Άντρη Τριγγίδου: Οι μικρές αποτυχίες είναι το σκαλοπάτι για την επιτυχία

H Argus Stockbrokers ιδρύθηκε το 2000 από την Άντρη Τριγγίδου κι εποπτεύεται από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς Κύπρου. Είναι μέλος στα Χρηματιστήρια Αξιών Κύπρου και Αθηνών και στο Χρηματιστήριο Παραγώγων Αθηνών.  Σήμερα η εταιρεία παρέχει πλήρες φάσμα επενδυτικών υπηρεσιών, με εξειδίκευση σε λύσεις διαχείρισης χαρτοφυλακίου, μετοχικών τίτλων και χαρτοφυλακίων ομολόγων σε όλες τις διεθνείς αγορές.
 
Παράλληλα, έχει δημιουργήσει και διαχειρίζεται το Argus International Equities Fund, το οποίο επενδύει σε μετοχές ανά το παγκόσμιο και το Argus Algo Fund, μέσω του οποίου εφαρμόζονται επιτυχώς στρατηγικές ταχείας εφαρμογής για την αποκόμιση αποδόσεων και κερδών με χαμηλό κίνδυνο.
 
Η Άντρη Τριγγίδου Ιδρύτρια και Διευθύνουσα της εταιρείας ανέφερε πως «Όταν  πρωτοδημιουργήσα την Argus οι εποχές ήταν δύσκολες, μιας και οι επενδύσεις ήταν ένα περιβάλλον αυστηρά ελεγχόμενο από την Κεντρική Τράπεζα και παράλληλα δυσνόητο για πολλούς. Είχα όμως εμπιστοσύνη και πίστη στον εαυτό μου, άλλωστε αυτό είναι και το πρώτο βήμα όταν θέλεις να καινοτομήσεις και να ξεχωρίσεις σ’ έναν εργασιακό χώρο. Μέσα σε αυτά τα 19 χρόνια υπήρξαν πολλές στιγμές που πραγματικά φοβήθηκα - αλλαγή νομίσματος από λίρα σε ευρώ, κατάρρευση Leman Brothers, κλείσιμο Λαϊκής Τράπεζας, κούρεμα καταθέσεων, κρίση στην Ελλάδα, διεθνής κρίση -, αλλά οπλίζοντας τον εαυτό μου με υπομονή κατάφερα να διαχειριστώ δύσκολες καταστάσεις. Αυτό που κατάλαβα είναι πως κινητήριος δύναμη σε τέτοιες καταστάσεις είναι η αγάπη γι’ αυτό που κάνουμε, έτσι καταφέραμε να επιβιώσουμε ως εταιρεία και να δυναμώσουμε.»
 
Επιτυχία για την Άντρη Τριγγίδου είναι να ζεις σε αρμονία με τις αξίες σου, δηλαδή να προχωράς με γνώμονα τα πιστεύω σου ενώ βλέπεις την εταιρεία σου να μεγαλώνει ολοένα και περισσότερο, με τους συνεργάτες και τους υπαλλήλους σου να μοιράζονται ένα κοινό όραμα. «Αυτό είναι που πρώτα από όλα με γεμίζει ικανοποίηση. Τα χρήματα ίσως να αποτελούν ένα μέτρο επιτυχίας, ωστόσο προσωπικά έχω ζήσει στιγμές που είχα πολλά λεφτά και άλλες που δεν είχα καθόλου, αλλά καμία από τις δυο καταστάσεις δεν άλλαξε το πώς ένιωθα για τον εαυτό μου.»
 
Μεγάλωσε σε μια οικογένεια που δεν έβλεπε ποτέ τα λεφτά ως μια κορυφαία αξία και νιώθει πολύ τυχερή γι’ αυτό. Ταυτόχρονα, οι συμβουλές και οι επισημάνσεις του πατέρα της, την συντροφεύουν και τις έχει σαν φυλακτό. «Μου είχε πει πως είμαι μια δυναμική και ανεξάρτητη προσωπικότητα, που δεν επηρεάζεται από άτομα, γεγονότα ή καταστάσεις, αλλά αντίθετα εγώ τα επηρεάζω, τονίζοντας πως οι εμπειρίες δεν μεταδίδονται, αλλά αποκτώνται. Τα λόγια του αυτά μου υπενθυμίζουν συνεχώς ότι πρέπει να αποδέχομαι τα λάθη μου και να μαθαίνω από αυτά. Οι μικρές αποτυχίες, άλλωστε, είναι το σκαλοπάτι για την επιτυχία.»
 
 Tα μελλοντικά σχέδια της εταιρείας για τα επόμενα πέντε χρόνια είναι τα Funds, ενώ η διατήρηση των πελατών της, των σχέσεων της με τους συνεργάτες της και η δημιουργία νέων συμφωνιών είναι οι πρωταρχικοί στόχοι της εταιρείας.  



Επιστημονικός Συνεργάτης: IMR, Χορηγός Επικοινωνίας: Alpha Κύπρου, Partners: PwC, Cyta, Bank of Cyprus

Δειτε Επισης

Αυξήθηκε κατά 1,4% η βιομηχανική παραγωγή το 2022
ΟΣΙΚΑ: Εξεύρεση προσωπικού και ακρίβεια στο... τραπέζι
Χορηγίες για ευρυζωνικές υπηρεσίες υπερυψηλής ταχύτητας έως 1 Gbps
Η Diplomat αναλαμβάνει τη διανομή LIPTON και PG Tips
Θέλει συστημική λύση για ΜΕΧ η ΚΤΚ - Το έργο και ο στόχος
Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται έργα στο παραλιακό μέτωπο της Πάφου
Ετήσια Τελετή Βράβευσης Αρίστων Εφήβων Νεανίδων 2022
Στα €23 δισ. το χρέος της Κεντρικής Κυβέρνησης το 2022
Ενίσχυση ψηφιακών δεξιοτήτων και προώθηση του e-learning στο Δημόσιο
Cyprus: The new Global Tech and Innovation Hub Summit