και PG Tips
Θέλει συστημική λύση για ΜΕΧ η ΚΤΚ - Το έργο και ο στόχος
Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται έργα στο παραλιακό μέτωπο της Πάφου
Ετήσια Τελετή Βράβευσης Αρίστων Εφήβων Νεανίδων 2022
Στα €23 δισ. το χρέος της Κεντρικής Κυβέρνησης το 2022
Ενίσχυση ψηφιακών δεξιοτήτων και προώθηση του e-learning στο Δημόσιο
Cyprus: The new Global Tech and Innovation Hub Summit