Χ. Σαρρή: Αν είσαι ο Μέγας Αλέξανδρος η διαδοχή μοιάζει να είναι εύκολη

  16/07/2019 10:37
Χ. Σαρρή: Αν είσαι ο Μέγας Αλέξανδρος η διαδοχή μοιάζει να είναι εύκολη

Χ. Σαρρή: Αν είσαι ο Μέγας Αλέξανδρος η διαδοχή μοιάζει να είναι εύκολη

  16/07/2019 10:37
Η Χριστίνα Σαρρή είναι διάδοχος στην Polakis Sarris & Co, Lawyers. Είναι η κόρη του Πολάκη Σαρρή που  επέλεξε να ακολουθήσει το επάγγελμα του Δικηγόρου κσι η συνέχεια της εταιρείας στο πρόσωπο της επήλθε σχεδόν νομοτελειακά.

RELATED ARTICLES


Η διάδοχος της Polakis Sarris & Co, Lawyers είναι μέλος της γενιάς των millennials. Των επιχειρηματιών δηλαδή που γεννήθηκαν από τις αρχές της δεκαετίας του '80 έως και τα τέλη της δεκαετίας του '90. Αυτοί που αν και εξακολουθούν να επικεντρώνονται στη διασφάλιση της κερδοφορίας των εταιρειών τους, ενδιαφέρονται επίσης να συντελέσουν τη δική τους αλλαγή στον κόσμο.

Μιλώντας στο In Business η Χριστίνα Σαρρή ανάφερε πως η διαδοχή είναι εύκολη αν είσαι ο Μέγας Αλέξανδρος και δύσκολη αν είσαι ο Σοφοκλής Βενιζέλος, εξαρτάται δηλαδή τόσο από τον διάδοχο όσο και από τον προκάτοχο. Ανέφερε ακόμη πως αντιμετωπίζει τις διαφωνίες που προκύπτουν στο εργασιακό περιβάλλον με τον πατέρα της.

Πώς προετοιμάζεται η νέα γενιά, για να πάρει στα χέρια της τον έλεγχο της εταιρείας;

Δυστυχώς ή ευτυχώς δεν υπάρχει ούτε εγχειρίδιο ούτε κάποιο εχέγγυο ελέω κληρονομικότητας. Η νέα γενιά κάνει όλα αυτά που είθισται να κάνει -σπουδές, πρακτική, επιμόρφωση -, προσπαθεί να προοδεύει και να βελτιώνεται καθημερινά. Αντλεί διδάγματα από τις εμπειρίες και καθοδήγηση από τους χειρισμούς της παλαιότερης γενιάς, που σίγουρα βοηθά στο να αποφεύγονται λανθασμένοι χειρισμοί. Όπως συμβαίνει συνήθως, όμως, αν δεν πάθεις, δεν μαθαίνεις. 

Πώς αποφεύγονται οικογενειακές διαφορές και παρεξηγήσεις;

Οι παρεξηγήσεις αποφεύγονται διότι αφενός είμαστε σε θέση να επικοινωνούμε με ενήλικο τρόπο και αφετέρου επειδή είναι από μόνες τους αντιπαραγωγικές, χαζές και δεν οδηγούν πουθενά. Αντίθετα, οι όποιες διαφορές, αν δεν ενθαρρύνονται να αναδυθούν, όταν προκύπτουν είναι καλοδεχούμενες, επειδή μέσα από την αντίθεση προκύπτει η σύνθεση και εν τέλει η εξέλιξη. Όπως είπε και ο Γκάντι, «κανείς δεν προκόβει δίχως αντιπολίτευση». Το γεγονός ότι είναι ενδοοικογενειακές οι διαφορές παρουσιάζει το πλεονέκτημα πως ξεπερνούνται πιο εύκολα και πιο γρήγορα χωρίς άλλες επιπτώσεις.

Πόσο εύκολο ή δύσκολο είναι για ένα διάδοχο να ξεπεράσει τη φήμη του προκατόχου του;

Αν είσαι ο Μέγας Αλέξανδρος μοιάζει να είναι εύκολο. Αν είσαι ο Σοφοκλής Βενιζέλος απ’ ό,τι φάνηκε είναι δύσκολο. Προσπαθώ να πω ότι εξαρτάται τόσο από τον διάδοχο όσο και από τον προκάτοχο. Ποιον ενδιαφέρει στ’ αλήθεια το αν θα ξεπεράσει ο επόμενος τον προηγούμενο; Προσωπικά δεν έχω τέτοιες ανησυχίες. Μου αρκεί να κάνω καλά τη δουλειά μου. Ούτε θέλω να ξεπεράσω τον πατέρα μου ούτε με ενδιαφέρει αν θα ξεπεράσουν εμένα οι κόρες μου και εύχομαι να μην ενδιαφέρει ούτε εκείνες. Επιστημονικός Συνεργάτης: IMR, Χορηγός Επικοινωνίας: Alpha Κύπρου, Partners: PwC, Cyta, Bank of Cyprus
Πίσω στην αρχή της σελίδας